• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Tak sem zkoušela Chloé intense a na první čuchnutí paráda - ušlechtilá růže, jemnost a čistota původní chloé - jenom je k tomu něco navíc asi ta růže a pak ten jemně kořenený růžový pepř. Pak mi ale bohužel moc nesedl ten santal (asi). Prostě to najednou bylo moc kořeněný. Nevím jestli si ji pořídím - musím zkusit ještě několikrát - bylo to jako bych měla něco od babičky, ale tak příjemně. Nevím jestli je to pro můj věk vhodná vůně (24), ale je rozhodně krásná...
    A pak jsem zkoušla Hypnose Senses. Na začátek (jako vždy) bomba svěží krásná vůně a na konci (jako vždy) chemickej uragán... Škoda začalo to tak slibně...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    a co to bylo za vuni?

jinak krasna fialka je verte violette od l´Artisan
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    kdysi dávno jsem se v Sephoře zamilovala do fialkové vůně. Pak jsem jí dlouho používala a zbožňovala - do chvíle, než mi jí přestali vyrábět. a dneska jsem v autobuse cítila něco podobného, vynělo mi to tak! A já jí chci zase!

Nevíte nááhodou, kde sehnat fialkovou vůni?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZARA: jj, narocna je, a nam se oboum moc libi=) holt az budu starsi no......ted nam na ruce ten vzduch, dneska jsem ho oficialne dostala k narozkam, a nemuzu se nabazit=)konecne vune, co mi dokonale sedne
    ZARA
    ZARA --- ---
    LIMONADA: pekne :) habanita je rozhodne pekna ale celkom "narocna" vona myslim, tak nech sa mamce dobre nosi
    l'air habanita nepoznam priznam sa
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    tak jsme dneska s mamcou podnikly najezd - v kotve ve stanku s prirodni kosmetikou rozsirili sortiment vuni, hlavne molinard a konecne!!! jsem mohla ucitit habanitu...(bohuzel tester od zuzkaou asi stahla naka postacka cestou, nedosla mi) takze az ted.

obavala jsem se, ale musim rict ze naprosto zbytecne, nadherna vune. plna, smyslna - nastup sladky, silny, koreneny, pak jsem velmi brzo citila tabak, ted mam pocit jako smes vune ruze v klope, konaku a koure v elegantnim baru. zajimave bylo, jak na mame vonela dost rozdilne, mamca citila treba stare mince=)

nakonec to dopadlo tak, ze ja s koupila svezi d'air habanita a mamca samotnou habanitu, uchvatila ji. me take, ale musim uznat ze pro me to vune na denni noseni neni, jeste jsem na ni moc mlada.ale prilezitostne od mamcy urcite vypujcim...

http://www.parfumer.cz/damske-parfemy/molinard/un-air-de-habanita/
    http://www.parfumer.cz/damske-parfemy/molinard/habanita-de-molinard/
    jinak podotykam, ze v kotve maji oboji levneji nez kdekoli na netu (coz me dost prekvapilo)

CNV
    CNV --- ---
    HELLENKA: Konkrétně o všech to nevím, ale je pár notorů - třeba Angel hodně brzo zezelená a časem ztratí vůni. Naopak spousta starých parfémů, třeba padesátiletých, je i dneska ok.
    CNV
    CNV --- ---
    HELLENKA: Jak kterej.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Přišel mi vzorek Lagerfeld femme k mému EDT, jaké to je, mám to dávat někomu očichat nebo rovnou vyhodit?
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    CNV: Taky se mi to málem několikrát stalo naštěstí poučena od té doby co mi přítel na Vánoce koupil právě J.P.Gaultier MaDame, kterej ač zpočátku voní výborně (fakt mě baví) tak potom to je hrůza kterou jsem musela umejt z ruky páč to se mnou málem šlehlo...
    CNV
    CNV --- ---
    Udělat dobrou lehkou vůni, která by vydržela a neměnila se v nějakou hrůzu, je docela kumšt. Takže se na to kašle a parfémy se vyrábějí tak, aby pěkně voněly cca 15 minut - to stačí, musí uchvátit zákazníka, aby nepřemýšlel a hned vzal a koupil.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Tak jak jsem sháněla nějakou vůni tak jsem přes všechny mé požadavky (svěží, květinová, nesladká) skončila u Chloé - Chloé. Tímto děkuji za všechny tipy - snažila jsem se je očuchat, ale někdy je ani neměli... Taky děkuji za tip že si mam psát seznam - nakonec obsahoval asi 20 vůní (+ dalších tak 10 jsem vyzkoušela a nenapsala si je)... Už jsem v parfumérce jako doma (jako velká holka) ;)

Jak to že mi příde, že většina vůní je super na začátku a pak se zvrhne do hroznýho chemickýho smradu? Např. CK Euphoria blossom - vůně super, ale po hodince se to zvrtlo ve strašlivej bolehlav, to samý Boss Femme i Orange, žlutý Lacoste (u toho míň chemickej hnus, ale ten zas prapodivně zesládl), J.P. Gaultier taky ztěžkne a zesládne a mnoho jinejch (prakticky těch cca 20+10 vůní, který nevyhráli)... To jsou ty složky v hlavě vůně tak těkavý a nestálý? A ten základ jsou prostě držáky (pro mě většinou smrádky) a takový vůně maximálně někam na večer... Je to pro mě strašnej šok když se navonim nějakou svěží lehkou vůní a pak to spadne do něčeho takovýho...
    U tý Chloé mi příde že se charakter vůně toliko nezmění, ani po čase.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    jojo, ja dekuju, uz se nemuzu dockat=)
    snazim se krotit, abych nebyla moc zklamana kdyz mi nesedne, precetla jsem si o tehle vuni hodne. molinard me pravdu hodne zaujal a k narozkam chci "d'air habanita". je tam par veci stejnych jako v habanite, ale je to celkove odlehcene. uz jsem ho byla zkouset dvakrat a proste mi sedne=)zezacatku lehce stiplavy naraz, ale pak se to na me krasne rozvoni presne do te spravne smesi korenenosti a zenskosti. a vydrzi na me velmi velmi dlouho
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZARA: Krásná je, ale ozkoušela jsem a vím že tudy teď ceste nevede - tak přeposílám dál.

A propos kdyby někdo chtěl ozkoušet vzorek Attrape Coeur/Guet Apens - tak taky klidně přepošlu. Ideálně výměnou za nějaký jiný.
    ZARA
    ZARA --- ---
    ZUZKAOU: habanita je....kladivo :D ale pekna, mam ju celkom rada
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZARA: Posílám limonádě habnitu, která mi nesedí a abych si ověřila, že mi fakt nesedí, na druhou ruku jsem si dala právě Sacre - a najednou to v porovnání byla vlastně svěží vůně ;-)
    ZARA
    ZARA --- ---
    CNV: parfum sacre obdivujem len zdialky ;)
    ale pravdu mas, tazkych voni sa vobec netreba bat a ani v lete

ZUZKAOU: soir de lune je krasna
    na aoudy je najlepsi asi montale, aj kvalitou (adekvatne k tomu aj stoja vela penazi), pravy aoudovy olej je vraj strasne drahy
    maju ich strasne vela, niektore su na moj vkus velmi podobne, ale v zasade pre toho kto ma rad poctivy adoud nikdy nie zle
    CNV
    CNV --- ---
    Neboj se nosit výraznější vůně. Parfum Sacré je jedna z mých oblíbených a nosím ji běžně ven, když mám náladu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nejvíc obě aoudové od Montaleho a Soir de Lune od Sisley - na tu někde musím vydělat a asi ji začnu používat, a aoudy by mě zajímali i ty další. Ale ty nejsou na běžné nošení, takže jsem spíš zvědavá, co s nima jde dělat, než že bych je musela mít.

Objednávka byla vždy po 1 ml
    Aoud Damascus
    - kůže a růže. Moc příjemně mi sedí. A hlavně vůbec není agresivní. Jen tam ten aoud mírní růže, aby to nebyla taková marmeláda.

"1270"
    Taková slaďounká, se spoustou kytek.

Habanita -
    - ještě nemám načuchanou.

Parfum Sacré
    - ta charakteristika o kostele, do kterého voní horký letní den otevřenými dveřmi je hodně přesná. Je to hodně těžká vůně, používala jsem jí jako doladění kostýmu na jednu roli, která se hodně točila okolo smrti. Nepřijde mi to na běžné nošení, ale je zajímavá.
    Soir de Lune
    Tak do téhle vůně jsem se zamilovala a přemýšlím, kde si přividělat, abych si ji mohla dovolit, protože vzorek je málo a navíc jim zrovna došly. Navíc mi krásně sedí.

La Môme
    Těžší, sladší vůně, docela příjemná.

Ambre Gris
    Šedivá, sladká, příjemná - taková šedostříbrná pašmínová šála.

Royal Aoud
    Bomba - čichová. Ale aoud mi sedí, na kůži se hezky rozvoní a je tak příjemně na hranici ostrosti a pohody. Nemám ráda aldehydové věci - třeba většinu Chanelu, nesedí mi to. Ale aoud mě dostal.

Demeter - Fig leaves
    To jsem zkusila jen tak ze zvědavosti ( v té objednávce se dalších jedno euro ztratí, že...) a vážně to voní jako fíkový strom. Nejsou to jen fíky jako plody, ale jednoznačně jsou tam cítit listy a čas od času i dřevo a kořeny. Vtipná, sladší, letní vůně - zcela zaručeně originální ;-)

Attrape Coeur/Guet Apens
    Ta mi moc nesedí, ty pudrové tóny jsou na mě moc umělé. Ale já osobně dávám přednost jednoduchým věcem (proto mě fascinuje ten auoud a růže. Základní, jednoduché, skvělé).
    Tajweed
    nemám ještě načuchané, chtěla jsem zkusit co teda dělaj ti orientálci.
    ZARA
    ZARA --- ---
    ZUZKAOU: ake si si objednala, pochval sa :) a povedz co sa ti najviac pacilo hm?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam