• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Tak to nevím, mrkni na ty shopy, budou to mít v podmínkách. Dobírka na Slovensko je problematická, protože je dost drahá, ale mám dojem, že zrovna Elnino tam na dobírku posílá.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: díky moc. jěště ale přeci jenom dotaz: třeba něco co doručuje na Slovensko, tak aby bylo možné zaplatit za zásilku až když si ho vyzvednu? (obávám se že jinak tady nic nedoručí...)
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Ty, co jsem vyjmenovala, + parfemy.cz
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: máš nějaký ověřený pls? ať se nestrefím do toho jednoho co není ok:)
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Ve kterýmkoli e-shopu... elnino, parfums, xparfemy atd.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak jo, otázka - kde sehnat coco chanel, ale ne ve spreji (a nejspíš přes internet?)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    VER_MASLE: já mám s ebay dobrou zkušenost, ale bohužel jenom s parfémy běžně sehnatelnými, takže tohle nevím - abys pak nekoupila padělek... ale mohlo by to vyjít - hodně sleduj recenze a kdo to prodává.
    CNV
    CNV --- ---
    VER_MASLE: Ten už se dávno nedělá, je to vzácnost...
    VER_MASLE
    VER_MASLE --- ---
    Ahoj holky, chtela bych mame koupit v Vánocum parfem My melody dream od Muelhens. Kdyz jsem byla v plenkach tak to prej byl strasnej hit a porad o tom basni... Nevite jestli se da sehnat v ČR? Patrala jsem jak se dalo ale jinde nez na ebay jsem ho nenasla, pripadne mate s ebay dobrou zkusenost?
    Diky...
    AGOG
    AGOG --- ---
    Zara a CNV mi tady před dvěma lety doporučily Ralph Lauren Polo double Black. Celou dobu jsem na to myslel a dnes pro ní byl. Myslím, že na dobré věci se nemá chvátat, je to vážně nádhera, díky.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: že bych to zase pletla s mademoiselle?
    CNV
    CNV --- ---
    Coco se dá koupit i bez rozprašovače, nevím jestli EdP, ale EdT určitě.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ano, já vím, já to myslela tak, že parfum mi voní líp. ale třeba jsem si to jenom vsugerovala - já totiž hodně nesnáším tu lahvičku ve spreji a edt je většinou jenom tak... ale zas, já jsem laik:)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    jj
    chanel fakt voni jinak podle koncentraci - nejen slabeji/silneji, ale proste fakt JINAK
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: To děláš u Chanelu dost chybu. Každá koncentrace voní jinak.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: já eau de toilette neřeším, když tak klasicky parfum. děkuju:)
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Mademoiselle je "elegantní děvče", Coco je "elegantní dáma". Coco je výraznější, komplikovanější, "těžší". A ještě pozor, dost se liší Coco eau de parfum (ta je ostřejší) a eau de toilette.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    máte někdo chanel mademoiselle a chanel coco? víte mi tak zběžně popsat rozdíl? já si totiž neumím vybrat. (i když mademoiselle je taková otřepaná ze všech stran...)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    ESPOO: posta.)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nejlepsi bude, kdyz sem napises, co shanis a nekdo ti poradi ;) (pokud se teda jedna o znamou vec a ne nejakou raritu na zakazku)
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    Víte v Brně o nějaké prodejně kde mi, když přinesu vzorek parfému, poradí který parfém voní co nejvíc podobně? (ten který chci už se nevyrábí). Tzn. sháním obchod s profi prodavačkou, ne slečnou, která náhodou prodává parfémy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam