• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ETINA: a pak mě ještě napadají dvě, které nevlastním, ale celkem se mi líbily a byly krémové - Lacoste Pour Femme a Bvlgari: Petits et Mamans
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ETINA: krémová je pro mě aktuálně Kenzo - L'eau par kenzo Indigo. Pak lehce Pure poison od Dioru, ale ta je hodně výrazná a je tam pro mě příjemný hlavně jasmín a použitelná asi jen do chladnějšího počasí.
    ETINA
    ETINA --- ---
    XMARGE: Muzes sem napsat ty parfemy kremovky ktere mas na mysli? Taky me takove voni a moc jich zatim neznam :(
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BARUNKA: jj, turin, klasika :) ale s dost jeho recenzema teda nesouhlasim, podle me ma divnej vkus
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    jinak se musim pochlubit ze jsem k narozeninam dostala svuj vytouzeny parfem
    od Florisu (nejstarsi parfumersky dum v Londyne) Madonna of Almonds (limitovana edice)
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---

pro milovniky parfemu - kniha ktera ma v sobe pres 2000 recenzi parfemu plus zakladni informace o tom jak se parfemy vyrabi a trocha historie
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    _AMBRA_: není to špatně, jen sis na tu vůni zvykla. Mně se to obvykle stává cca po 4 dnech, že už tu vůni nevnímám, ač voním. Mám akutálně 3 parfémy a pár odstřiků a snažím se to střídat, abych jeden parfém používala max. ty 4 dny.
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    XMARGE: áha, děkuju za cenné info, a jak je to s tím, když už na sobě svojí vůni necítím, ale okolí ano...to je asi něco špatně, ne?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    _AMBRA_: ono se k tomu musíš pročichat. Já jsem začínala na velmi svěží, nekomplikované L'eau par kenzo a postupně se propracovávala k těžším vůním, ale trvalo mi to třeba 6 let. Aktuálně jsem někde na pomezí a líbí se mi hlavně gurmánské vůně, nebo krémovky (voní jako krém). Hlava parfému je to, co voní na začátku, zaujme a rychle vyprchá (do několika minut), pak se rozvoní srdce, ale to voní třeba 2 hodiny a pak nastupuje základ, který vydrží několik hodin.
    Pičivuk od kvality poznáš asi tak, že pičifuk musíš každou hodinu obnovovat, dobrý parfém vydrží minimálně půl dne (jak na kom, někomu stačí dva střiky a voní celý den, někdo musí obnovovat i u drahých parfémů). Těžší parfémy vydrží víc než ty svěží - ty rychle vyprchají.
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    Zdravím, tak jsem dozrála do věku parfémů, a potřebuju trošku poradit, jak se v tomhle světě neztratit... a jak poznám "pičifuk" a jak kvalitu...a co to vůbec kvalita u parfému je...
    chtěla bych si pořídit nový parfém, a nevím, podle čeho se řídit...k čemu je to rozdělení: hlava/srdce/základ ?

od té doby, co vydělávám, střídám tyhle voňky: Mochino Funny, Brunno Banani a Hugo

mám v nich pokračovat nebo mi dáte nějaký tip na změnu...?

předem díkec za nakopnutí, případně nasměrování :)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: už jsem ti říkala, že jsi skvělá? :)
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Tak to nevím, mrkni na ty shopy, budou to mít v podmínkách. Dobírka na Slovensko je problematická, protože je dost drahá, ale mám dojem, že zrovna Elnino tam na dobírku posílá.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: díky moc. jěště ale přeci jenom dotaz: třeba něco co doručuje na Slovensko, tak aby bylo možné zaplatit za zásilku až když si ho vyzvednu? (obávám se že jinak tady nic nedoručí...)
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Ty, co jsem vyjmenovala, + parfemy.cz
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: máš nějaký ověřený pls? ať se nestrefím do toho jednoho co není ok:)
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Ve kterýmkoli e-shopu... elnino, parfums, xparfemy atd.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak jo, otázka - kde sehnat coco chanel, ale ne ve spreji (a nejspíš přes internet?)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    VER_MASLE: já mám s ebay dobrou zkušenost, ale bohužel jenom s parfémy běžně sehnatelnými, takže tohle nevím - abys pak nekoupila padělek... ale mohlo by to vyjít - hodně sleduj recenze a kdo to prodává.
    CNV
    CNV --- ---
    VER_MASLE: Ten už se dávno nedělá, je to vzácnost...
    VER_MASLE
    VER_MASLE --- ---
    Ahoj holky, chtela bych mame koupit v Vánocum parfem My melody dream od Muelhens. Kdyz jsem byla v plenkach tak to prej byl strasnej hit a porad o tom basni... Nevite jestli se da sehnat v ČR? Patrala jsem jak se dalo ale jinde nez na ebay jsem ho nenasla, pripadne mate s ebay dobrou zkusenost?
    Diky...
    AGOG
    AGOG --- ---
    Zara a CNV mi tady před dvěma lety doporučily Ralph Lauren Polo double Black. Celou dobu jsem na to myslel a dnes pro ní byl. Myslím, že na dobré věci se nemá chvátat, je to vážně nádhera, díky.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: že bych to zase pletla s mademoiselle?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam