• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    GGG
    GGG --- ---
    BARUNKA: diky!
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    GGG
    GGG --- ---
    Prodava nekdo v Praze COMME des GARÇONS?
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    ahoj, jdu sem s prosbou o pomoc
    nevite nekdo, kde se da v Praze v kamennym obchode sehnat Estee Lauder - Pure White Linen Light Breeze - je to ta zelena
    maji bilou a ruzovou, ale tuhle ne...a stale se vyrabi - jediny mista, kde ji maji urcite jsou duty free shopy na letistich

    Pure White Linen Light Breeze | Estee Lauder Official Site
    http://www.esteelauder.com/products/610/Product-Catalog/Fragrance/For-Women/Pure-White-Linen-Light-Breeze/index.tmpl
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ELISKOVA: Fragonard neni až tak moc drahý, část vůní je k dispozici v Praze v Panské pasáži.
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    Já měla doma zas nějáký parfémy,co jsem si kdysi přivezli z dovolený ve Francii z Grassu (Fragonard) a ty jsou teda parádní... ale jsou drahý jak blbec a v Praze se asi ani nikde koupit nedaj. Ta jejich továrna na parfémy je ale naprosto božííí :D
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Myslím, že Muschio bianco je od nich nejlepší, druhá co se mi líbila nejvíc byla Olio Argan e fiori di arancia, či tak nějak, ten zbytek byl nevýrazný. U nich je problém v tom, že těch vůní mají strašlivě moc a navíc nemáš šanci zkoušet všechny na jednom místě.

    Já teď koukám na tohle http://www.heritageberbere.com/ a přemýšlím nad tím, jestli kupovat na slepo nebo ne. Mizerové totiž neposílají vzorky.
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    Jj, na netu jsem je taky všechny viděla. Já vím,že si jí kupovala/kupuje babička v Mariánských lázních,když je tam na dovče, ale nikde jinde jsem je neviděla prodávat. Je to škoda..přijde mi geniální a jeslti jsou ty ostatní vůně stejně dobrý...tak teda klobouk dolu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ELISKOVA: Kdysi dávno ji měla baba v minikrámku u Prašné brány, řečená Gorgona. Taky se to dalo koupit v italských specialitách Grazie (ale od té doby co ten krámek v Kobylisích zrušili tak nevím jestli to ještě vedou, na jejich eshop jsem se nedívala). Taky ji prodává jedna baba co má drogerku v Sobotce a to je všechno co vím. Ale není problém koupit přes net.
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    Přesně to je ona!! :) chtěla jsem se mrknout i po těch ostatních Tesorkách,ale nenašla jsem žádnej kamennej obchod :( nevíte o nějákem někdo? :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ELISKOVA: JJ, italská Tesori d´Oriente Muschio Bianco (white musk) je jedna z nejhezčích mošusových vůní, navíc za naprosto nepřekonatelnou cenu.
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    Barunko :) tak mě napadá,že jedna moje hooodně oblíbená vůne se taky jmenovala White Musk :D a byla od tušim italský firmy. Někde ho vyhrabu a značku jsem ještě dopíšu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    e lauder private collection....a jakakoliv odnoz jsou vyne vypraneho pradla
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    Tu Chloe znám a ta mi voní hodně...jen jak jí měli jeden čas všichni,tak mě dost omrzela. Ale ta mě zrovna bavila :) kdyby si měla ještě nějáký jiný tip na vůni,co voní třeba jako krémy,mýdla nebo vypraný prádlo,tak sem s ní :) děkuju :)
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    ELISKOVA: V poradku, jen me White musk napadl jako prvni mydlovo-pudrova vonavka. Jeste jsem minule cichala ke Chloe s bezovou maslickou a vonela jako ciste vyprany pradlo.Takovy mix mydla, cistoty a pudru tak to zkus priste ;)
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    *tip
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    Tak jsem dneska čuchala k tý White Musk (víc jsem jich nestihla) a musím přiznat,že dřív jsem takovýhle voňavky žrala a teď je to na mě strašně silný. Přítel řekl něcoo tom,že prej je to jak voňavka jeho babičky.. (babička skutečně jednu podobnou má a já jsem jí na ní dřív chodila :D)
    ale děkuju moc za typ :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ELISKOVA: na pánských vůních není nic špatného... ono je tohle rozdělení spíš jen takové doporučení. Mně vždycky když vlezu do parfumerie zkoušejí vnutit něžné svěží květinky a přitom já dávám přednost koření, dřevu, omamným květinám a kadidlu. Vždycky se dá najít něco co je přijatelné. Výjimku nejspíš dělají "drogerkové" vůně, ty jsou dost na jedno brdo tam se hledá hůř, ale třeba teď u Orflame vyplavala vůně M by Marcel Marongiu a ta vůbec není špatná. Jestli Ti nevadí pánské vůně tak se klidně po něčem víc kořeněném dívej - viz ten Marongiu, CK Obssesion, Iceberg The Fragrance a jestli někde najdeš tak vyzkoušej Madness Chopard (to jsou růže s pačuli v dost neobvyklém zpracování), Prada Infusion d´Iris.
    Snažila jsem se vyjmenovat cenově dostupné vůně. Pak jsou samozřejmě i dražší, které by mohly být zajímavé, ale tohle na vyzkoušení pro zajímavost stačí.
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    Barunko: děkuju :) koukala jsem po ní a jak to bude možný,někde si k ní čuchnu :)
    Solei : svým způsobem máš pravdu :) já třeba nesnáším ovocné vůně. Třeba Adidasky ženský mi snad krom tý zelený nevoněj vůbec a z tý zelený je mi po chvíli zle (vlastně všechny drogerkový voňavky mi nedělaj dobře :D) a bylinky mam určo ráda dřevo a ambrové tony taky, jen se bojím,aby mě ta vůně nezahltila. Dřív jsem používala docela silné voňavky.. třeba jednu od Oriflame (Freya) už se nevyrábí a byla hodně zázvorová a jestli se nepletu,tak aldehydová. Taky mam doma poslední zbyteček bambusu od Yves Rocher (ale to už je na mě zelený asi až moc :D) tu si beru v létě to největších veder :) A vystihla si to ! Z chlapských voňavek se mi (pokud nejsou opravdu hodně sladký) nedělá špatně :) jen je mi blbý si jí na sebe vzít :) Mrknu na ty všechny typy :) děkuju! :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ELISKOVA:
    možná jdeš špatným směrem a koukáš na lehké svěží vůně a přitom právě ty mohou obsahovat složky, které ti vadí.
    Mně osobně je doslova fyzicky zle ze zeleně a citrusově ovocně lehoučkých vodiček.
    Zkus napsat co ti nevoní. Protože pokud ti voní Fenjal, který je například pro mne květinově krémový tak bys naopak mohla zvládat vůně ve kterých je více bylin, dřevitých a ambrových tónů.
    Aigner Black, Cerruti Blanc, Cheap and Chic, Extravagance d´Amarige
    Klidně zkus i pánské vůně - co takhle Encre Noir, Body Kouros, Antidote
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam