• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    CNV
    CNV --- ---
    EGO: Zkus taky Bulgari Man (ten novej), Bulgari pour Homme, případně Bulgari pour Homme Soir, ale ten je trošku sladší.
    Versace Homme myslíš ten novej? Hranatý flakon, modrá tekutina? Ten se myslím zrovna dvakrát nepoved, hlavně výdrž nic moc.
    EGO
    EGO --- ---
    ENTENTYKY: Mal som, aj som bol spokojný ale akosi rád skúšam nové veci. Každopádne tá nová modrá stojí za zváženie.

CNV: Bvlgari Aqva je celkom fajn, od GUCCIho som testoval len Homme Sport a mám zmiešané pocity.

Čo hovoríte na Versace Pour Homme?
    CNV
    CNV --- ---
    ENTENTYKY: Až moc. Doporučila bych kouknout na pánské vůně Bulgari nebo Gucci. Lacoste a Bosse spíš vynechat, už proto, že to má každej.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    lacoste essential - velmi svezi a lehka
    EGO
    EGO --- ---
    Zdravím,

mám poukážku na zľavu na značky Lanvin, GUCCI, BVLGARI, D&G, Lacoste, BOSS a Ferragamo. Chcel by som ju zúžitkovať, hľadám niečo svieže a ľahké zároveň. Som otvorený rôznym návrhom... :)
    ZARA
    ZARA --- ---
    AGOG: nj, ta je, to mas pravdu...
    tak kokosove ma napada uz len tie comptoir sud pacifique - coco extreme (a urcite aj ine maju v sebe kokos, ale moc sa v tom nevyznam)

a inak pre zaujimavost, mohol by si skusit splechnut na seba aj estee lauder - bronze godess :) (hej, je damska, ale nikdy nevies, a voni ako kokos a opalovaci krem!)
    bezne k dostani a cenovo to nie je creed ;)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Ojoj ta cena je taky pěkná. Abych se tím voněl do práce to teda ne :)
    ZARA
    ZARA --- ---
    AGOG: neviem, ktora stranka uvadza virgin island water ako damsky, domovska stranka creedu uvadza, citujem:
    "... CREED Virgin Island Water is a fragrance of magnificent style and carefree elan right for both men and women. Avid sailor and master perfumer Olivier CREED was moved to create Virgin Island Water during a sun splashed yacht voyage in the British Virgin Islands."

takze sa toho neboj :) je to naozaj pekna vona...
    AGOG
    AGOG --- ---
    ENTENTYKY: Ale to je v pořádku, nemám předsudky. Ale sám bych na to těžko přicházel, neočichávám pánské vůně natož dámské. Ale zatím se mi osvědčily rady a tipy dam co se vyznají :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    hlavne prestan mit predsudky ohledne toho, ze neco je oznaceny jako damsky a neco jako pansky ;) to je jen jakesi volne doporuceni ;)
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZARA: Ten Creed je u nás uváděný jako pro ženy. Na cizích webech jsem unisex našel, ale nějak v tom označení nemám jasno. Je to jedna a ta samá vůně?
    ZARA
    ZARA --- ---
    AGOG: skus dake od Comptoir Sud Pacifique, urcite maju dake kokosove a potom Creed - Virgin Island Water, ten je unisex a velmi pekny podla mna (tak akurat kokosovy)

AGOG
    AGOG --- ---
    Díky za tipy.

ENTENTYKY: Hmm to ne, moc experimentální.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    AGOG: panskou neznam, ale hodne kokosova je Rita od benefitu
    Benefit - Sephora Česká republika
    http://www.sephora.cz/cz/cid11501/benefit.html

tak muzes zajit zkusit - treba kdybys to prestrikl nejakou vlastni panskou pak, tak bys mel jak kokos, tak nedamskou vuni ;) proste ty vune navrstvit

anebo koupit k vrstveni nejakej soliflor - treba v yves rocher maji kokosovou radu
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    AGOG: stara Escada Cologne by Escada,
    Escada Cologne by Escada, Launched by the design house of escada in 1993.
    Escada is the result of the following top fragrance notes: coconut, peach and orange. The middle notes are: sandalwood, musk and orris and the base of the fragrance is: basil, lavender and cedar. Escada is recommended for romantic use.

CNV
    CNV --- ---
    AGOG: Řekla bych pánskej Obsession Night. Jinak kokos není zrovna oblíbená ingredience do vůní.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Holky neznáte nějakou pánskou vůni s kokosem? Nějak mi docela voní, ale nevím jaké by to bylo jako toaletní voda.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    :)))
    ne

ale na ruzyni ano, pokud budes mit moznost
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Maji v českých parfumeriích k očuchání věci od Toma Forda?
    ZARA
    ZARA --- ---
    JOPS: tak to ma tesi :) uzivaj
    JOPS
    JOPS --- ---
    jinak nekdo mi tu dal tip na Givenchy PI a diky :)) voni suprove :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam