• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    U Majdy to teda bylo hodne znat, pri lezeni a pak pri chozeni, oboji zacala delat, az kdyz byvala delsi dobu bez plen, v latkovce ji proste lezt po ctyrech neslo, mela vubec problem zvednout ten zadek, ale aspon se naposilovala, no :-) Ja to spis vidim jako pozitivum, ze hned nechodi nekde na 8m...
    MONIA
    MONIA --- ---
    HADE: to M. by byl asi stejný případ...takže jsem možná ráda,že látkuju :D
    HC_
    HC_ --- ---
    ja sem si teda hrozne oblilbila rychloprdky/kalhoty s otevrenym rozkrokem/, fakt super vynalez, zadny svlikani, prebalovani, plenu davam jen na spani..malej si na to tak zvyknul, ze se pline hrozne brani..navic jak furt vetra, nepotrebujeme zadny kremy...
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    TAPINA: já jsem si všimla omezení pohybu až když prcek začal fakt běhat. do té doby, když se plazil, lezl po čtyřech nebo batolil, tak to bylo v pohodě - stejně nijak moc nesprintoval. Ale jakmile potřeboval běhat, tak ten balík byl dost omezující...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IORETH:
    SHARIE: teoreticky snižují, ale mému dítěti je to v praxi nějak fuk, hýbe se v obou stejně. Ale fakt velký plíny má jen na noc, jinak mu dávám menší a častějc ho přebaluju, ale častěji znamená i jednou za až dvě tři hodiny.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Mým dětem teda velký plína překážela dost :-)). Obě děti mají na noc a delší cesty papírovky a rozdíl v pohyblivosti byl vidět na obou. V obdobích, kdy se učily něco nového, jim to v papíru šlo podstatně snáz. Ale nemyslím, že by to nějak vadilo, nebo že by se to muselo nějak řešit. V látkovkách se musí víc snažit, tak aspoň víc trénujou :-).
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TAPINA: No a nebo ho nechas chvili uplne rozbalenyho,vsak to maj deti stejne nejradeji:)) a pak mu to pujde jako po masle. My jsme nejvic latkovali v obdobi 14dnu az pul roku a to kristian toho zvladl na pohyb hodne i s plinama ve vysledku. Chvili jsem si myslela, ze maji latkovky vliv na styl chuze-dle pozorovani kamoscinych deti,ale nemaji. Proste deti si k tem krokum musi dojit samy vlastnim tempem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SHARIE: Já myslím, že ve finále to vyjde nastejno, až se rozleze a rozchodí, půjde to i s látkovkama. Ale já teď čekám na první přetočení na břicho a přijde mi, že ten bochník, co tam má, prostě nepřehodí a nepřehodí :o) No ale bude si muset poradit, případně využít chvilku s jednorázovkou, občas je mívá.
    HADE
    HADE --- ---
    SHARIE: Rozhodně ne. Látkovala jsem s oběma dětmi a obě už v osmi měsícíh stály a začaly chodit podél nábytku. Pokud by platilo, že je látkovky omezují, tak je mám motorové už v půl roce? :-)
    MONIA
    MONIA --- ---
    s hybnosti bych si nedělala hlavu,látkuju taky a mé dítě rozhodně není nijak omezeno, naopak je trochu napřed. Naši rodičové nás taky balili do látkovech a všichni chodíme, řekla bych,že je to čistě individuální záležitost než záležitost látkovek.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    TAPINA: To by me taky zajimalo, jestli latkovky nejak nesnizuji hybnost. Latkuju porad a prvni mesice jsem jeste musela davat abdukcni baleni. Oproti tomu, kdyz dam jednorazovku, zda se mi, ze to musi byt pro mimco o hodne pohodlnejsi... Co myslite?
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    po spatne zkusenosti s babylucy svrchnackama, ktere mi komplet protekaly, jsem si objednala svrchnacky od zdejsi id HC_ a mohu jen doporucit, mam je tyden, ani jednou neprotekly, dobre se mi instalujou a navic maji prijemne lemovani kolem nozicek, uz jsme dohodnute na dalsich:))
    IORETH
    IORETH --- ---
    BERENIKEE: Čtverce ale rozhodně vem, ony se využíjí i jinak - pod miminko, aby neblilo na lidi, pod vás oba, abyste neměli mléko v posteli, pokud budeš kojit vleže atd...
    Ty papírovky pro novorozence mají často takovou jakoby hedvábnou vrstvu, která je na omak fakt příjemná. Používala jsem Babylove nature (rozložitelné neparfémované, bez zbytečné chemie). Neměla bych z toho vůbec strach, taky jsem najela na látky až doma :). Držím palce :-)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ANNAWA:
    NIENNA:

Děkuju moc.:)
    Nechám to hodně situaci jak vše bude probíhat,jak se budu já i dítko cítit atd.Zaopatřím se na všechny případy a bude,nebo alespoň budu klidnější :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BERENIKEE: Připojím se tady ke všem... Taky si myslím, že jednorázovky jsou super věc do nemocnice a na dovolené atd. Látkuju výhradně, ale plánovitě jsem si vzala sebou do porodnice jedno mini balení jednorázovek. Doma jsem ho dojela (aby mi tu nestrašilo) a od té doby látkuju (vyjma dovolených, tam beru jednorázovky taky).
    Popravdě - dělám s dětma, přes deset let dělám v nemocnici na dětském, takže si troufnu říct, že to "mám v ruce". Ale stejně jsem byla vděčná, že jsem doma dojížděla ten jednorázovkovej balíček, protože se muselo zajet hodně věcí. Než jsem si zoptimalizovala, kde co je a jak to budeme dělat...bylo fajn, že jediná starost s plenama je vynést pytel...
    Jako určitě by to šlo i rovnou...ale proč, že... Nemusím se cítít, jako super žena, že to TAK zvládám.... Pro mě i pro mimi bylo pohodlnější tohle pozvolné sžívání...
    Jinak přeju hodně štěstí :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    RENFRI: Já taky tak nějak. Neměla jsem látkovky ani předem koupené, nebyla jsem stoprocentně rozhodnutá, jestli je budu chtít. Až když jsem se rozhodla, že jo, tak jsem je teprve objednala a od té doby na nich jsme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: já jsem najela na látkovky až doma, používám je pořád ve dne i v noci až na nutné výjimky typu cesta do zahraničí nebo pobyt v nemocnici, ale v porodnici jsem měla jednorázovky a ani zpětně bych neměnila. Jednak člověk neví, jak se bude cítit, jak mu to půjde, plus tam není kam to dát, navíc by jim to mohlo vadit i z hygienického hlediska.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TAPINA:
    RENFRI:
    EWICZZZKA:

Tak jo nadechnu se a nebudu tlačit na pilu,nechám to situaci,vezmu pro všechny případy obojí a stejně budu věřit že se hned přesuneme domů a budeme si to užívat tak jako tak.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    RENFRI: Nad pupíkem jsem taky přemýšlela a přišlo mi,že když by se vybraly ty nejjemnější a ohnuli tak by nemusel být problém.Ale jak jsem říkala,ještě to nemám v ruce a už vůbec ne s tím mini tělíčkem,tak nevím co je jemnější takhle do začátku.

TAPINA: Tak to ráda slyším.Mám o nich,jako asi o všech porodnicích, různé zvěsti.tak každá k dobru mě uklidňuje :)Nejsem totiž člověk co by se cítil dobře v lékařském prostředí a už vůbec ne v něčem větším.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TAPINA: Ja jsem narovinu prvnich asi pet tydnu jela na jednorazovkach a sama za sebe musim rict, ze jsem dobre udelala, proste jsem resila na prvnim miste malou a nase szivani, kojeni, moje hojeni, spanek, oblekani a nezabyvala jsem se plenama, to prislo az pozdeji. Navic nemam asi tak male latkovky zadne, aby ji to mohlo byt pohodlne, ta jednorazovka na to malinke cerstve miminko mi prijde vyrazne lepsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam