• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    TAPINA: to je pravda, prvni tydny mi prisla ctvercovka a svrchnak na Frantisce obri! Mela to takrka od bradavek po kolena :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Tak pokud te vede pohodli miminka, tak si zabal jednorazovky, budete vic v kontaktu, kdyz nebudes resit co s plinama ;-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: No, ony ty jednorázovky jsou vymyšlené tak, aby byly příjemné. Musím říct, že když jsem balila poprvé to miniaturní miminko do obří látkové pleny, tak jsem i pochybovala, jestli dělám dobře a jestli mu to nebude nepříjemné. A pořád občas pochybuju, když dám třeba na cestu k doktorce jednorázovku a vidím, jak je v tom mnohem pohyblivější. Látkovky baví spíš mě, malému je to asi jedno :o)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    EWICZZZKA: díky tak si to teď namýšlím.

TAPINA:
    RENFRI:

No vede mě k tomu právě pohodlí miminka,čím dřív od porodu,tím citlivější tělíčko,tak bych mu chtěla dát co největší komfort.A taky myslím,že čím víc bude se mnou v kontaktu a začneme zavádět takové ty mini rituálky( přebalování apod.),tak se bude cítit v novém více v bezpečí.
    Jasně ekologie,je taky důležitá,ale myslím že tak krátký čas na to vliv nemá.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Na Obilňáku jsou velice ochotní, co se týče shánění nadstandardů. Když jsem tam byla já, tak bylo plno, ale ubytovali mě bez problémů o patro výš na jiném oddělení a vizita tam za mnou chodila.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Mne osobne teda prijde horsi pres nezahojeny pupecni pahyl davat ctvercovky a na to svrchnaky nez dat jednorazovku a pohodlne ji ohnout... jak jsem pro latkovky vsema deseti, tak bych se fakt zdrahala rict, ze je to pro novorozence jednoznacne to nejlepsi...
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    RENFRI: Ve Vyškově a nebo na Obilňáku v Brně.Ve Vyškově bude domluva asi snažší,měla by mě tam moje gyn.rovnou předat a je to malá porodnice s nabídkou více nadstandartů.Obilňák je záloha,když bych nestíhala a vyjeli jsme moc pozdě a nebo pokud tu bude má PA,která podporuje co nejdéle setrvat v domácím prostředí.Ale je to větší a vytížená porodnice.
    Asi to nebudu hrotit,látkovky nějaké vzít můžu a když to nepůjde,tak je prostě nepoužiju.Chtěla jsem jen pro dítko to nejlepší od začátku a přijde mi,že látkové plínky musí být pro tu jemnou novorozeneckou kůži příjemnější než jednorázovky.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: No a jestli te k tomu zene ekologie, tak vem Babylove rozlozitelne, ty eko a je...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Jasny, to proste ziskas pak praxi ty zkusenosti... nechtej videt durch procuranou ci pokakanou plenku zavrenou v nepropustnem pytli treba byt jen treti den, bleeee :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Hlavně co tě k tomu vede, když je to takhle komplikované? To jedno malé balení jednorázovek tam tak akorát spotřebuješ a doma začneš s látkovkama, to je nejpohodlnější řešení, podle mě.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    BERENIKEE: Zabal jednorázovky, nějaký nejmenší balení, kdyby se něco zkomplikovalo a nemohla jsi rodit ambulantně, musela tam zůstat, nemohla přebalovat sama ... cokoliv. A látkovky taky a uvidíš podle situace.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    KATIA:
    RENFRI:

No jak nejsem ještě zaběhnutá,tak skladování jsem si představovala spíše v nepropustném pytli,ale nenapadlo mě,že by to mohl být argument proti kvůli hygieně.No v duchu doufám,že když ,tak ulovím nadstandart.Ale třebas do toho jdu dost najivně.
    snad si ale malé budu moc opečovávat a přebalovat hned sama,(je mi jasné že po akutním císaři je to něco jiného).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Taky bych se v porodnici na látkovky vykašlala. Zrovna já jsem z těch, co měli dítě u sebe až třetí den a nikdo to nepředpokládal. Nadstandard jsem měla, do toho by mi nikdo kecat nemohl, ale i tak, doma musím svrchňáky minimálně co třetí den projet pračkou, tam by to nešlo. Moc si to nedovedu představit.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Ono by bylo spis fer je na to i upozornit predem a zeptat se - kdybych se setkala s duraznym nesouhlasem, tak bych to urcite nedelala, tohle je skutecne i jejich vec uz a za to by mi to fakt nestalo. Kde budes rodit?
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    RENFRI:
    EWICZZZKA:

No právě ,taky jsem si říkala,že někde tomu naklonění nebudou.Prát rovnou tam je asi nesmysl,to bych spíš posílala domů.Ale asi nějaké příjemné jednorázovky pro jistotu zabalím.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    EWICZZZKA: No urcite - to uz neni jen tvoje vec, pokud teda asi nejsi na nadstandardu, ale stejne, skladovat je tam nekde musis, a to si tam jako privezes kybl s deklem a budes se s nima prit, jestli to je hygienicke a nesmrdi to? Ja si to neumim predstavit... a co pise KATIA je vlastne tkay fakt, to me vubec nenapadlo, protoze jsem mela Majdu hned, ale kamaradka ted treba mela akutniho cisare a maleho si sama prebalila az ctvrty den...
    KATIA
    KATIA --- ---
    EWICZZZKA: klidně i rozumný důvod, to dost dobře nemůže splnit nějaké hygienické nároky. museli by na to být zařízení - prádelna atp. - určitě to tak dřív bylo...
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    RENFRI: souhlas. To skladování jsem si tam nedokázala představit. Vlastně mě napadá, jestli by to nemohl být důvod/záminka pro to, aby prosazovali jednorázovky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    RENFRI: přesně. plus člověk neví, jak na tom po porodu bude, takže dítě třeba i bude přebalovat někdo jiný atp.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Hlavne si nemyslim, ze by te to tam nechali prat a treba ja rodila z nedele na pondeli a domu sla v patek a pokakane pliny smolkou by v ruce sly prat hodne blbe, nebyly by kde susit a pet dni starou hromadu pocuranych a pokakanych plen si hned privezt s prichodem z porodnice a nebo to posilat po rodine domu na vyprani by mne osobne za to nestalo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam