• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    CHANA
    CHANA --- ---
    PSICHE23: od čtvrtého týdne. V těhotenství jsem o tom četla pár článků. Ač jsem to považovala za nereálné, prostě jsem to najednou viděla. Manžel totiž něco opravoval v ložnici, tak jsem měla celý den dítě v náručí, protože ho nebylo kam položit.

PSICHE23: Máme evropský čínský nočník:) a ten má tuším na dně napsáno šlehací miska:) - to je ten, co mají v bráně k dětem. Takže se dá použít jakákoli miska, co jde dobře přidržet mezi stehny (rodiče) a má oblý okraj, aby netlačila dítě. Bonus je protiskluzový proužek na dně. Hledala jsem v domácích potřebách vhodnou misku v menší velikosti a ty protiskluzové proužky většinou mají, ale okraje jsem nenašla úplně oblé.

PSICHE23: Když jsme s dcerou nebyly v bezprostředním fyzickém kontaktu, tak to záviselo z 95% na časování - takže na mojí iniciativě. Krátce před druhým rokem převzala dcera zodpovědnost za své vylučování plně na sebe. Ze začátku je to dost náročné, ale stojí to za to a teď už si lebedíme:)

TABBY
    TABBY --- ---
    PSICHE23: Pochopit to musis ty :-) Deti v tom maji pomerne jasno... doporucuji knihu BezPlenky (DiaperFree), pripadne stranky Bory Berlinger (bohuzel trochu neprehledne) na http://www.mokosha.info/content/blogsection/0/68/
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    jo jsou ty kyblíčky?.) někde jsem to viděla už..můžu si o tom někde přečíst at se neptam na každou kravinu?

a jak to ty děti pochopí? to mi nějak není jasný
    TABBY
    TABBY --- ---
    PSICHE23: U prvniho ditete od peti mesicu. Byla bez plen od pul roku, ve 14 mesicich si zacala sama nosit nocnik a od te doby se nepocurala (ani ve dne, ani v noci - s vyjimkou asi dvou pripadu, kdy mela horecku pred 39). Ach.

Na druhe dite jsem mela cinak uz v porodnici. Prvni uspech se dostavil v necelych trech mesicich, kdy byl cely den bez pocurane pleny. Mno, od cca 13 mesicu je pres den bez plen, ovsem zachodovani stale hlidam ja. V soucasne dobe, je ji 16 mesicu, jsme na jedne pocurane plene za den - poledni nebo nocni spanek, kdy ji nestihnu odzachodovat vcas.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    PSICHE23: od narození ,) .. dá se začít kdykoliv
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    od kdy aplikujete tu bezplenkovou metodu? (teda jestli můžu tady se ptát, nebo někde vedle?)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNAWA: Aha. Ja to videla v akci na nosenem diteti kamaradky - sila si ty drzaky sama - a fachcilo to. Jinak moje deti jsou od mala v testilnich botkach, paac mam pocit, ze i miminu muze byt na nohy zima (takove to nabalene mimino lezici v golfacich, ze kterych trci nozky ve fuseklickach, z toho mi je vzdycky zima).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: já jsem to jen viděla a krutě se mi to nelíbilo. Navíc, to by se asi taky ztrácelo :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: Drzaky ponozek jsi nezkousela?
    TABBY
    TABBY --- ---
    HC_: Ja jsem ti extendor prave chtela doporucit. Myslim, ze idealni stav je, kdyz mas jednu znacku bodycek, paac ta maji stejne patentky, ze. Muj favorit je ceska znacka QUEEN - bodycka jsou sice draha, ale drzi, coz je co rict, kdyz jedu pet bodycek dokola a cast uz po druhem diteti ;) [Jakoze ta bodycka, co se jim po druhe vyprani pootoci svy, vytahnou se do sirky a diteti z toho leze pul hrudniku, tak ty fakt nesnasim.]
    HC_
    HC_ --- ---
    ZEGA: diky zkusim neco zmastit doma:)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    IORETH: Právě vůbec nechápu, proč by do sušičky nemohly....

Máte s tím někdo zkušenost? Co by jim mohla sušička udělat?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    IORETH: nejsou - jsou to libštátské plenky... 100% bavlna...
    IORETH
    IORETH --- ---
    NIENNA: jaká značka? Já mám asi sto čtvercovek různých značek a na žádné to není... nejsou třeba bambusové?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Nevíte někdo, proč mají čč na sobě ceduli, že nesmí do sušičky? Přijde mi to podivné neboť se dají prát na 95°C a žehlit taky na maximu...ale sušička je škrtnutá.... tak nevím...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    HC_: , CHANA: k bezplenkovani - podle veku ditete a taky rocniho obdobi nejsou vzdy idealni body - pokud treba v lete nechavate dite (polo)nahe, tak je lepsi klasicke tricko, kteremu se necamra ten podolek vecne nekde, kde hrozi pocurani.
    CHANA
    CHANA --- ---
    HC_: hlavně tedy když bezplenkuješ, je dobré mít opravdu hodně oblečků, zvlášť ve fázi, kdy se úplně zbavuješ plen. Extendory mě vlastně nenapadlo pořizovat, ale jak píše ZEGA: ty patentky jsou dost různé.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ANNAWA: prave z toho duvodu (hledani a nenalezeni :-) jsem ty prodluzovace zavrhla. Uz takhle se tu vali vsechno mozny a vecne veku neco hledam.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    HC_: nefunguje na veskera body.. a je asi jednodussi si udelat vlastni presne na ty co pouzivas..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: já ho mám, je to docela fajn, když víš, kde se zrovna válí :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    CHANA: jj ja jen premejslim jestli nemam koupit k tem bodyckam ten "extender"=prodluzovac bodycek, mate nekdo zkusenost?
    CHANA
    CHANA --- ---
    ZEGA:
    HC_: mě při bezplenkovce nejvíc vyhovují overaly rozepínatelné mezi nohama nebo body a polodupačky. Při prvním dítěti jsem se peklovala s dupačkama a teď už je doma nechci ani vidět.
    JESTERKA_NA_ZDI: polodupačky? = tepláky s ťapkama
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam