• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    JOPS
    JOPS --- ---
    NECROMAN: mne to voni. Vsem co jsme zrovna udelali nalet na Sephoru to vonelo :)))

Je to spis sladka vune. A premejslel jsem, ze si to koupim :) (nakonec me v Sephore odradila cena)

ZARA: tak jsem si objednal Givenchy PI :) jsem na to zvedavej, ono obcas nakoupit vuni na slepo neni na skodu :))

To jako kdyz jsem vzal bratrovi naslepo AMBRE. Rekl bych, ze to byl velice dobrej kauf.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    mate nekdo zkusenosti s Paco Rabanne - One Million cetl jsem na to docela chvalu, tak ze bych zaukoloval jeziska :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JOPS: zjistim večer. Není to sladká vůně jako Amen (ten mi nevoní), ani jako sladké orienty (Opium, Ambre Sultan, Idole). Je taková ovocně kyselkavě sladká :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    BRUKEV: a je to sladsi ? :)) kdyby jsi to porovnal treba s Calvin Klein Euphoria ? (ta mi prijde sladka az az a priznam se, ze ta mi plne vyhovuje, ale jsem porad ve fazi testovani :)) )

a jinak mlade se citim furt :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZARA: Já toho rybízka nemyslel na něj, to bylo všeobecné hodnocení! :))
    ZARA
    ZARA --- ---
    BRUKEV: kto vie, ci je JOPS mlady rybízek :) (inak krasne slovne spojenie hehe).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZARA: RL Safari ted testuju, není to vůně pro každého. Na mladé rybízky mi nějak nejde. Nicméně nějaká podobnost s Muglerem tam rozhodně je.
    ZARA
    ZARA --- ---
    JOPS: nene, je aj modre PI, ale to som nevonala, ale mala by to byt nejaka "fresh" verzia klasickeho PI, ktore je naozaj velmi podarene, prijemne nasladle a korenene, ja som si nedavno sama sebe kupila jednu mensiu flasku PI, aj ked chlap nie som :)
    odporucam
    JOPS
    JOPS --- ---
    ZARA: vidis, Givenchi mam to modre :)) Pour Home nebo tak nejak se to jmenuje
    ZARA
    ZARA --- ---
    JOPS: potom este minotaure of palomy picasso, ale neviem, ci to dostat este...
    ZARA
    ZARA --- ---
    JOPS: givenchy PI (to klasicke, nie modre)

joop! homme

ralph lauren - safari
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ENTENTYKY: Ano, ano. Krabka obyč, víčko tam bude tak na 40%.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    JOPS: ta krabicka urcite bud karton nebo bila, ale vicko to mit muze, zalezi kus od kusu

KAREN
    KAREN --- ---
    JOPS: 1*
    JOPS
    JOPS --- ---
    a ted se zeptam odborniku :)

hledam nejaky parfem pansky :)

Moji favoriti jsou

Calvin Klein - Euphoria

a

Thierry Mugler A Men - Pure Malt

bohuzel Pure Malt se sehnat ted neda... Nikde neni skladem a TESTER NECHCU :)) Euphorii jsem nedavno vycvachtal, ale rad bych jinou panskou, spise sladci vuni.

Muzete doporucit neco ? Vcera jsem prosel Sephoru a vyhovoval mi i ten One Milion, ale ten uz v pribuzenstvu mam a nechcu stejnou vuni :))
    JOPS
    JOPS --- ---
    KAREN: neco jsem nasel :)) jestli jsem pochopil dobre, tak je oskliva krabicka a jeste k tomu neni vicko :) takze tester k Vanocum nebrat :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    JOPS: pouzij filtr.
    JOPS
    JOPS --- ---
    prosim Vas, co znamena polozka TESTER u parfemu ?? Bude hnusna krabicka, nebo bez krabicky ??
    KAREN
    KAREN --- ---
    JOPS: no to je ale klasika... pro me v kamennejch obchodech nema smysl parfemy nakupovat
    JOPS
    JOPS --- ---
    vcera jsem byl v Sephore....

boze, to je docela palka ty parfemy tam....

Vyhledl jsem si tam od Paco Rabanne - One Million

Skoro jsem ho mel v kosiku, ale rikam si, kouknu co stoji normalne jinde. Vytahnu mobil, zadam do pana google.com nazev parfemu.... No neveril jsem vlastnim ocim, vsude na netu to bylo o 500 - 700 Kc levnejsi (100 ml lahvicka).

SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    ENTENTYKY: uz to mam.Jmenuje se to Blue stratos.a drahy to teda neni:)kazdopadne diky.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam