• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROCKOOPFIFA - FC 25
    WHITERABBIT
    WHITERABBIT --- ---
    hlavne nejak nechapu ty zapřísáhle PESkaře, že ta jejich hra je ta nej a vůbec neschopnost přijímat jakoukoliv kritiku,i když hra je dosti bugiie i po tolika letech . ... navíc počet bývalých PESkařů co přešli časem k Fifě včetně mě stále roste...,

btw. v uterý konečně demo oujééé :)

MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    myslím, že obrovská deviza FIFY je "přirozenost". ta hra se imho chová v podstatě tak, jak by člověk čekal. ať už je to chování míče, hráčů, golmanovy zákroky, rozhodčí... necítím z toho žádnou křeč. uvědomil jsem si to jak jsem zkoušel to demo PES. to bude ten důvod, proč mě to baví šmrdlat a ani po roce k tomu nemám nějaký zásadní výhrady a nenašel jsem nic fatálního, co by mi hru kazilo.
    WHITERABBIT
    WHITERABBIT --- ---
    + new trailer
    FIFA 12: Exclusive Trailer | FIFA Soccer Blog
    http://fifasoccerblog.com/blog/fifa-12-exclusive-trailer/
    WHITERABBIT
    WHITERABBIT --- ---
    tak po delsi dobe prispěju

FIFA 12: Trophy List | FIFA Soccer Blog
    http://fifasoccerblog.com/blog/fifa-12-trophy-list/
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THESTOUPA: protože je jednak nedotaženej, a druhak zastaralej. základ toho herního systému se nezměnil skoro deset let. oni sveřepě používají hrozně starej engine, kterej opentlovávají okolo, ale ten základ, kterej obsahuje chyby se nemění a o tom to je. proto tam jsou pořád stejně pitomí golmani co dělaj pořád ty samý kiksy, atd. to, co se jevilo jako pecka v roce 2001 tě v roce 2011 nezaujme. navíc věci, co se během sezóny ukázaly jako špatný automaticky předpokládáš, že se v novým ročníku spraví. ale ono prd. paradoxně zjistíš, že bys byl mnohem radši, kdyby další díl neobsahoval novýho nic a jen se zbavil chyb, než aby se ty chyby zase opakovaly, protože díky nim tě to nebaví hrát. dokonce vycházely ročníky, který byly očesaný oproti minulým o spoustu šikovnýho obsahu. já PES znám moc dobře, psával jsem na něj i recenze a byl jsem z něj svýho času nadšenej. ale pak se KONAMI zasekli a dodnes se neprobrali. jsem přesvědčený, že dokud neodstraní chyby, se kterýma to hrát nejde, bude to pořád jen chudák se spoustou děr.
    uvedu konkrétní příklady: dodnes umí golman hodit míč jen jedinýmu obránci, nemůžeš si vybrat. v online hře toho automaticky zneužívá 99% lidí a toho obránce si hned obsazujou, takže tě nutí od brány míč vykopávat. a to kazí hru. anebo golman při centru od levé tyčky k pravé se otáčí xichtem do brankové sítě namísto aby sledoval míč a šel po něm = krom toho, že to vypadá děsivě dostaneš lacinej gól, kterýmu nezabráníš. anebo golman často vůbec nereaguje na slabý střely k tyči. prostě pouští góly, který by v reálu nikdy nepadly ani na vesnické úrovni. prostě když to trochu hraješ, už to znáš a když to najdeš v dalším ročníku, otráví tě to tak, že nemáš chuť to hrát dál, ať je zbytek hry jakej chce, na tom už nezáleží. jak jsem psal - v minulým špílu co jsem hrál padlo sedm branek, z toho pět vyloženě školáckou chybou golmana. a krom toho - fyzika míče se mi taky vůbec nezdá.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICKEY_MOUSE: aha, aktivovat v nastaveni... toho jsem si tam nevsiml. dik, za tip :-)
    njn, ja na PES vzdycky kouknu tak maximalne na demo. nejak mi to proste nesedi celkove, ale neprisel jsem nikdy na to proc.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    jak to tak ctu tak ten PES je tak trochu letecky simulator co? :D
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    jinak já se nesnažím PES hodnotit z dema, já jen píšu svoje dojmy, kdyby někoho zajímaly. a zajímalo by mě, kdyby někdo napsal vlastní. já tu sérii pořád tak nějak vnitřně nosím v srdci, strávil jsem u ní super dvě sezóny, ale to byly verze 4 a 5 a pak to šlo totálně do kytek právě tím, že se v tom pořád opakovaly ty samý chyby, který tam jsou nechápuproč doteď. nikdy mi nešlo o licence a podobný věci, pro mě vždycky daleko před vším ostatním byl gameplay.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THESTOUPA: to ovládání dvou hráčů naráz funguje. klikneš pravým kniplem a pak jím ovládáš spoluhráče (musíš ale v nastavení ovládání dát manuální ovládání, jinak jen zaktivuješ spoluhráče, ale už s ním nehýbeš, rozběhne se někam sám). ale přijde mi to zatím stejně nepoužitelný, jako kdysi byly manuální přihrávky a centry - dobrej nápad, ale nešlo to v praxi absolutně používat, zkoušel jsem to trénovat, ale prostě tak jak to měli namapovaný to nešlo používat.
    a omluva - ty manuální přihrávky bez asistence fungují.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICKEY_MOUSE: ja tu PES hodnotit nebudu, na to se necitim. ale jen k tomu demu - uz dopredu rikali, ze vydaj dve dema a tohle prvni ma byt snad celkem casna betaverze. napriklad mam dojem, ze v ni ani nefunguje to slibovany ovladani dvou hracu najednou. takze tezko to podle toho hodnotit.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    jen pro info - dal jsem další špíl v demu PES12 a odhalil několik dalších "evergreenů". např. golman se při centru napříč vápnem opět otáčí na brankové čáře zády k hřišti namísto aby si šel pod míč. on golman vůbec je opět asi největší slabina, padlo sedm branek a z toho takovejch pět vyloženě golmanovým kiksem (při jedné akci ho třeba přehodili obloukem hlavičkou z dobrejch 18 metrů). a takovej grafickej detail - hráč, kterej běží s míčem a podkopnete ho zezadu, nepadne dopředu na hubu, ale úplně nepřirozeně na zadek.
    jsem toho názoru, že aby šel brát PES trochu vážně by se musel nejdřív zbavit těchhle letitejch chyb a až potom začít vymýšlet novinky. dokud tam ale tohle všechno pořád je, může bejt zbytek hry jakejkoli a stejně to na tomhle bude padat. co hodnotím kladně je snaha hráčů v poli si neustále nabíhat do volnýho prostoru a vytvářet příležitosti, kam hru rozvíjet. to je určitě krok dopředu. nicméně hra je pořád pingpongoidní, a to jak ze strany počítače, tak když to ovládám já. nastavil jsem si asistenci přihrávek na nulu a stejně jde míč vždycky rovnou na nohu, ať ho přihraju jakkoli, tak nevím. je možný, že tohle je jen v demu, ale pak takový demo nemá význam vydávat. ale spíš bych věřil, že to je vlastnost hry.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PROCKOOP: za Pobřeží slonoviny jsem hrával rád v PES3. byli děsně rychlí. :)
    a repre Kolumbie a Chile mě taky potěšily.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GONZA223: ano, i já mám stejnej pocit, jako kdyby v PES byli menší hráči vůči hřišti, a tím pádem větší prostor při kombinacích. ale to může být klidně i kamerou, stačí malá změna úhlu záběru a všechno vypadá úplně jinak.
    v každým případě mi ale FIFA celkově přijde celá taková přirozená, od chování hráčů, golmanů, míče, soubojů atd.
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    PES sem hrál od 2006 každej rok až do loňskýho dílu, kterej sem bohužel nepochopil. Stejně tak ale hráči PES nechápou sérii NG verzí FIFA, málokdoho baví obojí stejně.
    Demo si tudíž nestahuju a počkám si na ohlasy na plnou verzi a pak se rozhodnu, jestli to zkusim. Spousta myšlenek by ale měla FIFA okopčit (jako to už v minulosti v několika případech udělala).
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    Seznam soutěží ve FIFA 12 - FIFA.cz
    http://www.fifa.cz/fifa12/info/seznam-soutezi-ve-fifa-12
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    MICKEY_MOUSE: no mě zase příjde letošní PES docela zajímavej a s nejuvětší pravděpodobností až výjde ho podrobim většímu testu!Je to zase něco jinýho než FIFA.Příjde mi že v PES je na všechno trochu víc času,jakoby bylo trožku větší hřiště.To se mi docela zamlouvá především v kominaci na jeden dotyk.Ve Fifě mi celá ta hra příjde být dost hektická.Strašně ,moc osobních soubojů.kolikrát šílená okopávná.No a další muj postřeh jsou střely z dálky.Ty jsou opoznání jednodužší a efektivnější v PES.Ppohyb hráčů s míčem taky doznal PES trožku vylepšení,ale tady mi fifa příjde být trochu dál.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    testoval někdo objektivně demo PES12? zajímal by mě názor, postřehy. já to zkusil a nenašel v tom zatím nic, co by mě přesvědčilo. v podstatě ani nevím, co v tom má být novýho (ale to bude asi tím, že to nijak nesleduju, při hraní jsem v tom žádný novoty neobjevil). naopak je tam furt to, co mi vadilo už kdysi když jsem to hrával - golman přihrává jen jedinýmu obránci, často na střelu do brány vůbec nereaguje i když by očividně měl apod.
    co se mi na PES ale líbí a FIFA to nemá (a nejsou to novinky letošního ročníku) jsou volby přepínání kurzoru. jednak možnost mít kurzor napevno na jediným hráči v poli (jasně, fifa má mód hry za jednoho hráče, ale to je trošku jiný) a pak ještě možnost nepřepínat automaticky kurzor vůbec (čili ani když přihraju míč jinýmu hráči). obojí je moc fajn a ve FIFA bych to rád viděl.
    NELLI
    NELLI --- ---
    někdo nějakej špíl?
    NELLI
    NELLI --- ---
    ale jo, dal bych :)
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    ja muzu, kdyby chtel nekdo neco odehrat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam