• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    ZARA
    ZARA --- ---
    GALTHEA: ak mas pocit, ze je ta vona "zlomena" divne pachne, tak to bude asi stare, ale ked to voni len inak ako si si predstavovala, tak asi je to proste vonou ako takou
    ake si vlastne objednala?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ZARA: ja práve teraz neviem, že či som to len nevyhrala s tým ebay a prišla stará a nabudúce skúsim objednať zo stránky, alebo či proste táto nevyšla...
    ZARA
    ZARA --- ---
    hmm, vona moze byt stara, zalezi od koho si to kupovala, ale je kludne mozne, ze je ok...nie vsetky su proste vydarene. ja osobne mam salt air a ta voni ako morsky vzduch, do bodky.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ZARA: no už som objednala cez ebay, aj prišlo - ale teda neviem. možno len zlý výber - objednala som škoricu. na stránke píšu že je to čistá škorica bez prísad, ale mne to voní skôr ako nejaké korenie. nehovorím že je to zlé, ale škoricu v tom necítiť teda. myslíte že môže byť stará už? (predsa len ebay...)
    ZARA
    ZARA --- ---
    GALTHEA: nuz, vyber je obrovsky, kazda je zamerana na jeden koncept: jar, zem, sneh, marshmallows, spinu, zahradu, more, atd. su to priamociare, nie prilis komplexne vone.
    nejake vzorky sa v ramci SK daju objednat tu:
    http://www.parfemy-exclusive.sk/inshop/demeter-fragrance-library/classic-label/
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ZARA: s oboma, ale vône prednostne:)
    ZARA
    ZARA --- ---
    GALTHEA: myslis s ich e-obchodom alebo s vonami samotnymi?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    máte někdo zkušenost s demeterfragrances.com ?
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    Hoj prodavam KENZO BY FLOWER EDP 100ml za 990,- posta dik
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    ZUZIPA: všechny guerlainy a burberrka jsou pryč...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    XMARGE: ehm, zásek... sorry
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KLAIR: vždyt to obě píšeme:o)) xparfemy.cz
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    A kde sehnat odstřiky?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ZUZIPA: Ty vzorky z xparfémů jsou supr věc. Už jich mám doma asi 40:o)))) Přítele je dost těžký dostat do parfumerie, ale doma se pajcovat vzorkama nechává ochotně a i sděluje dojmy z jednotlivých vůní:o)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Jo a ještě mam Hugo Boss: Pure Purple, Eau de Parfum - to sem k tomu dostala jako vzorek...
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Takže děvčata nabízím odstřiky parfémů objednané přes x-parfemy.cz:
    1 x Odstřik Salvadore Dali Laguna Marvilla - dámská EDT 1 ml (NOVINKA 2010) (Salvadore Dali)
    1 x Odstřik Masaki Matsushima Masaki ART - dámská EDP 1 ml (NOVINKY 2010) (Masaki Matsushima)
    1 x Odstřik Rochas Poupee - dámská EDT 1 ml (Rochas)
    1 x Odstřik Guerlain Jardins de Bagatelle - dámská EDT 1 ml (Guerlain)
    1 x Odstřik Guerlain Samsara - dámská EDT 1 ml (Guerlain)
    1 x Odstřik Burberry Summer 2010 - dámská EDT 1 ml (Burberry)
    1 x Odstřik Guerlain Insolence Eau Glacée - dámská EDT 1 ml (Guerlain)

Budu ráda za nějakou drobnost (žvejky nebo tak;)

Jen tak pro zajímavost z odstřiků vyhráli:
    Elizabeth Arden Sunflowers, Moschino Glamour, Esteé Lauder Sensuous (ten mam s otazníkem) a Burberry Summer 2009. Ty jsem si nechala na další kolo celodenního nošení (aneb co to udělá) a potom objednávka;)

A obecně - tuhle "službu" strašně oceňuju... Ty vůně co mě nějak zaujali sem si prostě vzala domů a v klidu udělala další testovací kolo (v parfumerkách mě už po 3-tim vzorku bolí hlava a nemam tam na to potřebnej klid). Pak si můžu zkusit jak se v té vůni budu cítit celý den atp... A navíc do parfumerky nedostanu přítele, kterej je strašně rozmázlej a nic mu nevoní. Takhle to můžu nenásilně testovat a po roce snažení, kdy mu nevoní žádnej můj parfém se mu "docela" líběj hned 3! No neni to paráda;)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KLAIR: vzorky parfemu se daji sehnat na xparfemy.cz - ale je to jen 1ml. Jinak zkus forum na arome.cz - bezne se tam prodavaji odstriky vuni (10ml), coz by asi nejvic odpovidalo tvym pozadavkum:o)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    no jedno je tester a jedno (to neoznacene "tester") je netester ;) co na tom nechapes?

a co myslis testovacim flakonkem? vzorky v karticce? to leda k nakupu, nebo koupit na ebay/perfumedcourt
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Pěkně prosím, proč je na http://www.prodejparfemu.cz/puma/ napsáno, že něco je 60ml tester a něco je jen 60ml?? Jaký je v tom rozdíl?

A prosím, jak je to s mícháním parfémů? já jsem si do starého flakonku nastříkala zbylých párkapek pumy urban motion a voní to naprosto božsky. tak jestli na sebe můžou složky nějak negativně reagovat, nebo jestli můžu experimentovat i dál....

A nevíte, kde by se daly sehnat takové ty malinkaté flakonky testovací? já mám pár vůní, které bych chtěla, ale stačilo b mi jen těchle pár mililitrů....
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, můžu poprosit na nástěnku náš e-shop http://www.parfemgroup.cz :) A samozřejmě všechny zvu k návštěvě :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    no ony jsou dost podobny v zakladu, tak se ani nedivim ;) (akorat in love je lehci ze zacatku a tak nejak "modernejsi")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam