• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Jak to tu ctu, tak jsem asi flakac nejvetsi, ja nic nepredpiram, nenamacim, nicim nemazu a nepotiram, proste tu plinu tak jak je hodim do kyble a zavru a pak cely kybl jiz znacne zavanejici nasypu do pracky a hotovo, zadne fleky nikde nemam...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DALEEN: To jo, ušetří to práci s odstraněním "bobku", ale řeč byla o flekách.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: já to většinou řeším sprchováním dítěte ve vaně, pokud jsme doma. B jí mraky ovoce a zeleniny a asi i jak je kojenej, jeh stolice má většinou do bobku daleko.
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Tady byla rec o tech flekach. Jinak odloupnout bobek z pliny neni zas takovy problem (horsi. je ten usranej zadek); manzel to resil bidetovou sprskou. Nicmene jsem ocenila, kdyz diky bezplenkovani koncila stolice v nocniku
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: já separačky samozřejmě používám, ale předpírat prostě nehodlám a když je tam nějaký flek, tak mi to nevadí..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYBKA: To sice jo, ale jestli chápu ten systém tak se člověk nemusí patlat s odstraňováním bobku z látky, ale vyhodí ho se separačkou. Flek mi zas nepřijde jako takový problém.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DALEEN: Separačka ovšem nezabrání prosáknutí barviva na plenku, takže z hlediska fleku žádná moc změna :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: A co používat separačky? Tedy zatím nelátkuju, mrňous se narodí až v listopadu, ale co jsem pochopila tak jemná viskózová (či z čeho se dělají) separačka má zabránit tomu aby se bobek dostal na plenku. Dají se prát a případně je spláchneš i s bobkem do záchodu.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TABBY: mě třeba i dost odrazuje máchání hned po pokadění, to dělám, jen když máme fakt echt nehodu s posranými svrchňáčky..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TABBY: no vidíš to mě nenapadlo. místo aplikace a následného 10min drhnutí tak jen aplikovat a hodit do koše :oD. z toho jako zapřísáhlý lenoch mám velkou radost :o)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SINSEMILLA: Asi jsem nebyla dost vymluvna, paac nechapu, co je tak casove narocneho na tom prejet flek zlucovym mydlem cestou do kyble :)

VERONIKA22: U fleku od jidla postizene misto prejedu zlucovym mydlem, textilii nejak vhodne prelozim a soupnu ji do kose k dalsimu spinavemu pradlu. Takze to mydlo pusobi den dva tri max.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    TABBY: Diky. Na zminky o zlucovem mydle uz jsem parkrat narazila pri googleni, tak rada slysim dobrou zkusenost. Ja se chystam latkovat nekdy od srpna a chtela bych prat ve slizu, tak se ptam predem na moznosti tuneni :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TABBY: Na tohle, priznavam, fakt nemam.. Pri frekvenci cca 5-6 kadeni denne si to nedovedu predstavit, protoze mi to prijde jako prace navic.. Ale ja obecne na beloskvoucich plenkach netrvam..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TABBY: a jak dlouho nechat působit? já žlučovým mýdlem málo které fleky od oběda vyprala :o( a co nevezme automatka tak už ani žlučové. asi bych spíš řekla, že s tím neumím :o(
    TABBY
    TABBY --- ---
    EWICZZZKA: Myslis jako kakance? Pokud skladujes pliny "na sucho", doporucim ti velice uspesny postup. Pokadenou plinu zbavit bobajzu, vymachat, na flek nanest zlucove mydlo (tuhe za cca 15 Kc v kazdem DM, vonave tekute v prakticke tube s aplikatorem za cca 4 petky tamtez) a soupnout do kyble. Nasledne vyprat ve slizu.

Ve slizu peru dodnes temer vse a ce se tyka zlucoveho mydla, je to fakt skvost. Vcera jsem s nim zlikvidovala fleky od boruvek, ktere si krasavice prinesly z lesa v hojnem poctu... Miluju zlucove mydlo!
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    chtela jsem se zeptat, kdo perete plenky ve slizu, jestli spina v pohode pousti ... pripadne jestli mate nejaky upgradovany recept?
    MONIA
    MONIA --- ---
    ja skladuju plenky na mokro a preperu vzdycky jenom ty pokadene. nicmene mam balkon,takze i kdyz to trosku smrdi,nejak mi to nevadi (balkon je na jih a jak byla ta vedra,transport plinek do pracky byl v hrdinsky vykon,musela jsem to delat zasadne kdyz pritel nebyl doma:) chlap jsou proste padavky:)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    HC_: "od" porodu, ne do porodu, samozrejme :-D
    HC_
    HC_ --- ---
    NIENNA:
    RENFRI:
    no misto flisovych davam flanelove ubrousky, jsou heboucke a prodysne, puvodne usite na otirani - ale na jejich pouzivani zatim nemam silu:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZU_22: Bych do toho laku vrzla par lzic octa. Nebo tam muzes nakapat teatree ci levanduli, to diteti neuskodi. Nicmene tez doporucuju vymachane pleny skladovat na sucho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam