• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    PUEBLO: svezi jakoze citrusy? (jinak podle me se neotrely x citrusy moc nerymuje :D)

VRATENKA: :D to jsem zvedava, co ucitim ja
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Sex Pistols ozkoušeno, žádný vyčpělý pivo se navzdory očekávání nekonalo, ale zato jsem cítila ředidlo a nějaký strojní mazadlo. Jako punk dobrý, nějakým zvrhlym způsobem mi to vlastně i voní, ale lidskou vůni bych v tom nehledala, spíš vůni nějakého sympatického stroje :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    VRATENKA: tak snad bude i v jinejch sephorach :)
    CNV
    CNV --- ---
    Citron, pepř, aldehydy, kůže, heliotrop, pačuli - no, to se dá udělat dobře i blbě...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ENTENTYKY: presne tu, s Sephore na Hlavaku.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    VRATENKA: myslis tuhle? http://www.thefragranceshop.co.uk/p2738/sex-pistols-edp-50ml-perfume-spray.html#tabsArea

a kdes ji videla?
    jinak jak vidim citrus a unisex, tak si myslim, ze me by asi moc nezaujala, ale pro chlapa by to treba nemuselo byt spatny
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    uz jste nekdo zkousel vuni Sex Pistols? nedavno jsem to zahledna v parfumerii, ale zrovna nemeli tester. Zajimalo by me jakym zpusobem dostali do lahvicky ten punk :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    mne akorat ta morie :DDD
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    říká nekomu něco Ayala Morie?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    PATRIKM1A2: http://www.google.cz/search?q=Parf%C3%A9mem%2C+toaletn%C3%AD+vodou+a+parf%C3%A9movanou+vodou&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a

co je lepsi se bere vetsinou postupne, jak to jde, ale ne vzdy to plati
    nekdy ODT a ODP muzou vonet vyrazne jinak (napr. chanely) a parfem v naprosty vetsine v bezny siti nesezenes, to se proste vubec neprodava (na par vyjimek mozna narazis, ale nic me - opet krome chanelu - nenapada)
    ODT muze mit naopak vetsi vydrz nez ODP

proste zalezi na znacce
    PATRIKM1A2
    PATRIKM1A2 --- ---
    Ahoj. Jaký je rozdíl mezi Parfémem, toaletní vodou a parfémovanou vodou?Co je lepší - postupně?
    Děkuji za info.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    JOPS: jasny, ja tam objednavam bezne, je to rychly a navic postovny zdarma (ta cena, co vidis, je konecna)
    JOPS
    JOPS --- ---
    ENTENTYKY: a k te cene. Ten 100ml stoji v Sephore 2200,- ....
    JOPS
    JOPS --- ---
    ENTENTYKY: ten shop feelunique.com je proverenej (tim myslim, posilaj do CR) ??? Nemam problem to brat z UK. Prece jenom ty ceny tam jsou trosku jinde :))
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    co si pamatuju, tak se midost libila
    a protoze jsem ji pred par dny zrovna hledala, tak hodim dve ceny, co me v proverenejch eshopech zaujaly nejvic

Paco Rabanne 1 Million Eau De Toilette Spray 200ml - feelunique.com
    http://www.feelunique.com/p/Paco-Rabanne-1-Million-Eau-De-Toilette-Spray-200ml

Paco Rabanne 1 Million - pánská EDT 100 ml | XPARFÉMY.CZ
    http://www.xparfemy.cz/paco-rabanne-1-million-panska-edt-100-ml-p-8013.html
    ZARA
    ZARA --- ---
    JOPS: dobre, tak daj vediet potom, ako sa ti paci. dufam, ze bude :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    NECROMAN: mne to voni. Vsem co jsme zrovna udelali nalet na Sephoru to vonelo :)))

Je to spis sladka vune. A premejslel jsem, ze si to koupim :) (nakonec me v Sephore odradila cena)

ZARA: tak jsem si objednal Givenchy PI :) jsem na to zvedavej, ono obcas nakoupit vuni na slepo neni na skodu :))

To jako kdyz jsem vzal bratrovi naslepo AMBRE. Rekl bych, ze to byl velice dobrej kauf.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    mate nekdo zkusenosti s Paco Rabanne - One Million cetl jsem na to docela chvalu, tak ze bych zaukoloval jeziska :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JOPS: zjistim večer. Není to sladká vůně jako Amen (ten mi nevoní), ani jako sladké orienty (Opium, Ambre Sultan, Idole). Je taková ovocně kyselkavě sladká :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    BRUKEV: a je to sladsi ? :)) kdyby jsi to porovnal treba s Calvin Klein Euphoria ? (ta mi prijde sladka az az a priznam se, ze ta mi plne vyhovuje, ale jsem porad ve fazi testovani :)) )

a jinak mlade se citim furt :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZARA: Já toho rybízka nemyslel na něj, to bylo všeobecné hodnocení! :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam