• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROCKOOPFIFA - FC 25
    rozbalit záhlaví
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    PUSHER: to je zas o rozběhu a demenci obránců, která je někdy ve fifě nehorázná, kupříkladu krajní obránci sou věčně za stoperama...
    PUSHER
    PUSHER --- ---
    MICKEY_MOUSE: no, ja prave proto offline mod defacto nehraju, protoze na nejvyssi uroven se souper nezlepsi ve hre, ale hraci jsou jakoby naboostovani, rychlejsi, duraznejsi. proste jakoby si ke kazdemuy atributu dal +10, coz mi prijde uz nerealny, kdyz kolem terryho probehne villa zpusobem jakoby ten terry bezel klusem.

MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PUSHER: přesnost bude určitě hrát velkoui roli, učím se hrát se vším na manuál, takže je to hodně o rukách, a ty nepřesnosti v tom jsou častý. když přepnu na chvíli na automat, tak je hned vidět, jak se to celý šíleně zjednoduší, zpřesní, a mnohem víc akcí dojde až k zakončovací střele na bránu.

s tou "aktivitou" jsem měl ale na mysli něco trochu jinýho - spoluhráče, nikoli toho, koho zrovna ovládám. přijde mi, že když ve vápně lítá míč, je počítačem ovládanej soupeř mnohem aktivnější než moji vlastní počítačem ovládaní hráči. chybí mi u nich skutečnej důraz, snaha jít důrazně za míčem, kterej letí kolem nich. často to vypadá, jako by akci předem vzdali, namísto aby šli tvrdě do míče. a platí to i v mým vlastním vápně - letí tam centr, a když nechám svýho obránce samotnýho jednat, tak v drtivé většině případů ho soupeřův útočník s přehledem překoná. ve vápně soupeře to je zas naopak - obránci v pohodě odzbrojí nebo odblokují mé útočníky.
    PUSHER
    PUSHER --- ---
    MICKEY_MOUSE: no, zalezi to na pohybu, a durazu, jak pises. dobra kombinace zmeny smeru + sprintu udela divy, tak stejne u centru, nabeh k balonu (drzeni nahravky) a v pravej okamzik trknuti hlavou hodne pomaha,.
    zkus mozna i zpresnit centry/prihravky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GONZA223: no vždyť píšu, že nemoh. :) ale v ovládání jsem to nenašel, tak jsem to vzal jako fakt a objevil to až náhodou. bez toho to ale fakt nešlo hrát, útok hrozně pasivní. všichnio se zasekli pět metrů před vápnem a hotovo. soupeř stál pěti chlapama na hranici vápna a já marně vymejšlel, jak se skrz to dostat.

a možná poradíte i s další věcí, se kterou si lámu hlavu - důraz útočníků v koncovce. přijde mi, že obránci jsou mnohem aktivnější, když jde o nabíhání na centry a přihrávky do vápna. prostě mám pocit, jakoby můj útoičník kašlal na to jít do míče, snažit se ho dorazit do brány, natáhnout se po něm, položit se do přihrávky, dorazit ji za golamana... dělám něco blbě? je v tom taky nějaká finta, kterou jsem zatím nerozklíčoval? počítač když útočí tyhle věci v pohodě řeší, tak si říkám, že to nějak půjde.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Heeee to srim nabíhanim je poměrně stará věc kterou EA okopčili od Pro Eva,který to tam mělo už od první serie (to se jmenovalo ISS PRO) se divim ,že si bez toho mohl normalně fungovat :)
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    THESTOUPA: super :)

kazdopadne komentar tohoto jedince me nadzvednul ze židle :)
    Wartryton :
    na co zakroužkovat? já jsem si hlavní přestupy udělal manuálně.V Chelsea Torres a v Liverpoolu Suaréz,to už je tam jasná věc. Akorát v online to chybí no

pro mě on-line nejduležitější :)
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    super, moc díky. v každým případě v tom asi rozdíl bude.

jinak mně hrozně pomohlo, když jsem nedávno objavil to, co mi ve hře chybělo. respektive v seznamu ovládání to není, i když to ta hra umí. jde o přihrávku, po které se hráč rozeběhne dopředu (tuším je to LB+přihrávka). v helpu je pouze LB+2×přihrávka, což automaticky na toho rozběhnutýho hráče i vyšle narážečku, to jsem ale nechtěl. konečně mi hráči nabíhaj při útoku dopředu a nezůstávaj vzadu. do té doby jsem furt řešil problém, proč vepředu nemám komu přihrávat a musím útoky brzdit, protože jsou spoluhráči jacísi pasivní. furt jsem to chtěl štelovat taktikama, což nepomáhalo, případně je ručně honil dopředu, ale to bylo často už pozdě, zdržovalo to celou akci. takže jsem sice celej špíl měl pozičně navrch, ale koncovka stála za prd, vytvářel jsem si minimum šancí, všechno končilo před hranicí vápna na mrtvým bodě. co jsem tohle začal používat, tak je to úplně jiná hra.
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: hlavička nahrávkou bejvá mířená na spoluhráče. střela hlavou je děsně citlivá a měla by bejt tvrdší, hlavička centrem je do vzduchu a můžeš manuálně ovládat vzdálenost a směr

mluvim o hře na nemanual, na manual to možná takovej rozdíl nebude...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    snažím se trochu vrtat v ovládání a zajímá mě tohle: je nějaký rozdíl mezi hlavičkou zahranou tlačítkem pro střelu/centr/přihrávku? podle mě ne, ale jistej si vůbec nejsem. někdy mám pocit, že to má vliv na to, jestli se snažím hlavou přihrávat/centrovat/střílet, ale spíš mám pocit, že to je úplně fuk. fakt nevím.
    PUSHER
    PUSHER --- ---
    cyve, tak vcera mne na onlineu nehorazne vytocil typek. nejdriv furt spekuloval s vyberem tymu, tak si rikam ze je neco divnyho. pak to ze zacatku hry chvilema hrozne lagovalo, a pak najednou uplna pohoda,. no, a pak po par minutach, najednou cerno. zvuk byl slyset, ale nemohl jsem vyjit ze hry, bo to psalo, ze nemuzu prerusit hru, kdyz nemam mic, takze jsem to musel natvrdo sestrelit alt+F4. Kdyby mi to neposralo Streak8, tak mne to az tak netizi,. ou...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PROCKOOP: tak to je ono, to jsem potřeboval. já to vždycky nastavoval až přrd špálem a to nefungovalo. tady to nastavím a už to drží. moc dík.
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    v menu MOJE FIFA 11 -> UPRAVIT si to nastavil podle sebe, ano?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    aha, teď mě napadá, že možná bude důležitý zmínit, že mluvím o normálním přáteláku, žádnej manažerskej mód. v každým případě hrávám přáteláky s mým oblíbeným týmem, ve kterým nastupuje i můj Virtual Pro. a pro každej zápas musím ručně nastavit formaci, a kdo bude automaticky zahrávat standardky (víc teď z hlavy nevím, tak nechci kecat). co naopak z nějakýho důvodu drží je vlastní taktika, kterou jsem vytvořil, uložil a přiřadil jedné z pozic pro rychlý použití směrovým tlačítkem na gamepadu. jsem z toho trochu zmatenej, něco je jak má být, něco se chová jinak, a snažím se v tom najít systém. a samozřejmě bych nejraděj, aby se všechno co nastavím automaticky udrželo i pro další špíly.
    v mnoha věcech se mi naopak menu hry hrozně líbí, spousta informací pro pochopení, jak tohle nebo tamto funguje, co má na co vliv atd. celkově to je hodně komplexní a promyšlený, pořád v tom nacházím nový a nový vychytávky. ale místy se v tom ztrácím a snažím se to pochopit. a teď bych rád vyřešil nastavení teamu, protože si s tím chci trochu zkoušet hrát a testovat, jak se to projevuje ve hře, ale potřeba všechno nastavovat pořád ručně je šílený.
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: vytvoření pozic ti platí jenom pro ten jeden zápas? já to uložim a mám to tam furt
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Kde nastavím defaultní parametry pro svůj oblíbenej team? Formaci, kdo kde bude hrát, jaký rychlý taktiky bude používat, kdo bude zahrávat standardky atd. Jediný místo, kde se k tomu dokážu dostat, je při vytvoření zápasu, ale to vždycky platí jen pro ten danej špíl a pak se to zase vrátí zpátky do defaultu. Chci to nafurt a nemuset to pokaždý nastavovat znova.

A všiml jsem si zřejmě nějaké podivnosti s ukládáním progressu mýho virtuálního profíka, kterej třeba splnil to, že v aréně provedl všechny kličky 2. úrovně, ale druhej den mu to opět dalo bonus za splnění toho samého. Jako kdyby to zapomnělo, že už to mám splněný, nebo se to předtím neuložilo nebo tak něco. Nevím, jistej si sto pro nejsem, že jde o chybu, ale že jsem to už měl splněný vím.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    trochu me sere,ze tam neni neco jako on-line turnaj nebo liga,mistrovstvy sveta atd ...
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    HLEN: hele ja hraju hned tu prvni polozku v on-linu head to head myslim ... kdy hrajes pratelak proti nekomu a veskery statistiky se ti zapocitavaji se to do celkovy tabulky... nic jinyho z tech on-line modu me neba ...
    HLEN
    HLEN --- ---
    GONZA223: taky jedu na PS3 ...ale toho online hrani jsem jeste moc nepobral ... jakej mod mi doporucite ? ...
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    já to taky teď procházel dost důkladně
    ještě sem zapomněl dodat, že to určitě způsobený tim konvertem z loňskej NG verze, prostě taková odpustitelná daň za next-gen na PC
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam