• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: já jsem najela na látkovky až doma, používám je pořád ve dne i v noci až na nutné výjimky typu cesta do zahraničí nebo pobyt v nemocnici, ale v porodnici jsem měla jednorázovky a ani zpětně bych neměnila. Jednak člověk neví, jak se bude cítit, jak mu to půjde, plus tam není kam to dát, navíc by jim to mohlo vadit i z hygienického hlediska.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TAPINA:
    RENFRI:
    EWICZZZKA:

Tak jo nadechnu se a nebudu tlačit na pilu,nechám to situaci,vezmu pro všechny případy obojí a stejně budu věřit že se hned přesuneme domů a budeme si to užívat tak jako tak.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    RENFRI: Nad pupíkem jsem taky přemýšlela a přišlo mi,že když by se vybraly ty nejjemnější a ohnuli tak by nemusel být problém.Ale jak jsem říkala,ještě to nemám v ruce a už vůbec ne s tím mini tělíčkem,tak nevím co je jemnější takhle do začátku.

TAPINA: Tak to ráda slyším.Mám o nich,jako asi o všech porodnicích, různé zvěsti.tak každá k dobru mě uklidňuje :)Nejsem totiž člověk co by se cítil dobře v lékařském prostředí a už vůbec ne v něčem větším.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TAPINA: Ja jsem narovinu prvnich asi pet tydnu jela na jednorazovkach a sama za sebe musim rict, ze jsem dobre udelala, proste jsem resila na prvnim miste malou a nase szivani, kojeni, moje hojeni, spanek, oblekani a nezabyvala jsem se plenama, to prislo az pozdeji. Navic nemam asi tak male latkovky zadne, aby ji to mohlo byt pohodlne, ta jednorazovka na to malinke cerstve miminko mi prijde vyrazne lepsi.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    TAPINA: to je pravda, prvni tydny mi prisla ctvercovka a svrchnak na Frantisce obri! Mela to takrka od bradavek po kolena :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Tak pokud te vede pohodli miminka, tak si zabal jednorazovky, budete vic v kontaktu, kdyz nebudes resit co s plinama ;-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: No, ony ty jednorázovky jsou vymyšlené tak, aby byly příjemné. Musím říct, že když jsem balila poprvé to miniaturní miminko do obří látkové pleny, tak jsem i pochybovala, jestli dělám dobře a jestli mu to nebude nepříjemné. A pořád občas pochybuju, když dám třeba na cestu k doktorce jednorázovku a vidím, jak je v tom mnohem pohyblivější. Látkovky baví spíš mě, malému je to asi jedno :o)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    EWICZZZKA: díky tak si to teď namýšlím.

TAPINA:
    RENFRI:

No vede mě k tomu právě pohodlí miminka,čím dřív od porodu,tím citlivější tělíčko,tak bych mu chtěla dát co největší komfort.A taky myslím,že čím víc bude se mnou v kontaktu a začneme zavádět takové ty mini rituálky( přebalování apod.),tak se bude cítit v novém více v bezpečí.
    Jasně ekologie,je taky důležitá,ale myslím že tak krátký čas na to vliv nemá.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Na Obilňáku jsou velice ochotní, co se týče shánění nadstandardů. Když jsem tam byla já, tak bylo plno, ale ubytovali mě bez problémů o patro výš na jiném oddělení a vizita tam za mnou chodila.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Mne osobne teda prijde horsi pres nezahojeny pupecni pahyl davat ctvercovky a na to svrchnaky nez dat jednorazovku a pohodlne ji ohnout... jak jsem pro latkovky vsema deseti, tak bych se fakt zdrahala rict, ze je to pro novorozence jednoznacne to nejlepsi...
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    RENFRI: Ve Vyškově a nebo na Obilňáku v Brně.Ve Vyškově bude domluva asi snažší,měla by mě tam moje gyn.rovnou předat a je to malá porodnice s nabídkou více nadstandartů.Obilňák je záloha,když bych nestíhala a vyjeli jsme moc pozdě a nebo pokud tu bude má PA,která podporuje co nejdéle setrvat v domácím prostředí.Ale je to větší a vytížená porodnice.
    Asi to nebudu hrotit,látkovky nějaké vzít můžu a když to nepůjde,tak je prostě nepoužiju.Chtěla jsem jen pro dítko to nejlepší od začátku a přijde mi,že látkové plínky musí být pro tu jemnou novorozeneckou kůži příjemnější než jednorázovky.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: No a jestli te k tomu zene ekologie, tak vem Babylove rozlozitelne, ty eko a je...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Jasny, to proste ziskas pak praxi ty zkusenosti... nechtej videt durch procuranou ci pokakanou plenku zavrenou v nepropustnem pytli treba byt jen treti den, bleeee :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Hlavně co tě k tomu vede, když je to takhle komplikované? To jedno malé balení jednorázovek tam tak akorát spotřebuješ a doma začneš s látkovkama, to je nejpohodlnější řešení, podle mě.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    BERENIKEE: Zabal jednorázovky, nějaký nejmenší balení, kdyby se něco zkomplikovalo a nemohla jsi rodit ambulantně, musela tam zůstat, nemohla přebalovat sama ... cokoliv. A látkovky taky a uvidíš podle situace.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    KATIA:
    RENFRI:

No jak nejsem ještě zaběhnutá,tak skladování jsem si představovala spíše v nepropustném pytli,ale nenapadlo mě,že by to mohl být argument proti kvůli hygieně.No v duchu doufám,že když ,tak ulovím nadstandart.Ale třebas do toho jdu dost najivně.
    snad si ale malé budu moc opečovávat a přebalovat hned sama,(je mi jasné že po akutním císaři je to něco jiného).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Taky bych se v porodnici na látkovky vykašlala. Zrovna já jsem z těch, co měli dítě u sebe až třetí den a nikdo to nepředpokládal. Nadstandard jsem měla, do toho by mi nikdo kecat nemohl, ale i tak, doma musím svrchňáky minimálně co třetí den projet pračkou, tam by to nešlo. Moc si to nedovedu představit.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Ono by bylo spis fer je na to i upozornit predem a zeptat se - kdybych se setkala s duraznym nesouhlasem, tak bych to urcite nedelala, tohle je skutecne i jejich vec uz a za to by mi to fakt nestalo. Kde budes rodit?
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    RENFRI:
    EWICZZZKA:

No právě ,taky jsem si říkala,že někde tomu naklonění nebudou.Prát rovnou tam je asi nesmysl,to bych spíš posílala domů.Ale asi nějaké příjemné jednorázovky pro jistotu zabalím.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    EWICZZZKA: No urcite - to uz neni jen tvoje vec, pokud teda asi nejsi na nadstandardu, ale stejne, skladovat je tam nekde musis, a to si tam jako privezes kybl s deklem a budes se s nima prit, jestli to je hygienicke a nesmrdi to? Ja si to neumim predstavit... a co pise KATIA je vlastne tkay fakt, to me vubec nenapadlo, protoze jsem mela Majdu hned, ale kamaradka ted treba mela akutniho cisare a maleho si sama prebalila az ctvrty den...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam