• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    JOPS
    JOPS --- ---
    NECROMAN: mne to voni. Vsem co jsme zrovna udelali nalet na Sephoru to vonelo :)))

Je to spis sladka vune. A premejslel jsem, ze si to koupim :) (nakonec me v Sephore odradila cena)

ZARA: tak jsem si objednal Givenchy PI :) jsem na to zvedavej, ono obcas nakoupit vuni na slepo neni na skodu :))

To jako kdyz jsem vzal bratrovi naslepo AMBRE. Rekl bych, ze to byl velice dobrej kauf.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZARA: RL Safari ted testuju, není to vůně pro každého. Na mladé rybízky mi nějak nejde. Nicméně nějaká podobnost s Muglerem tam rozhodně je.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ZARA: vidis, Givenchi mam to modre :)) Pour Home nebo tak nejak se to jmenuje
    ZARA
    ZARA --- ---
    JOPS: givenchy PI (to klasicke, nie modre)

joop! homme

ralph lauren - safari
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ENTENTYKY: Ano, ano. Krabka obyč, víčko tam bude tak na 40%.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    JOPS: ta krabicka urcite bud karton nebo bila, ale vicko to mit muze, zalezi kus od kusu

KAREN
    KAREN --- ---
    JOPS: 1*
    JOPS
    JOPS --- ---
    a ted se zeptam odborniku :)

hledam nejaky parfem pansky :)

Moji favoriti jsou

Calvin Klein - Euphoria

a

Thierry Mugler A Men - Pure Malt

bohuzel Pure Malt se sehnat ted neda... Nikde neni skladem a TESTER NECHCU :)) Euphorii jsem nedavno vycvachtal, ale rad bych jinou panskou, spise sladci vuni.

Muzete doporucit neco ? Vcera jsem prosel Sephoru a vyhovoval mi i ten One Milion, ale ten uz v pribuzenstvu mam a nechcu stejnou vuni :))
    JOPS
    JOPS --- ---
    KAREN: neco jsem nasel :)) jestli jsem pochopil dobre, tak je oskliva krabicka a jeste k tomu neni vicko :) takze tester k Vanocum nebrat :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    JOPS: pouzij filtr.
    JOPS
    JOPS --- ---
    prosim Vas, co znamena polozka TESTER u parfemu ?? Bude hnusna krabicka, nebo bez krabicky ??
    KAREN
    KAREN --- ---
    JOPS: no to je ale klasika... pro me v kamennejch obchodech nema smysl parfemy nakupovat
    JOPS
    JOPS --- ---
    vcera jsem byl v Sephore....

boze, to je docela palka ty parfemy tam....

Vyhledl jsem si tam od Paco Rabanne - One Million

Skoro jsem ho mel v kosiku, ale rikam si, kouknu co stoji normalne jinde. Vytahnu mobil, zadam do pana google.com nazev parfemu.... No neveril jsem vlastnim ocim, vsude na netu to bylo o 500 - 700 Kc levnejsi (100 ml lahvicka).

SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    ENTENTYKY: uz to mam.Jmenuje se to Blue stratos.a drahy to teda neni:)kazdopadne diky.

ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    tohle asi nemyslis, co?

ale rekla bych ze ne, vzhledem ke "stari" znacky
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    Nevite nahodou jak se jmenuje pansky parfem s logem racka?Tata si ho kupoval cca. pred 8 lety ve FR.Myslim,ze bude patrit k tem drazsim.
    Diky.
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    nová diskuze pro všechny, co mají rádi nehtovou modeláž a péči o ruce [ NEHTY - přírodní, umělé, nehtová modeláž, nail-art... aneb klub přátel pěstěných rukou ]
    CNV
    CNV --- ---
    AMARYLLIS: V parfumerce zkus Shalimary, je jich x verzí a všechny intenzivně vanilkové.
    Jinak jak píšou ostatní, vanilkových vůní jsou fůry.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    AMARYLLIS: tady http://www.fragrantica.com/search/#notes vyber vanilku a muzes zacit zkoumat :D
    vanilkovejch vuni je TOLIK, ze to vubec nema smysl vypisovat

ja za sebe doporucim exklusivky od guerlaina, to jsou pro me nejnadhernejsi vanilky
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Versace Dreamer. Univerzál pro chlapy i ženské.
    AMARYLLIS
    AMARYLLIS --- ---
    Milé dámy..a panove? Mohl by mi někdo doporučit nějaký parféém s nádechem vanilky..at už jen slaby nádech nebo intenzivní vune :) Budu ráda za jakekoliv tipy:)
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    Sháním Nina Ricci DeciDelá...nevíte, kde bych ho mohla najít? Vím, že už se nějakou dobu nevyrábí, ale nevěřím, že by se nedal najít na nějakých stránkách, skladech, apod. Nějaký tip? Děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam