• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    TABBY
    TABBY --- ---
    HC_: Ja jsem ti extendor prave chtela doporucit. Myslim, ze idealni stav je, kdyz mas jednu znacku bodycek, paac ta maji stejne patentky, ze. Muj favorit je ceska znacka QUEEN - bodycka jsou sice draha, ale drzi, coz je co rict, kdyz jedu pet bodycek dokola a cast uz po druhem diteti ;) [Jakoze ta bodycka, co se jim po druhe vyprani pootoci svy, vytahnou se do sirky a diteti z toho leze pul hrudniku, tak ty fakt nesnasim.]
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    HC_: , CHANA: k bezplenkovani - podle veku ditete a taky rocniho obdobi nejsou vzdy idealni body - pokud treba v lete nechavate dite (polo)nahe, tak je lepsi klasicke tricko, kteremu se necamra ten podolek vecne nekde, kde hrozi pocurani.
    CHANA
    CHANA --- ---
    HC_: hlavně tedy když bezplenkuješ, je dobré mít opravdu hodně oblečků, zvlášť ve fázi, kdy se úplně zbavuješ plen. Extendory mě vlastně nenapadlo pořizovat, ale jak píše ZEGA: ty patentky jsou dost různé.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    HC_: nefunguje na veskera body.. a je asi jednodussi si udelat vlastni presne na ty co pouzivas..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: já ho mám, je to docela fajn, když víš, kde se zrovna válí :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    CHANA: jj ja jen premejslim jestli nemam koupit k tem bodyckam ten "extender"=prodluzovac bodycek, mate nekdo zkusenost?
    CHANA
    CHANA --- ---
    ZEGA:
    HC_: mě při bezplenkovce nejvíc vyhovují overaly rozepínatelné mezi nohama nebo body a polodupačky. Při prvním dítěti jsem se peklovala s dupačkama a teď už je doma nechci ani vidět.
    JESTERKA_NA_ZDI: polodupačky? = tepláky s ťapkama
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SINSEMILLA: vicemene jo. ;-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RENFRI: Jo? A jsi prazska, vid..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: Mam dost pohyblive dite, od sedmi mesicu stal od 7,5 zacal chodit kolem nabytku, lezeni prislo tak v osmi a nikdy jsem nemela pocit, ze by mu ten vetsi zadek vadil. Jednorazovky jsou vic vykrojeny a pokud mas sklad na osminky, tak ty grovia by ti mohly sedet..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: Ja pouzivam jen cc na novorozenecky sklad, takovy to vecko a na noc vicevrstevnou a pres ni jeste velkou cc taky na ten sklad. Nejvic se mi osvedcily pul svrchnaky pop'n'gro, one size a mam je od miminka do ted (13 m). Ostatni me nepresvedcily..

A ponozky drezely nebo jsem je nandavala, ale sundavat boty si zacal az ted (ma takovy fuseklovy boticky s mekkou kuzi - takovy spis bitofusky) a protoze furt nandavam, tak ctvrte slovo do rady je prave "bota".. A ted me to tak uz netrapi, je teplo. Jedny teplacky mame i zaroven s ponozkama, jsou toteplaky, ale s funkcnosti puncochacu
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SINSEMILLA: 150 je paradni cena, to beru. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: důkaz místo slibů :-) Kč devatenáct.

Má je tedy trochu shrnuté, ale jak vidíš, hlemejždil se tam před odpoledním usnutím všelijak a přesto!

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: věř, věř prosím! Má je na sobě i hodiny a hodiny a hodiny. Dodám nějaké foto :-D
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ANNAWA: něvěřím! :-D mám všemožný poděděný mix a většinu má do několika vteřin dole, ty lepší držáky vydrží tak minutu. Asi budu muset po dlouhé době prošmejdit ty vietnamce, nebo co...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: máme zásobu držících ponožek od vietnamců převážně, zázrak :-)
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    SINSEMILLA: a jak řešíš ponožky? já zas fandím dupačkám, protože mě furt nebaví co deset vteřin nandavat svlíknutý ponožky :-)
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    SINSEMILLA: to je zajímavé téma - zrovna řeším jaké svrchňáky na čtvercovky na rovno a vv. První 3 měsíce jsem jela na novosklad a to se mi dost osvědčily haipy (narozdíl od imse, který protékaly - přes haipy nikdy nic mimo svrchňáky neprošlo). Začala jsem ale dávat více vv a čč na rovno (skládám teda celkem na úzko) a jak se malá začíná víc hejbat (5m) tak v těch haipách větších to už děsně jezdí (jsou takové dost široké). Máš nějaké ozkoušené, padnoucí vhodné právě na rovno? Ty grovie totiž třeba na látkovkách docela doporučovali - jestli se jich chceš zbavit, možná bych je ráda vyzkoušela :-)

případně někdo další používáte taky čč a vv a co se vám osvědčilo u "pohyblivých" dětí - předpokládám, že to bude čím dál náročnější.

jinak mám pak pár kalhotkových plín - takovou směs totsbots, babylucy, disana, pastelka a příjde mi, že na nich můžou bejt svrchňáky v podstatě libovolný, žádný nehody jsem nezaznamenala, ale nevyhovují mi jak jsou všechny dost masivní a suchý zipy mi přijdou nepohodlný a dlouhý schnutí...no prostě se moc nekamarádíme a sahám po nich většinou až naposled
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEGA: Me dupacky vubec nesedi, pouzivam jen body + teplacky..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: úzké kvůli těm čtvercovkám? Ty vícevrstvé jsou užší, tak snad to nich to půjde, to jsem teda zvědavá.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RENFRI: Mam tady jedny grovia oranzove a na nas jsou fakt uzke, pouzivam ctvercovky, budu je prodavat za 150, temer nepouzite, kdybys chtela..
    HC_
    HC_ --- ---
    ZEGA: ja pletu navleky na nozky:) dupacek mam tuny, ale vyhodou je, ze je to vsechno puceny od svagrovy, do veci sem zatim nedala ani korunu, takze kdyz je nevyuziju, nic se nedeje
    na BKM se chystam, taky me to napadlo
    HC_
    HC_ --- ---
    ok takze asi resim blbosti:)) no nasla jsem to tomhle webu http://www.latkovepliny.estranky.cz/clanky/popis-jednotlivych-plen/haipa-daipa.html

mozna lepsi nez resit vic typu plenek (pastelky asi budou stacit, ale kolik ks???), tak mozna koupit ruzny svrchnaky, u haipy se mi libi hlavne ty se slonama, ostatni nic moc
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    HC_: jen přemýšlím o těch dupačkách--- pokud hodláš aspoň částečně bezplenkovat, tak se s nima rozluč :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: taky to nepraktikuju, loni v létě byl tedy B novorozenec, teď mu bude rok, to ho spíš nechám úplně bez - nechávám i teď občas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam