• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    prodám knihu Vůně a parfémy: Tajemství přitažlivosti
    Emilie Trepková, František Vonášek
    za 400,-

GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    nemáte prosím někdo na prodej miniaturu Guidance od Amouage?
    Zatím jsem ji našla jen jako součást discovery setu, takže pokud by se tu našel někdo, kdo by si ho chtěl pořídit a rozdělit se, moc ráda se přidám :D
    Budu taky ráda za tip, kde by se dala tahle vůně bezpečně sehnat samostatně.
    Díky moc
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Nejsem fanoušek Rammsteinů, ale jen tak z legrace jsem si ji v Rossmanu v Berlíně vočuchal a je boží! Tak jsem ji hned bouchnul. Hlavně teda za ty prachy...

Kokain Black Intense Rammstein perfume - a fragrance for women and men 2021 https://www.fragrantica.com/perfume/Rammstein/Kokain-Black-Intense-66494.html

JUANITA
    JUANITA --- ---
    premyslim, ze bych si objednal samotny iso-e super a zredil alkoholem, na layering s jinyma frags. nemate s tim nekdo zkusenost? (nechce se mi preplacet za molecule01..)
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    Ahoj, prodan LV Cactus Garden.https://www.fragrantica.cz/perfume/Louis-Vuitton/Cactus-Garden-53946.html
    Lahev je plna.
    Cena 4000,-

BAAL
    BAAL --- ---
    Mám tu asi 80-90ml Knize TEN, dřív můj neoblibenější parfém, které mě začal vyloženě štvát a odmítám ho už nosit, nějak jsem se čichově posunul, pokud by ho někdo chtěl, případě rád vyměním za něco jiného, ideálně citrusy, jantar etc.

Knize Ten Knize kolínská - a vůně pro muže
    https://www.fragrantica.cz/perfume/Knize/Knize-Ten-7913.html

JUANITA
    JUANITA --- ---
    Prodam (asi 15x odstriknuty) Nasomatto - Duro, nechcete nekdo?

~1900
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Prodám , nabídněte cenu ( netroufam si, svět se změnil)

DKNY Black Cashmere 99/100 bez krabičky
    DKNY Chaos 98/100 i s krabičkou
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Nechcete někdo Christiano Fissore Cashmere? Že 100ml chybí tak pět.
    Cena 4tis a osobní předání Praha nebo + pošta

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mozna jeste issey miyake wood&wood nebo cedre, tam je vic ty vody
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    JEDI: 八(*.*)
    JEDI
    JEDI --- ---
    CABOWITZ: Ještě jsem si vzpomněl, že můžeš zkusit
    Chanel Antaeus, tam je les a taky všechno možné.

A když už v tom zkoušení budeš tak nezapomeň k tomu jiné dobré vůně, které jdou tím směrem. Tzn. mužná, zelená, kouřová, zemitá.

Terre d Hermes EdT
    Terre d Hermes Parfum (mokré kameny s pomerančem)
    Montale Red Vetiver
    Frederick Malle Extraordinaire Vetiver
    Frederick Malle
    Frederick Malle Geranium pour Monsieur (zubní pasta)
    Mona di Orio Vetyver
    Mona di Orio L Eau
    Creed Irish Tweed
    atd.

No a pokud se chceš pobavit, sežeň si YSL Kouros v původní formulaci. To podle vyjádření přátel voní první 4 hodiny jak pochcanej, zpocenej kůň a poté jak bůh Zeus, který dokáže svést každou ženu na Zemi. :-)
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    ELSINOR: SOLEI: JEDI: diky vsem za tipy, vyrazim na cmuchaci lov :). jen tedy ke vzorkum z US se asi nedostanu. pricichnout k vzorkum z berlina by ale nemel byt problem... juch!
    JEDI
    JEDI --- ---
    CABOWITZ: Zkus French Lover Frederick Malle - les po desti, trochu zatuchly, ne moc.

Hodne zatuchly, jak koreny je Lalique Encre Noire.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    CABOWITZ: Jo a taky mcmg Hunter ten je fakt fajn. Ale bohužel na Notinu už není a asi ani nebude. A taky si projdi Biehl Parfumkustwerke tam se taky daří třeba MB 03
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    CABOWITZ: v Thundře ti chybí ten les po dešti. Za mne Rundholz April perfume, 03.Apr.1968 pokud sneseš že tam maš i oheň taky jsou fajn kousky od Boadicea Victorious.... Ale bohužel, tady je jediná cesta a to kupovat a vymeňovat vzorečky.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    CABOWITZ: Mě teda hned napadlo tohle:
    November natural perfume oil with black tea, bergamot, mushrooms, forest floor, wet soil, dried leaves – For Strange Women
    https://forstrangewomen.com/products/november-in-the-temperate-deciduous-forest-natural-perfume-oil-with-black-tea-bergamot-mushrooms-forest-floor-wet-soil-dried-leaves?variant=31178208313441

Nebo tohle:
    Vixen — Natural Botanical Solid Perfume with Musk, Black Peppercorn, Woods, Amber – For Strange Women
    https://forstrangewomen.com/products/vixen-perfume-oil?variant=32484516823137

Obojí miluju, ale je to dostupný jen jako parfémový olej nebo tuhý parfém a taky je to z USA, takže se to prodraží.
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    ahoj, tak jo - zkusim se tady zeptat a predestiram ze jsem v teto oblasti virgo intacta. zkratka jsem si rekl proc tuhle oblast nezacit trosku resit. svuj podil v tom mozna ma jiz pred nekolika lety precteny roman od suskinda a nove spis kniha naruby od huysmanse...

provedl jsem velmi povrchni pruzkum, pricemz muj pozadavek v kam. obchodech znel asi takto (odborny jazyk v teto oblasti nezvladam - takze jen pres asociace/analogie :)): podzimni les po desti / na hranici svezesti a tleni (hnijici listi/drevo) / houby / lanyze ... urcite nic sladkeho / podmaniveho ale spis nenapadne temnejsi a dekadentni tony - ted mam pocit ze kdyz reknu neco jako transponovana zatuchlina tak to zni moc drsne, ale v zasade nejak timto smerem :) - mozna az tedy k nejake neprijemnosti a podivnosti...

v obchodech nebyly na seznameni optime podminky (jsem si naivne predstavoval ze treba narazim na nejaky obchodi, kde budou mit "degustacni" mistnost s klimatizaci a filtrem aby mel zakaznik prilezitost si jednotlive vune v klidu vychutnat a pohrat si s nima. misto toho jsem narazil jen na bijici se polyfonie vuni... no nic...)

nicmene jsem tedy vyfiltroval dve, ktere mam ted jako vzorky doma a jeste je v klidu a s odstupem prozkoumavam. jde o ingredients 07\2012 (maison crivelli) a thundra (profumum roma). znate nekdo? pricemz na zaklade toho co jsem popsal se ted asi klonim vic k te thundre (osobne v ni citim nejakou miru houbovitosti) - ale oba ty parfemy mi prijdou jeste moc "jasne" / "zarive".

no zkratka - pokud by nekdo z vas mel nejake napady na vyse zminene asociace, tak budu moc rad za tipy. prijde mi lepsi mit ze zacatku vice moznosti mezi kteryma vybirat :)
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    KAMIONG: Odpověď po sedmi letech mě překvapila!

Každopádně Oxgene Homme od Lanvin jsem zkusil - není ti ono.

Proztatím jsem skončil u https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Cedre-Atlas-30045.html a k tomu mám i tu mandarinkovou.

K tomu jsem i nechal umíchat parfém s podobným složením u Kateřiny Šantrochové (https://scentroche.com)/, jen jsem do toho přidal vetiver a červený pepř.
    MIST
    MIST --- ---
    Prosba = prave jsem zjistila, ze prestali vyrabet Tuberose Gardenia z privatni kolekce od Estee Lauder. Parfem jeste mam, jde mi hlavne o krem a body lotion. Kdybyste to nekde videly, dejte mi vedet, prosim.

Je neco tomu podobne? Jinak mi nezbyde nez michat scent free lotion s parfemem :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam