• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    ZARA
    ZARA --- ---
    CNV: nj, na tom ako flakon vyzera tiez trochu zalezi. niekedy :D

CNV
    CNV --- ---
    ZARA: Jde o to, jak se to počítá. Pokud jde o cenu parfémového základu v jednom flakonu, tak to může odpovídat (nebavíme se samozřejmě o čistých parfémech, nikovkách a spol., kde jsou drahé přírodní esence).
    Hodně schlamstnou marže, daně... nejen ten krásnej flakonek, kterým se imitátoři oháněj. A tomu se nevyhne ani Say.
    A vůně bývá slitina těch nejhorších srajdiček. Udělat přesnou kopii není zas takový problém, jenže by to vyšlo draho, Say potřebuje zkrouhnout náklady na minimum, tak se s tím nemůže moc párat. Použijou levnou syntetiku, která se dává do pracích prášků, a pak to pochopitelně voní tak, jak to voní.
    ZARA
    ZARA --- ---
    CNV: napodobeninu som mala raz, ked som mala 16 kupila som ju v polsku (tam napodobeniny vsetkeho ficali vo velkom style) a bola to calvin klein - eternity. odvtedy nic a ani nemienim
    pride mi to trochu ako kupovat napodobeninu dakejlouis vuiton alebo prada kabelky ked na nu nemam a je to stale len presna kopia a este k tomu lacna
    radsej investujem do pravej vonavky, ani nie z dovodu ze by mi bolo luto korporacie co ju vyraba (v pripade tych gigantov je to jedno, ale v pripade malych, niche a mensich firiem mi ide aj o to ich podporit), skor mi ide o kvalitu a o to, ze skor pochybujem, ze PRESNE zreprodukuju akukolvek vonu

toto ma pobavilo: Parfumerista (DROM) vonnou esenci vyrobí a cena je nízká. Každá vůně, ale opravdu každá má cenu zhruba 40-60 Kč.
    somarina, to nemoze byt esencia iba syntetika
    CNV
    CNV --- ---
    Vedle se objevil odkaz na http://www.say-parfums-cz.webnode.cz/ - koukla jsem tam, je tam známá pohádka o DROMu a zaručeně originálních parfémech v levných flakoncích :) Co si myslíte o imitacích? Měli jste někdy nějakou?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    neska jsem zkousela tohle a budu to muset mit ;)))
    jak kdyby z oka vypadla jedny drogerkovce, co jsem si kdysi kupovala - jmenovalo se to fetish a byl to fakt fetish, mela jsem ji dost oblibenou, nostalgie holt :D

CNV
    CNV --- ---
    Kořeněná vůně? Co je podle vás kořeněná vůně?
    Podle mě jsou tak nějak dva základní druhy - orientální/gurmánská kořeněná (tj. sladká) a samotná kořeněná, případně dřevito-kořeněná. Těch prvních je víc, těch druhých znám pár... třeba pánský Lalique Equus, Musc Ravageur (i když ten je trochu do sladka), Dzongkha, Timbuktu, Harmatan Noir. Škoda, že se moc nedělají, asi není momentálně zájem.
    ZARA
    ZARA --- ---
    KOCKUT23: 1881 je dobra klasika, ale s korenenym to prilis vela spolocneho nema :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Taky si ráda nechám poradit něco nového.

Stabilně používám Jadore od Diora, když chci výraznější vůni a momentálně přes den Cool water - Davidoff.

Obě dvě mi voní a ještě navíc velmi příjemně spolupracují tím co vylučuje moje tělo.

Poptávám spíš po nějakých těžších vůních, ale zde zmiňované aldehydové mi pořád ještě nevoní, stejně tak jako příliš sladké či orientální věci. Obecně preferuju spíš jednoduché vůně.

Nějaké tipy?
    CROPPCA
    CROPPCA --- ---
    NYMPHO: mě se tam právě líbil v tom základu bílý cedr, strašně pěkně se na kůži po rozložení rozvoněl
    KOCKUT23: ta je výborná
    KOCKUT23: tu 1881 New mám doma, je hodně fajn, pěkně se rozvoní, drží, ale mohla by být víc, oproti té Manifique mi příjde slabší
    ZARA
    ZARA --- ---
    KOCKUT23: praveze malo korenene, magnifique je celkom sklamanie :/
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    WASSABI: a voňákuje ti Magnifique? to je dosti kořeněné
    NYMPHO
    NYMPHO --- ---
    ZUZIPA: Vážně zkus vůně od Kenza, co píšeš, tak by ti mohly sednout.
    CROPPCA: Tahle vůně mě hrozně zaujala složením
    Hlava
    liči, jablko, ovoce, vodní meloun

Srdce
    sakura, andělská růže, magnolie

Základ
    maliny, pačuli, pižmo, bílý cedr

tak jsem si objednala vzoreček, ale bohužel to nebylo vůbec podle mých představ, spíš mi vadila.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    WASSABI: hele neni ;) s nazvem "Poison" je jen jedinej
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ale libi se mi i ty odnoze docela, treba hypnostic je zajimavej ... casem si mozna nejaky mensi mnozstvi poridim
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    WASSABI: no Poison :) s timhle nazvem je jen jeden
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    uplne me to mydlo stipe v ocich, kdyz to citim:))
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    ENTENTYKY: zalezi ktery Poison
    me voni ten cerny

CNV: EdP, ale je to na me fakt moc nasilne
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    hmm, no ja rozhodne nemam vsechno svezi a kvetinove
    presto na orienty a spol. nejsem

treba takovej poison, kterej se da povazovat za docela pecku, se mi zda velice krasnej - presto spis jen na pocuch, nejsem schopna ho nosit, neni nalada ...

az mi bude 40 tak mozna ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam