• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    CHANA
    CHANA --- ---
    PSICHE23: od čtvrtého týdne. V těhotenství jsem o tom četla pár článků. Ač jsem to považovala za nereálné, prostě jsem to najednou viděla. Manžel totiž něco opravoval v ložnici, tak jsem měla celý den dítě v náručí, protože ho nebylo kam položit.

PSICHE23: Máme evropský čínský nočník:) a ten má tuším na dně napsáno šlehací miska:) - to je ten, co mají v bráně k dětem. Takže se dá použít jakákoli miska, co jde dobře přidržet mezi stehny (rodiče) a má oblý okraj, aby netlačila dítě. Bonus je protiskluzový proužek na dně. Hledala jsem v domácích potřebách vhodnou misku v menší velikosti a ty protiskluzové proužky většinou mají, ale okraje jsem nenašla úplně oblé.

PSICHE23: Když jsme s dcerou nebyly v bezprostředním fyzickém kontaktu, tak to záviselo z 95% na časování - takže na mojí iniciativě. Krátce před druhým rokem převzala dcera zodpovědnost za své vylučování plně na sebe. Ze začátku je to dost náročné, ale stojí to za to a teď už si lebedíme:)

BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PSICHE23:
    FUNTL: Čemu jsem ale při čtení aboslutně nevěřila, byla ta zmiňovaná intuice. Ovšem v praxi jsem to už zažila mnohokrát, přesně v momentu, kdy jsem si řekla "měla bych..." a ještě chvíli váhala, to během chvilky bylo jasný a už bylo pozdě...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    FUNTL: Jasný, mám to teď už asi stejně.
    Dokáže mě fakt pobavit, když si po kojení vezmu syna na sebe na bubliny (odříhnutí) a on se po 10ti sekundách bez jakéhokoli varování či signálu parádně realizuje do plíny... :-).
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    BLANCHE1: jo, ja jsem fungovala na casovani vzdycky - na signalizaci jsem nejaka tupa, poznam to skutecne az ted, kdyz uz skoro mluvi :)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    PSICHE23: knizka Bez plenky je dost prehledna - neni to napsane nijak militantne, dostane se ti vysvetleni principu a spousty praktickych rad.
    Ja druhy dite bezplenkuju a jsem spokojena, o to vic, ze mam srovnani s "klasickym" pristupem k plinkam se starsim ditetem, ktery me celkem odradil od te soudobe mantry - deti nejsou zrale do dvou/tri/ctyr let na pouzivani nocniku.
    Tc. ma 13 m a castecne si o nocnik rika, castecne ji davame iniciativne sami, a ona ho pouziva tak, jak ma :) Neni to jeste dokonaly (na spani ma plinku napr.), ale asi se da rict, ze pokrok je ted uz nezadrzitelny.
    Jo a doporucuju zacit s malym miminkem - uspechy se dostavi rychle (miminka curaji tak nejak porad, tak mas pravdepodobnost, ze se s tim nocnickem zacnes brzo trefovat do jejho potreb) a to je celkem motivujici :)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PSICHE23: já bezplenkuju od 4. týdne, během cca 3 týdnů jsme se dopracovali k suchým nocím s občasným učůrnutím, když jsem v noci kožená a nedám ho na nočník, přes den je to na střídačku, někdy dvě pleny denně lehce mokré, někdy osm skrz naskrz.
    Zezačátku jsem poznala, když chtěl čůrat, od cca 4. měsíce buďto přestal signalizovat nebo to prostě nevidím, takže jedu spíš podle časování.
    Po přečtení "Bez Plenky" jsem byla v Bráně k dětem na tom povídání, co tam dělají a ne že bych slyšela něco převratného, ale ta paní to tam zároveň při povídání předváděla se synem (tuším 4 či 5 měsíců mu bylo) a to byl konečně impulz k tomu začít :-).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: já používala ponožky dvoje, i troje, když byla zima, nebo taky ty textilní botky nebo merino podkolenky. Protože B měl coby malý mimino nohy ledový pořád.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    už si o tom čtu jen tak zběžně na bráně k dětem.. ale vůbec si nedokážu představit, jak poznam, že chce.. když kadí to poznam, ale už v tý chvíli..no a čůrání? tak to bych vůbec nevytušila..no něco si o tom přečtu
    TABBY
    TABBY --- ---
    PSICHE23: Pochopit to musis ty :-) Deti v tom maji pomerne jasno... doporucuji knihu BezPlenky (DiaperFree), pripadne stranky Bory Berlinger (bohuzel trochu neprehledne) na http://www.mokosha.info/content/blogsection/0/68/
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    jo jsou ty kyblíčky?.) někde jsem to viděla už..můžu si o tom někde přečíst at se neptam na každou kravinu?

a jak to ty děti pochopí? to mi nějak není jasný
    TABBY
    TABBY --- ---
    PSICHE23: U prvniho ditete od peti mesicu. Byla bez plen od pul roku, ve 14 mesicich si zacala sama nosit nocnik a od te doby se nepocurala (ani ve dne, ani v noci - s vyjimkou asi dvou pripadu, kdy mela horecku pred 39). Ach.

Na druhe dite jsem mela cinak uz v porodnici. Prvni uspech se dostavil v necelych trech mesicich, kdy byl cely den bez pocurane pleny. Mno, od cca 13 mesicu je pres den bez plen, ovsem zachodovani stale hlidam ja. V soucasne dobe, je ji 16 mesicu, jsme na jedne pocurane plene za den - poledni nebo nocni spanek, kdy ji nestihnu odzachodovat vcas.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    PSICHE23: od narození ,) .. dá se začít kdykoliv
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    od kdy aplikujete tu bezplenkovou metodu? (teda jestli můžu tady se ptát, nebo někde vedle?)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNAWA: Aha. Ja to videla v akci na nosenem diteti kamaradky - sila si ty drzaky sama - a fachcilo to. Jinak moje deti jsou od mala v testilnich botkach, paac mam pocit, ze i miminu muze byt na nohy zima (takove to nabalene mimino lezici v golfacich, ze kterych trci nozky ve fuseklickach, z toho mi je vzdycky zima).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: já jsem to jen viděla a krutě se mi to nelíbilo. Navíc, to by se asi taky ztrácelo :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: Drzaky ponozek jsi nezkousela?
    TABBY
    TABBY --- ---
    HC_: Ja jsem ti extendor prave chtela doporucit. Myslim, ze idealni stav je, kdyz mas jednu znacku bodycek, paac ta maji stejne patentky, ze. Muj favorit je ceska znacka QUEEN - bodycka jsou sice draha, ale drzi, coz je co rict, kdyz jedu pet bodycek dokola a cast uz po druhem diteti ;) [Jakoze ta bodycka, co se jim po druhe vyprani pootoci svy, vytahnou se do sirky a diteti z toho leze pul hrudniku, tak ty fakt nesnasim.]
    HC_
    HC_ --- ---
    ZEGA: diky zkusim neco zmastit doma:)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    IORETH: Právě vůbec nechápu, proč by do sušičky nemohly....

Máte s tím někdo zkušenost? Co by jim mohla sušička udělat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam