• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    ZARA
    ZARA --- ---
    OVERDRIVE: karma je aj v tekutej forme? skusala som ju ako tuhy parfem, velmi sa mi pacila, ale prisla mi slaba

tazke vone nie su ani tak o tom, ci sa "hodia" skor o davkovani podla mna, ja napr. mam rada opium a kludne ho bezne nosim, ale mam ho vo forme parfem va staci mi 2 kvapky (nie streknutia)
    a vsetky vone su samozrejme o nalade
    CNV
    CNV --- ---
    OVERDRIVE: To by se ti mohla líbit Breath of God od Never Too Busy to Be Beautiful :) Taky těžká, trochu plesnivá a velmi divná.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CNV: ja treba nosim i Karmu z Lushe, pokud znate. Tezka vune, ktera voni misty po plesnivem chlebu ;] mam ji moc rad, dobra je, ze kdyz odejde neodchazi vlastne navzdycky, ale zustane z ni takovy jemny oder na slunci vyhrate lidske kuze, alespon me tak voni.
    Taky zadna az tak bezna a srovnatelna vec a nosit se to da i kdyz pravda stridam, protoze se proste nehodi vzdy a vsude.
    Proti divnym a tezkym vunim nic, naopak.

ENTENTYKY: dekuju za link. dam vedet az se stanu vlastnikem.
    AGOG
    AGOG --- ---
    OVERDRIVE: To jsi vyjadril docela pelkne :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    hm
    no
    to nezni zas az tak desne
    ... ale stejne mi to bude smrdet ;) jak jsem zjistila, u parfemu u me zadna teorie pravdepodobnosti podle slozeni bohuzel nefunguje
    CNV
    CNV --- ---
    ENTENTYKY: Je to čokoládová pralinka s okurkovým salátem.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    takze rikas, ze ta coko pralinka teda nehrozi, jo? .))
    CNV
    CNV --- ---
    Black Orchid je silná a divná, moc divná. Neznám moc odvážlivců, kteří by ji nosili.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    :D ale ono by mi to moc nepomohlo, vune se na kazdym muze rozvonet jinak, zvlast na chlapovi

vzorek bych brala asi z perfumedcourt
    http://theperfumedcourt.com/Products/Tom-Ford-Black-Orchid__TOMFORDBLACKORCHIDdw.aspx
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ENTENTYKY: Muzem to udelat jinak, Ty mi poradis kde a ja si poridim vzorek, procez me pak muzes ocuchat. Hmm, teda vlastne ten vzorek ;]
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    OVERDRIVE: jo no, vyhledove mam v planu si poridit vzorek (ale zatim me vzdycky zbrzdi to, ze se mi asi stejne nebude libit, bude to moc sila)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

Jinak dovolim si jeste jedno ot, plakat co se mi docela libi [knizka byla moc dobra, film jsem nevidel a asi ani nechci, nevim]:

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jinak osobne by me docela zajimala tahle vune, alespon malicko privonet bych si pral i kdyz predpokladam, ze bude spis zajimave sledovat vyvoj vune na kuzi.
    mam rad presne tenhle typ temne orientalnich a extreme vyraznych vuni i kdyz pravda pouzivat je se da jen velmi obcas [ i kdyz teorie, zatim jsem nemel moznost odzkouset, je nekde v Praze? ]:

Tom Ford Black Orchid

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    AGOG: naopak, libilo se mi to, mam to tak nejak podobne. vune jsou pro me predevsim spojene se vzpominkou a naladou. vlastene mala ma obet vsemu co nosim v hlave. zcela intuitivne chapu vyznam vune pro ritual, stejne jako treba pri sexu a podobne. rozeznavam lidi podle vuni, hlavne zeny a to zdaleka nejen podle vuni parfemu, ktere nosi, ale i diky nim. Pripada mi, ze umet se doplnit vuni je stejne umeni jako umet se nalicit, umet se oblekat, ale taky umet znat knihy, mit osobni chute a tak nejak celkove je to vypoved o vkusu, ktery obcas v mem vnimani prevazujue nad inteligenci [preferuji emoce mozna]... z toho vseho se odvinulo to, ze se mi libil prave vyrok vytrzeny odtud:

Už samo označení per fumum (což znamená kouřem, skrze kouř) však napovídá, že můžeme předpokládat, že člověk již odpradávna vyrůstal a žil s vůněmi a dělil se o ně se svými bohy. Kromě nejrůznějších předmětů totiž lidé obětovali bohům i vůně.

Zadna ironie. Naopak mam napriklad rad zvyk japoncu, kdy kazda vona tycinka je pozdrav zemrelym blizkym nebo nejakemu kami. Nektere vune jsou dobre, kdyz se potrebujes soustredit jakoby na nic a uvolnit se atd. Tedy tak nejak...
    AGOG
    AGOG --- ---
    OVERDRIVE: A jak ten svuj prispevek myslis? Ironicky, nebo tak nejak? :) Je to trochu neobratne napsane, ale vune hraji/ly v ritualni magii jednu z hlavnich roli.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jen tak na okraj, koukal jsem ted na blog: http://blog.idarek.cz/search/label/O%20parf%C3%A9mech%20obecn%C4%9B
    a libila se mi veta: "Kromě nejrůznějších předmětů totiž lidé obětovali bohům i vůně."
    CNV
    CNV --- ---
    ZARA: Mrkni sem: http://www.fann.cz/e-obchod/katalog/parfemy/Lalique
    Nebo pak přímo na stránky Lalique, mají je tam všechny. Každý rok vzniká nějaká limitka v luxusním flakonu, platí se za ten flakon... Ale vůně je moc pěkná :)
    ZARA
    ZARA --- ---
    CNV: ahaha tak som sa pekne sekla :| sorry
    CNV
    CNV --- ---
    ZARA: Lalique Sheherazade.
    ZARA
    ZARA --- ---
    CNV: je to jean desprez sheherezada, ci nie?
    CNV
    CNV --- ---
    ZARA: To se mi zdá nějaký ujetý. Origo flakon stojí kolem 600 dolarů.
    ZARA
    ZARA --- ---
    CNV: mmmh pekne :)
    pozeram, ze na us weboch ide 30 ml decant za 1450 usd fiiiiha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam