Nejvíc obě aoudové od Montaleho a Soir de Lune od Sisley - na tu někde musím vydělat a asi ji začnu používat, a aoudy by mě zajímali i ty další. Ale ty nejsou na běžné nošení, takže jsem spíš zvědavá, co s nima jde dělat, než že bych je musela mít.
Objednávka byla vždy po 1 ml
Aoud Damascus
- kůže a růže. Moc příjemně mi sedí. A hlavně vůbec není agresivní. Jen tam ten aoud mírní růže, aby to nebyla taková marmeláda.
"1270"
Taková slaďounká, se spoustou kytek.
Habanita -
- ještě nemám načuchanou.
Parfum Sacré
- ta charakteristika o kostele, do kterého voní horký letní den otevřenými dveřmi je hodně přesná. Je to hodně těžká vůně, používala jsem jí jako doladění kostýmu na jednu roli, která se hodně točila okolo smrti. Nepřijde mi to na běžné nošení, ale je zajímavá.
Soir de Lune
Tak do téhle vůně jsem se zamilovala a přemýšlím, kde si přividělat, abych si ji mohla dovolit, protože vzorek je málo a navíc jim zrovna došly. Navíc mi krásně sedí.
La Môme
Těžší, sladší vůně, docela příjemná.
Ambre Gris
Šedivá, sladká, příjemná - taková šedostříbrná pašmínová šála.
Royal Aoud
Bomba - čichová. Ale aoud mi sedí, na kůži se hezky rozvoní a je tak příjemně na hranici ostrosti a pohody. Nemám ráda aldehydové věci - třeba většinu Chanelu, nesedí mi to. Ale aoud mě dostal.
Demeter - Fig leaves
To jsem zkusila jen tak ze zvědavosti ( v té objednávce se dalších jedno euro ztratí, že...) a vážně to voní jako fíkový strom. Nejsou to jen fíky jako plody, ale jednoznačně jsou tam cítit listy a čas od času i dřevo a kořeny. Vtipná, sladší, letní vůně - zcela zaručeně originální ;-)
Attrape Coeur/Guet Apens
Ta mi moc nesedí, ty pudrové tóny jsou na mě moc umělé. Ale já osobně dávám přednost jednoduchým věcem (proto mě fascinuje ten auoud a růže. Základní, jednoduché, skvělé).
Tajweed
nemám ještě načuchané, chtěla jsem zkusit co teda dělaj ti orientálci.