• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    BAAL
    BAAL --- ---
    Už jsem relativně komfortní s 28kg BAAL, nicméně postupy budou asi čím dál horší než se vyhrabu na 48kg, tak to bude asi ještě hodně dlouhá cesta.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    XCIDER: první fáze (z lehu do sedu) mi pomohlo:
    - dávat bacha na podsazení pánve (aby bederka byla na zemi a fakt to táhlo břicho - taky se ti bude míň zvedat napnutá noha)
    - odstrčit se pokrčenou nohou - pěkně od chodidla (půlka zadku - na straně pokrčené nohy - musí být ve vzduchu a zatnutá - jinak se akorát ohneš v kyčlích a bell ti spadne na hlavu)
    - netáhnout pohyb hlavou - fakt to spíš vychází z té pokrčené nohy a zatnuté půlky, než z hlavy a ramene (tohle jsem si zkoušela dlouho i jako "naked" variantu bez váhy a je to najednou úplně jinej pohyb)
    .. třeba něco z toho užiješ :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JAROUSH: problem mam uz na zacatku, zvednout se z lehu do sedu. ale myslim ze to pujde, vcera jsem delal dvojite (popr. trojite) s 20kg a prokladal to s prvni fazi s 28kg. tipuju ze behem par tydnu bych se mel dostat k jednomu kompletnimu...
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    XCIDER: Taky je otázka, která fáze ti nejde přejít a drilovat o něco víc ten konkrétní přechod, případně zařadit nějaký cvik pohybem podobný té problémové fázi. Taky může být potíž s mobilitou, která se ukáže až při té větší váze. To bych pak zkusil nějaké resety, zatížené resety, kloubní mobilitu apod.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    diky vsem za rady, nejak to zkloubim dohromady, budu delat s 20 hodne pomale, zdvojene a do toho s 28 polovicni. s tou 20 uz cvicim docela dlouho, posledni dobou jsem daval klidne 3 serie po 10, coz je mnohem vic nez tech 5 opakovani, co me ucili v kb5, takze jsem cekal, ze 28 dam aspon jednou a postupne na ni prechazet....
    BAAL
    BAAL --- ---
    XCIDER: Jsem v podobné pasti zaseknutý na 24kg a nějako ne a ne bezpečně s 28kg, dostal jsem radu jet s tou 24kg pomalu, třeba 10 sec v každé pozici a tím si to stížít tak ti to třeba bude k něčemu
    VERT
    VERT --- ---
    XCIDER: Je možnost dělat chvíli "dvojté" TGU s 12kg, 16kg nebo 20kg (udělat jedno TGU, v poslední fázi na zemi a s kettlebell ve vzduchu nepokládat a hned začít druhé). To jsem jel asi 2 měsíce (postupně s 16-28kg) a pak šlo 48kg nahoru jak nic.
    Nebo je možnost si to s 16kg/20kg "ztěžovat" - udělat první fázi TGU - vrátit se na zem - udělat první dvě fáze - vrátit se o jednu fázi zpět - udělat další dvě fáze - vrátit se o jednu fázi zpět...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    XCIDER: zařaď s 28 sendvičově poloviční GU (jen do sedu) - kdyby to šlo .. a s dvackou se snaž "na krásu" - klíďo v jednotlivých pozicích chvíli (pár vteřin) drž a hezky se tam porovnej (to třeba mě hrozně pomohlo) - a když vydržíš a nepolevíš .. tak bude i zlatý prasátko ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XCIDER: 20kg a 28kg jsou mezi (násobkama osmi) ;p

    Ale kdysi jsem musel, do té doby odmítající meziváhy (12, 20, 28,...) jako divnokoule, potupně přijmout 20kg (v gymu, takže bez nákladu), protože mi to z té 16kg rovnou na 24kg prostě nešlo... A docela dost času jsem s tou 20kg strávil, než jsem mohl bezpečně na 24kg.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    delam doma get-upy, par mesicu mi stacila 20kg, ted jsem si poridil 28kg, ale zjistil jsem, ze nedam ani jeden. neznate nejaky "mezicvik" pro prekonani rozdilu, abych nemusel kupovat jeste dalsi kouli s vahou mezi?
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    Sorry za OT snad me tu neukamenujete :)

    Zdravim, je tu prosim nekdo kdo by mohl poradit s vyberem nakladacich cinek? Jake jsou vyhody sroubovacich tyci a tyci bez zavitu se svorkou? Predpokladam, ze jednotlive koupene cinky jsou asi kvalitnejsi nez cinkove sety s kufrem? A daji se sehnat treba nejake litinove nelakovane kotouce?
    Jsou litinove nejlepsi nebo ktere jsou ? Jsou lepsi tyce s prumerem 25mm nebo 30mm?
    Uvazuji o tomhle, ale nejak se mi to nezda co se kvality tyce https://gorillasports.cz/cinkove-sety-sety-zavazi-a-tyci%20/20-KG-jednorucni-litinovy-set-kufrik Tohle uz vypada lepe, ale nejsem si jista vyhodami svorek. https://gorillasports.cz/cinkove-tyce-osy/olympijska-jednorucka Mam na mysli celkovou vahu 30-40kg (napriklad 4x2,5kg a 4x5kg) Diky za odpovedi!
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    GRYFY: Hlavně ne barvou na tabule, nebo co to bylo. Kdysi tu někdo radil přetřít to nějakou podobnou "nehladkou" barvou, aniž by měl zkušenosti. A pak mu daný člověk pěkně "poděkoval" :-)

    Osobně omlácené kettlebelly nemám v plánu natírat. K čemu by to bylo dobré
    GRYFY
    GRYFY --- ---
    trochu se nám podařilo sedřít barvu z kettlebellu, neřešil někdo jakou barvu je přetřít?
    je to ňákej takovejhle:
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    RODWY: Sedco je stejná povrch a tvar, jako Fever? Vážně? Já od nich mám jednu tu comptetition variantu, která má čistě kovové madlo. Ale právě tu "klasickou" lakovanou verzi jsem zatím osobně nikde neviděl
    RODWY
    RODWY --- ---
    SPEKULANT: stejna forma jako Fever a spousta dalsich.)
    JEREMIUS: btw..ten tvuj link je take stejna forma a povrch!
    Ta forma je puvodne pro Fever,ktery uz neexistuje a cinan tlaci dalsi labels!

    Jinak cena RKC v cr je pod doporucenou moc,ale je to dost o tom zadna:(
    SPEKULANT
    SPEKULANT --- ---
    Mám doma Rogue a jsem spokojený. Sice to nevyšlo na poprvé a reklamoval jsem ho kvůli kosmetické vadě, ale hned jsem dostal 2 možnosti. Pár Euro mi vrátí, nebo mi ho vymění. Vybral jsem si výměnu a oni zařídily vyzvednutí. To mě vážně potěšilo. Moje zkušenost tedy je že cena je rozumná, kettlebell je hrubší a neklouže mi v upocených dlaních a komunikace se zahraničím překvapivě v pohodě.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    NAVARA: asi je to o zvyku
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    NAVARA: jak by řekl Pavel, to že ti kloužou je jen a jen známka slabého úchopu :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TEEAK: iirc tak právě ty RKC patří mezi klouzavé - v kb5 jsem se jim z toho důvodu vyhýbal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam