AGOG: naopak, libilo se mi to, mam to tak nejak podobne. vune jsou pro me predevsim spojene se vzpominkou a naladou. vlastene mala ma obet vsemu co nosim v hlave. zcela intuitivne chapu vyznam vune pro ritual, stejne jako treba pri sexu a podobne. rozeznavam lidi podle vuni, hlavne zeny a to zdaleka nejen podle vuni parfemu, ktere nosi, ale i diky nim. Pripada mi, ze umet se doplnit vuni je stejne umeni jako umet se nalicit, umet se oblekat, ale taky umet znat knihy, mit osobni chute a tak nejak celkove je to vypoved o vkusu, ktery obcas v mem vnimani prevazujue nad inteligenci [preferuji emoce mozna]... z toho vseho se odvinulo to, ze se mi libil prave vyrok vytrzeny odtud:
Už samo označení per fumum (což znamená kouřem, skrze kouř) však napovídá, že můžeme předpokládat, že člověk již odpradávna vyrůstal a žil s vůněmi a dělil se o ně se svými bohy. Kromě nejrůznějších předmětů totiž lidé obětovali bohům i vůně.
Zadna ironie. Naopak mam napriklad rad zvyk japoncu, kdy kazda vona tycinka je pozdrav zemrelym blizkym nebo nejakemu kami. Nektere vune jsou dobre, kdyz se potrebujes soustredit jakoby na nic a uvolnit se atd. Tedy tak nejak...