• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    CNV
    CNV --- ---
    ANIT: Máš EdT nebo EdP?
    ANIT
    ANIT --- ---
    Složení: HLAVA - bergamot, kosatec, citron. SRDCE - vanilka, jasmín, květnová růže opopanax, fazole tonka. ZÁKLAD - ambra, kosatec,
    ANIT
    ANIT --- ---
    NYMPHO: tu mam a je super
    taky guerlain shalimar, to je ted muj favorit
    ZARA
    ZARA --- ---
    ENTENTYKY: uhm, mandle, resp. amaretto
    Amaretto, Gardenia, Neroli.
    Iris, Musk, Cedar, Bulgarian Rose
    Vetiver, Patchouli, Benzoin, Amber
    CNV
    CNV --- ---
    ENTENTYKY: Ne, v parfumerkách ještě je, ale až se vyprodají zásoby, tak bude konec.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    CNV: coz znamena ze v parfumerkach uz neni?
    CNV
    CNV --- ---
    NYMPHO: Ty jsi na bílý květinový vůně, očividně. To je dobře, protože máš velký výběr :)

HELLENKA: Neboj, té lékořice tam mnoho není, já jsem nic takového necítila.

ENTENTYKY: Blu Notte je jiná než Blu. Blu mi přijde trochu o ničem, ale Blu Notte mám ráda. Což je blbý, protože se přestává vyrábět.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    NYMPHO: tak v douglasu rikas? dobra zprava :) ja to porad nemuzu nikde sehnat

ZARA: v polibku maji byt mandle? v magicu jsou treba madle, krasne sladke mandlicky, mnamnam :) ale v tomhle jsem citila nejake jehlici, ci co to bylo - asociace jak jakysi divne vonici les ta vune .. pak trochu mentolu .. mozna tygri mast by to vystihovala

bulgari blue jsem kdysi (asi tyden :D) mela, ale neco mi v te vuni silene vadilo, uz si nepamatuju co; na notte se mrknu
    NYMPHO
    NYMPHO --- ---
    HELLENKA: ta lékořice mi tam taky úplně nesedne.. oni jsou ještě další dva druhy Onde Mystere a Onde Extase, ale ty už mi nevoněly.
    ZARA
    ZARA --- ---
    ENTENTYKY: to co ti na angel strasne nerobilo dobre bolo paculi ako pise CNV, to nerodycha vela ludi
    ja mam angel rada, ale len v mikroskopickych davkach, teda ziaden sprej, to je smrt
    a polibek draka je jeden z mojich velmi oblubenych, ten je zase o mandliach a vetiveri, tiez smrtelna kombinacia vo vekych davkach ale nie az tak ako angel, ten je repelent nonplusultra!
    skusala si bulgari blue (notte)? cokoladove, ale nie zabijacke ako angel
    NYMPHO
    NYMPHO --- ---
    HELLENKA: a nebo toto:
    Pure White Linen Pink Coral

Romantic floral edition Pure White Linen Coral Pink is a new fragrance by the house of Estee Lauder and it was introduced in 2009 as a reminder of sunny days by the sea.

It includes aromas of Chinese berries, apple blossom and pink pepper. A heart is dominated by seductive accents of jasmine, cherry blossom, pink peony, while base notes introduce sandalwood, vanilla and heliotrope.
    NYMPHO
    NYMPHO --- ---
    HELLENKA: Fragile je taky moje oblíbená, z posledních vůní mě zaujalo toto:
    Giorgio Armani - Onde Vertige

Hlava
    mandle, lékořice

Srdce
    jasmín

Základ
    pačuli

Inspirovaná Kamasútrou, evokující indické paláce a chrámy.

Mají v Douglasu.

ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    heh, tak aspon vim, co uz dal nezkouset ;)
    chanely jsou proti tomu nekonfliktni svezenky ;)

jako ja nevydychala napr. ani dzonghku a mure musc extreme, ale spis tak, ze po case me to zaclo tou svou silou obtezovat; tohle bylo strasny uz od zacatku ;)
    CNV
    CNV --- ---
    Já Anděla taky nemůžu. Mugler do všeho cpe kopce pačuli (viz A*Men, Eau de Star, Ice*Men, i ten Alien to v sobě má), což není moje oblíbená složka. Akorát zrcadlová série je většinou bez, ale ta je zase prudce exkluzivní a nedá se normálně koupit. Tak ať si trhne. Parfémů je naštěstí na světě dost :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    hmm, tak kdyz pout, tak uz asi vim, co mi to pripomina - cokolada + jedovata nasladka vune toitoiek, to by tak nejak mohlo byt

sbihalo se mi leccos, sliny urcite ne ;)
    CNV
    CNV --- ---
    Ocituju ti kapitolu o Angelu z knihy Perfume Legends:

Myšlenka na gurmánskou vůni vzešla od Thierryho. ‚Představuji si něco chutného, z čeho se budou sbíhat sliny a připomene mi to mé dětství,‘ žádal. ‚Vůně pouti, cukrové vaty, koláčků, čokolády, karamelu a takových dobrot.‘ Nejdřív nás to překvapilo. Představte si to, vůně módního návrháře, která přivolává vzpomínku na dětství. Ale čím víc jsme nad tím dumali, tím nám to připadalo zajímavější. A tak jsme s Yvesem de Chirisem [viceprezidentem marketingového oddělení z Quest International] a parfumérem Olivierem Crespem začali pracovat.“
    „Stále si pamatuji Thierryho slova, kterými popisoval vůně ze svých vzpomínek: karamelové aroma jablek s cukrem, sladké tóny cukrové vaty a vůbec vůně pouti,“ říká parfumér Olivier Cresp. „Angel začal jako nepopsaný list, a osmnáct měsíců jsme se s Yvesem de Chirisem a Verou Strubiovou takřka denně scházeli a snažili se vytvořit parfém, který si Thierry Mugler vymyslel.“
    Na počátku Angela byl akord čokolády, medu a vanilky. „Myslím, že Yvesův nápad přidat pačuli byl geniální,“ tvrdí Cresp, „protože kombinace pačuli a vanilky působí velmi smyslně, zatímco pačuli s ovocem a čokoládou dodalo vůni originalitu.“
    De Chiris vysvětluje, jak na to přišel. „Vůně pouti je tvořena hlavně dřevěnými pilinami a hořkosladkým odérem dřevěných stánků. Mně to připomínalo teplou, dřevitou a hořkosladkou vůni pačuli. Klíčem bylo slovo hořkosladký. Ať už bychom použili cokoli, muselo to být trochu nahořklé, aby to vyvážilo cukrovou vůni čokolády a jablek s karamelem.“
    Strübiová se domnívá, že právě díky silné dávce pačuli je Angel tak zajímavý: „Dodává mu to ženský i mužský charakter. Kdyby si Yves a Olivier hráli s jemnými orientálními tóny, Angel by byl prostě další orientální vůně. Ale když proti sobě postavíte sílu pačuli a všechny ty gurmánské tóny, a zároveň dáte svrchním tónům lehkost a vzdušnost, vytvoříte něco opravdu unikátního.“

Takže... karamel, cukrová vata, med, ovoce a dřevěný stánky, nediv se, že ti není dobře :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    strikla jsem si na sebe angela

to jsem nemela nemela nemela delat - cokolada s necim opravdu desnym, ale nebyla odvaha zkoumat s cim :D bolehlav prvni kategoie
    chocolovers na druhy ruce tomu taky nepomohly (nelibi, strasne synteticky)

ta pulhodina, nez jsem to konecne umyla, byla nekonecna

jako doted jsem za nejvetsi smrad povazovala Polibek draka (z nej se mi skoro navalilo, kdyz jsem ho na sebe strikla), ale angel ho teda v jistym ohledu i prekonava
    AGOG
    AGOG --- ---
    CNV: Dovolim si souhlasit, musi samecka doslova pritahnout :) Zalezi jestli je naladen na stejnou notu.
    CNV
    CNV --- ---
    HELLENKA: No, lehká a sexy vůně se tak nějak vylučují... Mohly bychom se hádat o definici slova "sexy", ale podle mě musí mít vůně nějakou váhu, aby přitahovala k majitelce sexuální pozornost.
    Ale to je jedno :) Prostě hledáš svěží vůni, která nebude úplně blbá. Ostatně Truth, Fragile a Eternity jsou docela originální kousky.
    Co třeba některou z čajové řady od Bulgariho - Thé Vert, Blanc nebo Rouge? Dál řada Un Jardin od Hermes, především Nil a Apres Mousson. Velmi zajímavá, ale trochu ostrá je DKNY Women.
    Nebo co třeba Eau de Shalimar? Ta je vanilková, ale taková lehká.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam