• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZU_22: Sup s ni nad nocnicek, ne? :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZU_22: my právě doma máme ještě všude koberce, takže ačkoli erik na nočník docela reaguje, prostě si netroufnu s jeho frekvencí ho tady nechat pobíhat nahatýho.. už mám i vybrané podlahy, jen ty peníze se nám nedostávají no..
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    SINSEMILLA: Matylda kadi tak trikrat denne, ale diky prikrmum tuhace, cili staci vetsinou vymenit separacka, i fleesova za jinou, ale nekdy teda taky nee :)))) sedmkrat je blby no, ja uz cca vim kdy to prijde tak davam separacku a taky je hodne na volno, cili kadi i na volno na podlozce ale to je tim ze jeste neleze to pak nevim jak budu delat :D
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Ja vam fakt zavidim, jak mate malou spotrebu, erik kadi 7x denne a prebaluju fakt furt a mych cca 90 ctvercu mi vydrzi 3 dny.. Jsem sice rada, ze hodne pije a ji syrovou zeleninu, ale.....
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ZU_22: Díky za rady! No bude to sice investice, ale snad se to vyplatí. Kdoví kdy bude umět na nočník a taky mě štve to množství odpadu co vyrábíme... Prodávám teď tady nosítko, tak snad si to někdo koupí a budu mít zas na plíny :-)

MONIA: Nejsou moc velké, no to by mohl být problem, to je užitečné vědět, dík. Dcera má poměrně macaté nohy a celkově je velká, nosí plíny spíš 4plus.
    MONIA
    MONIA --- ---
    ZU_22: on právě oplácaný není....je dlouhý,narodil se mel 53 cm...od té doby si drží náskok,ted presne nevím kolik měří,ale korbička od kočáru už je mu skoro malá ( a to jsme schválně kupovali velkou:)

konec ot:)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    jinak bych chtela jeste jednou verejne podekovat id RENFRI za zasveceni do latkovek, fakt moc diky!!:)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    MONIA: koukam taky mas celkem macika :)) ale ja doufam ze to vybeha jak tu pisou holky a verim tomu, nema bejt po kom silna...max velka, ale silna ne, to bych nesla tezce, urcite to vybeha a jsem rada, ze se ji dari a ze hezky papa, tohle neresime jak nekdy slysim ze kamaradkam deti neji atd...
    pardon za ot :)
    MONIA
    MONIA --- ---
    TORUVIEL: já teda látkuju pořád, jednorázovky jen velice zřídka a mám přesně tuto sadu + nějaké klasické čtvercovky a no name svrchňáčky celé to nějak kombinuju dohromady, peru jednou za 3 když není čas 4 dny a v pohodě vystačím. tím chci říct,že 10 ti jich bude stačit tak na 2 možná 3 dny,ale pak budeš den bez plenek. schnou velice dobře,dají se rozdělat na jednotlivé části a na balkoně jsou suché klidně za pár hodin (pere mi tam slunko celý den) v bytě určitě za den. když jsem je kupovala,tak v recenzích občas bylo,že nejsou moc velké...nemohu zatím moc posoudit M. má 5 měsíců a 7,5 kg a zatím je to ok.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TORUVIEL: ja na noc davam stale papirove, babylove nature, jinak jen latkove a ano asi tak jak pises, dvoje svrchnacky na den a tech sest vlozek na den, separacky dle stolice, pokud hodne kaka, tak urcite separacky, pouzivam obcas ty grovia viskozove, ale radeji mam fleesove, kazdopadne ty stay dry uz maji takovy fleece na sobe, ty druhe ne, ty jsou nahore z biobavlny, ja mam pul a pul, na ty stay dry nepouzivam separacku, kdyz vim ze uz je vykakana a na ty druhe pouzivam fleese separacku a teda v nich je hodne v suchu i oproti stay dry. jinak ja mam susicku, cili ti nereknu jak dlouho schnou, ale urcite neschnou pres noc, i na susicce je musim bud dosusit na susaku nebo jeste jednou projit dosusovacim programem, cili pocitej, ze budes po prani den bez tech vypranych plen...cili jestli budes prat co dva dny tak si kup na tri dny ale je to fakt drahy, urcite ti tu poradi levnejsi variantu, ale ja jak rikam, zkusila sem jich vice a opravdu tohle je nej podle me...ale urcite se tu bude se mnou plno holek hadat :))) ja si ted dokoupim jeste dvoje svrchnacky na cvocky a dvoje vlozky (prodavaji se vzdy po dvou cili ctvery) abych prala jednou za tri dny, i kdyz to uz bude asi puch neuveritelnej ale zase mene vody :) v soucasny chvili mam sest svrchnacku a to je nikdy nevypotrebuju a myslim dvanact vlozek
    CHANA
    CHANA --- ---
    TAPINA: ty jsou fakt mrňavé, mám je taky a asi v těch třech týdnech jsem je musela vyřadit.
    XS ImsyVimsy vydržely asi o měsíc déle, S ImsyVimsy vydržely skoro do tří měsíců.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ZU_22:
    BLANCHE1: Dík, aha, koukám na ty grovia. Ale tedy nepoužíváte AIO, ale prostě svrchní kalhotky a do toho ty vložky, že...A kolik toho tak máte, kalhotek a těch savých vložek, třeba 1-2 kalhotky na den a 5-6vložek/den? A používáte do toho ještě ty separační vložky? A je lepší ta savá vrstva grovia PUL nebo STAY DRY?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZU_22: my máme tyhle: http://pleny.heureka.cz/pop-n-gro-jednovelikostni-svrchni-kalhotky-2ks/galerie/

no jak u tu někdo psal, myslím, že pak děti vytáhnou a a jak se začnou víc hýbat, tak se osvalí a oplácanost mizí..
    KEYA
    KEYA --- ---
    ZU_22: Tak Prokop měl Grovie jednovelikostní na suché zipy ještě skoro ve 3 letech a 16 kg (na noční nehody) a narvaný mi v tom nepřišel, ale já dovnitř dávala jen vkládačky...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Btw. od jakého věku/hmotnosti přestanou dítěti stačit svrchňáky Baby Lucy Sko? Moje nedochůdče má v 7. měsíci 6 kilo a zatím nevidím důvod pořizovat nic většího.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    ZU_22: Ono je to zrádné odhadovat, jak budou pleny dítěti třeba v roce a půl. Syn měl v roce větší jednorázové pleny než má teď a ve svrchňácích byl narvaný na poslední patentku, zatímco teď by mu určitě šly zapnout na tu těsnější patentku (ale už má jen jednorázovku na noc). Jsou mu 2 roky a 4 měsíce. Ony ty děti od určitého věku rostou a jsou méně baculaté.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TORUVIEL: Já taky kopu za Grovie, s panentkama u mě lepší, sucháče suchají úplně zběsile silně a když teď jednou rukou krotím vrtící se dítě a druhou odsuchávám, mám s tím co dělat.
    Ta originální savá jádra jsou fajn nebo do toho dávám vícevrstvé pleny (mám Kikko, lepší jsou prý ale Anavy, tuším), případně na doma čtvercovku s flísovou vkládačkou/separačkou. Protékají jen když je blbě nasadím.
    Tak ať vám to látkuje :-)!
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    SINSEMILLA: nojo Matylda ma v pul roce skoro devet kilo to se fakt bojim ze ji to nebude a to teda budu nastvana, protoze sem do toho hodne zainvestovala :(

TORUVIEL: ja jsem jich par zkusila, aio, kapsovky, ale teda opravdu grovia svrchnacky a do nich dokoupit ty vlozky save (originalni, jsou dole takove sustakove, cili fakt neprotecou a upevnujou se patentkama, svrchnacky pouzivam na nekolikrat, jen vymenim tu vlozku uvnitr) je nejlepsi, ale taky hodne draha varianta, ale ja si nemuzu stezovat, fakt super, holka je v suchu, neprotecou, snadne prebalovani, i na ven super, fakt jsem naprosto spokojena..ale je to samozrejme o cene no :( mne na to pridala mama, nastesti :ú)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TABBY: mluvim o svrchnaccich grovia
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak nakouknu i do tohoto klubu :-) Zatím nelátkuju a jsem tímto zatím celkem nedotčená. Zaujaly mne ale, jakožto tvora líného, plenky AIO. Mám 9,5měsíční dceru, váha cca 9,5kg. Jaké plenky AIO mi doporučíte nebo naopak, jaké nekupovat? Na co si dát pozor při výběru? atd. Jestli se někomu bude chtít poradit anebo odkázat na nějaký článek apod., budu ráda. Chtěla bych to kombinovat s jednorázovkama,... doma používat AIO, dejme tomu bych si sehnala sadu plenek na 2 dny (cca 10ks, třeba tohle? http://www.latkovky.cz/kapsove-AIO-pleny/stredni-sada-pop-in-new-gen-bamboo/) a na cestování apod. bych spíše vozila jednorázovky (máme ještě několik balíků doma v zásobě).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam