• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROCKOOPFIFA - FC 25
    rozbalit záhlaví
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LYNCH: pri vyberu tymu tam je neco jako "zmackni trojuhelnik pro aktualni formu" a to prave ovlivnuje jestli budou zmeneny sestavy nebo realny, zkus to
    MELDA
    MELDA --- ---
    LYNCH: ja hraju FUT.

Jinak sem teda jeste nemel prilezitost si dat nejakej pratelacek, takze nemuzu potvrdit, ale myslim si, ze ty sestavy jsou zalozeny na aktualni sestave muzstva, ktere si ke hrani vyberes bez ohledu na to, jak si to ci ono muzstvo menis, jak prochazis sezonou.

Tedy, ze je asi celkem jedno jestli do sveho teamu BVB nakoupis Mesiho, Neymara atd... ale kdyz si BVB vyberes ke hrani s kamosem, tak to proste veme aktualni sestavu obou muzstev bez ohledu jestli ty ho mas a mas jinou sestavu.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    me se v sezónách nic takového neděje..nebo jsem si toho nevšiml.

co mě sere a to hrozně a potřebuju to vysvětlit. Když přijde nějakej známej a chceme si zahrát tak mají týmy úplně jiný sestavy než když hraješ online sezóny. to jako proč?
    MELDA
    MELDA --- ---
    ROENICK: Covece, asi 3 tydny to ve mne zralo, jestli to napisu, ale proste o vikendu me to nastvalo.

Me prave to nastaveni urovne desne sere, protoze pak to postrada smysl, ze se snazis postavit silnejsi team, ale ten najednou pri vyssi urovni hraje, jak team stribrnych nebo bronzovych hracu.

U Fifa21 me neskutecne bavila tvorba muzstva, protoze tam opravdu melo vliv, jak sestavis team, jak si sedne, jak se sehraji atd. Kdyz si treba do teamu umistil noveho hrace a on treba prvni ani druhy zapas neskoroval, tak sla i kvalita muzstva dolu a bylo to znat, ze se na vyhru nadres. Ale jakmile novacek zapadl, zacal strilet goly, sbirat kladne body, tak sla vykonnost teamu neskutecne nahoru a to bylo super. To si si opravdu pripadal jako trener a melo to smysl. Ted, ted tohle z toho absolutne necitim, naopak citim obrovskou frustraci.

A ty boti v tech aukcich a vubec to, jaky hrace ti to nabidne v urcitych etapach hry, to me sere taky.

Dam priklad, kdyz mas na uctu par tisic..cca 7-8 tisic a das si vyhledat na trhu Kaneho, tak ti to najde karty hrace, kde jeho cena se pohybuje kolem 12-20k. Kdyz mas najednou 25k a das si vyhledat Kane, tak najednou ti to nabidne karty, kde se cena pohybuje od 35k a vice. A karty, kde vyvolavaci cena je kolem 10-12k, tak je najednou prihoz 32k. A je fakt hodne zajimavy, ze prihoz 32k je stejnej u vsech nabidek, kde je vyvolavaci cenna nizsi. Coz je proste divny, ze by najednou u treba 10 aukci na stejnyho hrace byl shodny prihoz a nikdo dobrych 10minut neprihodil az do konce aukce atd.
    Debilnost.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    a to ze na vyssi obtiznosti ma i Ronaldo problem trefit prazdnou branu je smutny fakt uz dlouho...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    pekny povzdech :) holt bugy co budou muset opravit. Prozen to translatorem a posli do EA :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    No, cim dele to hraji, tim mam vetsi a silnejsi pocit, ze je neco spatne.
    S nastavenim vyssi urovne se totiz nezvysuje uroven kvality protihracu (zvysuje, ale..), ale hlavne se rapidne snizuje kvalita a schopnosti vasich hracu. Takze kdyz na semiPro nebo na Pro hrajete se silnejsim teamem patrne ho porazite. Jakmile si nastavite uroven world class, tak se zacnou dit veci, ze mate chut po pul hodine vyrvat PSko z kabelu a prohodit ho oknem. Hraci zacnou okamzite chybovat v zakladnich vecech, jako je prihravka, zpracovani, strela. O pohybu, reakcni dobe, driblingu atd uz radeji ani nemluvim. Mozna je to i mým nastavenim, ale do ted sem nepochopil, jaky algoritmus vybira toho hrace na ktereho se kurzor prepne pokud zmacknu L1 nebo analog. packu pro prepnuti hrace. Ocekaval bych logicky, ze to vzdy prepne na hrace nejblizsimu k mici nebo toho kam pohnu ve smeru packou. Ale to je kurva omyl jak hovado a plati zde Murphyho zakon, tedy to co je nejmin pravdepodobne, ze se stane, tak se stane a deje. Takze v praxi to vypada tak, ze pri braneni musite velice rychle prepinat hrace, protoze to nejdrive vybere devet jinych spoluhracu nez prave toho, proti kteremu se riti souper s balonem. Kdyz se vam to povede, je vetsinou hra uz jinde a vas team je totalne rozhazen, protoze v okamziku, kdy vas to prepne na jineho hrace, tak samozreme jste i v jinem pohybu na jinem miste nez vy ocekavate a chcete. Ok. Dale nechapu, proc moji obranci z 99% zblokovanych strel ve vapne k blokovani pouzivaji vyhradne ruce, takze je to sama penalta a ve vapne uz radeji vubec neblokuji, coz je trochu na hovno pri rozuch atd. Opacne souper skace do strel tak, ze i kdyz mate naskok o dve konske delky, tak pred tim nez vystrelite, uz vas opet souper blokuje nebo proti vam vysprintuje brankar zrovna v okamziku, kdy vas sprint se zmenil v chuzi i presto, ze energii mate a tlacitko sprintu drzite. Samozrejme ruka to z 90% pripadu neni i kdyz pred vama lezi na zemi pulka teamu soupere a vlaji jim jen ruce. Dalsi vymrd k nasrani jsou vysoke balony, prevazne odkopy nebo odrazy od tyci, breven, protihracu, ktere se do hriste vraci vysokym obloukem neboli kopcem. I kdyz kurzor na zemi ukazuje krizek nedaleko vasi figurky, budte si jisti, ze i kdyby jste tlacitko pro sprint zamackli do vnitrku ovladace, tak se v boji o mic a tedy v hlavickovem souboji potkate s hracem soupere, ktery vybihal z druhe obrazovky, z bytu vaseho kamarada na opacnem konci mesta. Tuhle ficuru, kdy vas hrac je totalne paralizovan obloukem nakopnuteho balonu a misto sprintu na misto dopadu se soura a ceka kurva nevim na co, sem absolutne nepobral a nepochopil a vyvolava ve me reakce jak z kultovniho filmu Kour.
    Mam se tu rozepsat o piskani ofsajdu? Snad radsi ani ne, protoze to je dalsi vec, kterou nechapu a patrne bude nekde problem v mem nastaveni, ale doprdele proc v okamziku rozehravky na kratko u brany mam vzadu jen tri obrance, pak dlouho, dlouho nic a pak v lajne 7 hracu, kterym kdyz povetsinou nahravam, tak na slepo a z 90% do ofsidu, protoze si vzdy zabehnou za obrance? Proboha proc? A to i v okamziku, kdy naordinuju defenzivni styl hry a zaloze podporu obrany. Hovno, stejne celim ve trech hracuch vysunutemu presingu soupere a nevim co s tim. Kdyz si offside pohlidam, tak povetsinou je odezva na stidknuti tlacitka "prihravka do behu" tak dlouha, ze hrac spickou nosu predbehne obrance a rozhodci okamzite mava milimetrovy offside. A proc to tak dlouho trva? Tobtsky nevim, ale oproti minule Fife si to hrac pred prihravkou prehazuje na druhou nohu, jako by prihravat neumel obema nohama.. A dost casto je prihravka uplne jina, jak smer, tak cil urceni hrace, tak sila prihravky a to i presto, te pokazde packou naznacite spravny smer k vasemu spoluhraci a na tlacitko jen klepnete. To va. jednou prihrava pumelenici na opacnou stranu hriste, jindy misto dopredu do nabehu to hodi na obsazeneho hrace do boku atd.. Je to peklo, fakt k nasrani, ale stale verim, ze to mam jen debilne nastavene a sem neumetel.

Ale co, stejne to zas a znovu zapnu s nadeji, ze bude vse lepsi, jinak a pujde to.

Jo a serou me ty boti co umele zvysuji cenu v aukcich. To me sere.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    Červená! Studio EA Sports potrestalo desetitisíce hráčů FIFA 22, kteří zneužili “no loss” chybu | Hrej.cz
    https://hrej.cz/article/cervena-studio-ea-sports-potrestalo-desetitisice-hracu-fifa-22-kteri-zneuzili-no-loss-chybu
    MELDA
    MELDA --- ---
    HAVANA: Ja vych jakoby rekl, ze asi ani nemusis :-)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    jako ten PES je naka beta nebo sranda nebo co? :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    vzhledem k tomu jak vypada PES letos budu muset zase prejit na FIFU..ale predpokladam ze skutecnej nextgen je jen na novy generaci, takze si jeste budu muset koupit novej playstation :D
    ROBIEN87
    ROBIEN87 --- ---
    Proti 21 je to celkem zmena ale, ze zacatku kdyz jsem ve fur vyhral asi 20 zapasu v rade tak me to celkem i bavilo ale potom jsem zacal narazet na hrace co maji hrace za koupeny fifa points a skoro jim nejde sebrat balon a prebehnou pres cely hriste. A pak golmani to co me chytnou je skoro nesmysl, za chvili ale vyjde prvni patch a bude to uplne jina hra.
    MELDA
    MELDA --- ---
    KAKIHARA: Jojo, tohle klapnuti drevene bedny, kdyz skorujes, tak je dost mimo :-) Jinak teda musel sem si vsechno mozny prenastavit, povypinat, jinak to bylo nehratelny.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MELDA: mě tam zatim celkem vytáčí, že po faulu evidentně v pokuťáku komentátor nevzrušeně zahlásí, že se bude pískat přímák (a kope se pencle). A podobnejch minel ja tam víc. Ale to chápu, že bude v příštích patchích opravený. Stejně jako to, že když míč narazí do sítě, tak to má zvuk jak kdybych trefil prázdnou plechovou bednu.
    A na to, že se cajchnujou snad stotrackovym playlistem, tak se mi tam točej furt čtyři písničky.
    Jako beru, že je to verze 1.1, ale přijde mi to zbytečně nedotáhlý.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    proc davaj na PC stejne starou verzi jako na stary konzole? wtf?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Za mě letos Fifa konečně po dvou letech hratelná. Přidali spoustu nových animací pohybu hráčů a zlepšili umělou inteligenci - spoluhráči si pěkně nabíhají. Celkově to na mě působí takovým živějším dojmem.
    MELDA
    MELDA --- ---
    Tak uz nekolik dnu testuji Fifu22 - je tam docela dost zmen co se tyka ovladani a kooperace s hraci, za mne docela ok. Zobrazeni vsemoznych statistik je take predelane a za mne prijemna zmena. Ovladani jako takove je vesmes stejne, pribylo par novych ficur. Prisel mne, ze pohyb hracu je nejak zpozdeny. Jakoze proste reakce hrace ma jiste zpozdeni na tvou reakci na ovladaci. Konkretne treba okamzita zmena smeru a tak. Jakoby tam pracovala vic fyzika, ze proste telo rozbehnute jednim smerem proste ve sprintu nevotocis o 90° do behu v jinem smeru atd.. Ale mozna se mne to jen zda. Uroven UI se zvysila. Brankari ve stresu uz nezakopavaji mic do autu, ale udelaji ti klicku nebo se nechaji sfaulovat a podobne. Celkove uroven brankaru hodne stoupla..za mne super. Spoluhraci, ktere primo neovladas, tak taky nejsou uplne debilni. Dokonce mas v jistem momentu ridit pohyb az 3 hracu naraz atd. Kamera a pohled na hriste na mne pusobi taky jistou zmenou. Prijde mne, ze se zmenil pomer velikosti figurek oprti tomu ostatnim. Jakoby se mne zdalo, ze hriste je proste takove mensi a branky tak. Ale muze to byt jen zvolenou perpektivou toho pohledu. Dozajista tam pujde udelat plno nastaveni pohledu a kamer, ale na to sem zatim nemel cas si s tim hrat. Vyuzivam casu prideleneho predcasneho pristupu a lovim dobre hrace. Rozhodne do hry pujdu, ale s nakupem jeste nejaky cas pockam, za tu cenu se mne uplne nechce zainvestovat.

Jo a co me prekvapilo nejvic, tak sem ve hre nenarazil na haptiku a vyuziti toho dualsensu. Patrne se bude v nastaveni nekde zapinat zvlast, protoze Fifa21 na PS5 ji ma a tady sem se s tim nesetkal. Celkem mne to chybi, zvyknul sem si na to.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MELDA: oni to maj dobre vymysleny s tim FUTem, kdy vetsina lidi jde na novej rocnik kvuli nemu..
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Ja na to seru. Koupim az v nejaky mega sleve
    MELDA
    MELDA --- ---
    ROENICK: Jako do F22 jeste pujdu, zajima me, jak se poprali s PS5, ale pak si dam asi na cas pauzu, nejak mne neprijde ok rok co rok obmenovat.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MELDA: jj nekde to psali ze ji vypnout krapet dopredu. Vlastne nic ve 21 uz neni garantovany :) teda nevypnou servery - ted vypinali od Fifa 15. Maj tam sest let zpetne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam