• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    MONIA
    MONIA --- ---
    SELLIGAN: u mě je to ekologie...třídím kde co a když jsem zjistila co takový prcek vyprodukuje za své plenkové období málem mě cyp střelil,jak se u nás říká:)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SELLIGAN: Látkovky používám z obou důvodů, mám jich hromady po sobě i mužovi, peru ve slizu a avivážuju octem, takže náklady minimální. A v papírovkách se mi Potomac opruzuje, i když pečlivě mažu. V látkovkách mazat skoro nemusím a je v pohodě. Takže papírovky už mám jen ja návštěvy u doktora, nebo delší cesty mimo domov, nějak se mi nelíbí ta představa, že s sebou v tašce vozím podělané plíny.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: [ MOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující *** ]

jdi do toho.. je to fakt o mnoho méně obtěžující než jinak..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já kalíšek nemám, ale velmi o něm uvažuju.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TABBY: taky jsem začla až po porodu, ale spíš jsem o tom předtím nevědlěa.. teď jsme menstruovala na chatě, kde praskl záchod a taková pohoda, být tam s jinými hygienickými potřebami, bude to opruz a logistika..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TABBY: tyjo, vzdyt to ma prurez zvici prumerneho panskeho nastroje :) to me nikdy nenapadlo, ze by to tam neslo .)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SELLIGAN: jako tabby - menstruační kalíšek, skvělá věc!

a jinak ano, k látkovkám mě tahne ekologie, ekonomičnost, ale třeba i to, že mám kluka a nechci aby se dva tři roky pařil v chemii, kdo ví, jaký to má vliv na potenci, ale prostě mi to přijde přirozený a tak nějak prostě normální.. a nebaví mě chodit s košem, to fakt nesnáším...
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY: Jeste pridam: pred porodem by mi asi kalich prisel nemozny - "takova velka vec, to nemuzu dovnitr narvat". Kdyz doslo na "poprve s kalichem", pocity jsem mela vselijake, ale prevazovalo "kdyz tamtudy prolezlo DITE, tak se tam nejaky kalich fakt vejde" ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SELLIGAN: Kalich. Uzasna vec.

Ad latkovky - pro mne je rozhodujici ta ekologicka stranka. Obe deti mam bezplenkovane, takze ani toho "neekologickeho prani" (oblibeny argument priznivcu jednorazovek) nebylo nejak kolosalne mnoho. Plus teda samozrejme proverenost prirodnich materialu generacemi, nezavadnosti plastovych plen si skutecne nejsem jista.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    proč vlastně používáte plenky látkové? kvůli pohodlí miminka nebo z ekologických/ekonomických důvodů?
    Mi došlo, že i když vlastně pořád používám eko čistidla, prášky a kdoví co ještě, zarputile třídím odpad, chci látkovky...že přecijen každý měsíc vyprodukuju taky spoustu bordelu..když si vezmete jen menstruační vložky...jak to která řešíte? Vím, že to sem asi nepatří, ale včera jsem narazila na látkové vložky a zaujalo mě to prostě...
    KEYA
    KEYA --- ---
    BARETKA: Qualt Excel prášek - pere výborně a mírně voní (připadá mi, že je to tak akorát... - nemám ráda prášky úplně bez vůně, ale ty běžné mi připadají parfémované přehnaně). Taky mají gel, který používám na barevné a jemnější prádlo...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SELLIGAN: Mám dvoje baby-lucy a jedny igelitové jako pojistku, kdyby náhodou jedny nestihly uschnout. Za poslední dva měsíce igelitka použitá jednou :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: řeknu no, jinak mě tyhle fakt vyhovovaly a takhle "nefunkční jsou třeba 14 dní, tři týdny)...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já je vlastně moc neperu, samozřejmě teda jak je potřeba, ale takhle často není, řekla bych, že prostě mají dosloužíno. A tchánům řekni, než aby vymýšleli nějakou blbost.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: jak hodně pije, tak má erik na svůj věk dost tekutý kakání, takže máme i relativně dost nehod a svrchňáčky teď musím celkově víc prát. zdají se mi takový trochu řidší nebo průhlednější nebo jak to říct.. no zkusím napsat tchánovi, ještě erikovi nedali nic k narozeninám a my jsme teď bez peněz (muž bez práce)...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: právě, je, a zdá se mi dobrý.

K svrchňákům napadlo mě to, co tebe - že už mají po životnosti, ty moje z druhé ruky dvoje propouštěly dost, ostatní ne, takže asi jak které a jak po kolika praních.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, jak jsem tu psala, syn šíleně čůrá, jak děsně pije a poslední dobou máme svrchňáčky někdy durch mokrý. jak je horko, tak jsem teď večer přebalovala jednou za 15-20 minut, když jsem ho v té pleně nechala déle, dala by se ždímat. je to fakt děs, ale hlavně ty svrchňáčky to už nějak úplně nedávají. máte někdo zkušenost s tím, že prostě mají určitou životnost v závislosti na množství čůrání, počtu praní a tak? klidně koupím nové, ale jednak nevím, jestli bych měla koupit stejné (pop n gro), s kterými jsme byla doteď fakt spokojená nebo nějaké jiné. zdají se mi být už takové trochu opranější.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: jo qalt je ten český prášek viď?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY:
    HC_:
    SINSEMILLA: taky preferuju prášky, co nevoní, věci z mmb často smrdí/voní děsně.
    Ale sliz jsem opustila, s naší manganovou železitou vodou z toho byly dost často nevypratelný fleky, který se prádle dělaly v pračce. Nejaká chemická reakce asi.
    Plíny peru v nějkém gelu od Ulricha, oblečení naše i Bartolomějovo v Qaltu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    BARETKA: Sliz. A to, ze eko prasky nevoni, beru jako plus. Veci z MMB, co zazili komercni prasky a avivaz, musim pred pouzitim preprat, paac se mi z tech chemickych vuni obraci kufr (bohuzel nejenom obrazne). Myslim, ze mimcum ty chemicke smradky taky vadi, nez si zvyknou a otupi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam