• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    ORIKA: ono jich je hrozne moc typu http://www.fragrantica.com/designers/Christian-Dior.html, zkus Dior Addict Eau Fraiche nebo ocuchat i ty kolem, treba ti sedne.
    CO treba Hugo Boss - Femme? Takova fajn vune na leto mozna, ale trosku prchava.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    OFFINKAA: crystal jsem měla, ale nějak jsem tam ty květinové tóny necítila, chloe mi přišla taková "pudrová" nebo "matná", nevím jak to jinak vyjádřit :) diora očichám, tenhle konkrétní jsem nezkoušela, děkuju :)
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    ORIKA: Dior _ neco od addict? Pripadne Bright crystal - Versace nebo Chloe , vsechny tri nemaji sice ten base kvetinovy, ale maji spis ten stred, takze to neni takova cukrova vata.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    můžete mi plz poradit nějakou lehkou květinovou vůni? může být i sladší, ale ne těžká a rozhodně ne cukrátková :)
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    BALENCIAGA
    B.

Zkouseli jste nekdo?, druhy den to testuju a porad me to hrozne provokuje a nemuzu se rozhodnout ...ano nebo ne..
    CNV
    CNV --- ---
    FIELDMAN: Živočišné složky se v parfémech nepoužívají už hodně dlouho. Máš alergii na něco jiného, může to být některý syntetický mošus, ale spíš to bývají paradoxně přírodní složky, třeba citrusové esence.
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    KAMIONG: Čuchal jsem k Lanvin Oxygene a je to relativně podobný (jen doběh je více kořenitější a na můj vkus málo ovocné)... Bohužel Lanvin má v sobě bílé pižmo a já díky svým alergiím nemůžu mít parfémy s živočišnými složkami.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    FIELDMAN: Zkusila bych sehnat vzorek nebo očuchat toho Lanvina. Když se 12 lidí shodne, že je to podobné, může to být ono, ikdyž složení je docela jiné.
    Aquaman Rochas cologne - a fragrance for men 2001
    http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Aquaman-1425.html
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Tak jsem koupil asi poslední Aquaman od Rochas... Už nevyrábějí a zatím marně pátrám po náhradě.

Vyrazil jsem tedy do okolím doporučované parfumerie a vybalil na ně, co si představuji od kolínské: "...svěží základ na neživočišné bázi se svrchními tóny grefruitu a cypřiše, tělem s vůní pelargónií případně máty s spodní tóny s koriandrem, cedrem či šalvějí. Vše ideálně tak aby to mělo trvanlivost alespoň 5 hodin a aby se to dobře kombinovalo s tabákovým kouřem (neb jsem kuřák) " Slečna na mě vyvalila oči, nechala si to zopakovat a pak mi řekla, že vůbec netuší o čem to mluvím...

Najdu radu zde?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CNV: pačuli, kakao, vanilka, jsem vyčetla. Díky, víš kde bych to mohla očichat v kamenném pražském obchodě?
    CNV
    CNV --- ---
    IBERIA: To byla ta čokoládová? Co něco z čokoládové řady od Molinardu, třeba Chocolate Greedy?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Přestali mi (už dlouho, zásoby docházejí) vyrábět oblíbenou vůni od Yves Rocher - Neonatura (cocon), znáte to někdo a víte čemu dostupnému by se to mohlo podobat?
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    Opium pour Homme. Tak hrozně krásná.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    DARKINA: díky za pomoc
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    1MALALISTICKA: Kup si ho pres net. Zatim se mi nedoneslo, ze by ho chteli v CR uvadet na trh(myslim tim kamenne parfumerie) a pokud nahodou tak jen v "ackovych" prodejnach, ale pochybuju.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Nemáte někdo tucha kde a kdy bude k sehnání YSL Opium Black? Blbka jsem si ho nedovezla, když mě zaujal v Asii a tady ještě není a nevím, jestli bude.
    JEDI
    JEDI --- ---
    Máte někdo YSL M7 na prodej?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    pamatuje někdo tohle?

Harley Davidson - Original - EdT Deodorant - 200 ml
    http://www.parfum-store24.de/...enduefte/harley-davidson/harley-davidson-original-200-ml-edt-deo.php

už to asi neni k sehnání, nebo je ale draho... mám tady sprej, kterej už má tak 10 let... škoda, výborná vůně...
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    BIGDEMENCE: dá se stále sehnat na ebayi .)
    BIGDEMENCE
    BIGDEMENCE --- ---
    Někdo nějaký návrh, jako adekvátní náhradu Rochas AquaWoman? Leta se už nedá sehnat a já se s tím nemůžu smířit. Tu vůni naprosto zbožňuju. Děkuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam