• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, můj chlap se s látkovkama sžívat nehodlá, když přebaluje on, tak dá prostě jednorázovku. Jinak já jsem v začátcích narazila na tenhle web http://www.latkovepleny.cz/ a tam jsou docela přehledné návody, co a jak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HC_: do začátku čtvercovky, protože nechci investovat nějak extra hodně, kdyby se ukázalo, že to prostě nezvládám. A asi začít akorát s jednou princeznou - jednak, zase, menší investice, a druhak budu mít porovnání :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    YMLADRIS: k tomu se připojuju, taky jsem spíš typ na psaný návod než na nějaké hledání videí na webu, a co mi chybí (nebo co jsem nenašla), je nějaký přehledný soupis typu, co všechno je možné použít a jak se to má kombinovat (včetně třeba informace, že a kdy je vhodné dát víc než jednu plínku), že existují separačky, které jsou dobré a které ne, že existuje novorozenecký sklad a jak se dělá... to všechno jsou věci, o nichž jsem se rozházeně někde dozvěděla, ale takové jednoduché A-B-C pro látkování jsem nenašla :-(
    jasně, jsou kursy, ale ty pořádají dost často obchody a jednak podvědomě očekávám, že tam to nebude až tak objektivní (že se budou snažit prodat svůj sortiment) a druhak já nejsem přímo z Prahy a dostat se někam momentálně se třema dětma fakt nedávám.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HC_: diky. v brne jsou tez moznosti (kurzy na prodejnach a moje kamosky) urcite si nejak poradim, bylo to mineno ohledne lidi nekde z jilermnice kteri se nemaj kde zeptat a tchyne jim dotahne svrchnak s poznamkou ze jednorazovky zabijeji dite nebo tak neco... :-) jestli chapes jak to minim
    HC_
    HC_ --- ---
    YMLADRIS: ono to chce vidět, je to fakt jednoduchý, aspoň ten můj systém, můj web je stále v rekonstrukci - jen odkazuje na mé výrobky http://www.petitlulu.cz
    já když byla těhotná, tak jsem se tu ptala, co mám vlastně používat, přišlo mi to strašně složité, milion typů plen apod., můj manžel si to pochvaluje a to přebaluje někdy víc než já, protože já podnikám, ale teď už tak, že nic nestíhám, a to peru, věšim a to zabere opravdu minimum času

kdybys byla z Prahy, tak se přijď tento čtvrtek mrknout na respektkporodu.cz v Kině Perštýn, vše ti ráda vysvětlim, a neočekávám, že se do plen zblázníš a u mě nakoupíš..:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HC_: ad chybejici info, mozxna se dobyvam do otevrenych dveri pac tvuj web jsem ted v rychlosti nedohledala, (mozna tam mas zpracovane - nevim) ale treba ja jako zdesena prvomatka jsem naznala ze latkovani je "strasne slozite" vsechny ty vrstvy typy moznosti... navic zavislost na pracce co kdyz to bude nejak protykat je to nemala investice... za treti muz, rada bych mu peci o dite udelala maximalne bezbarierovou pricemz latkovani mi na chlapas prijde slozity... vyhody chau samozrejme, jen uprimne pisu svuj emocni zaver z ruznych latkovacich stranek, ze je to supr aktivita pro zdatne matky ktere zvladaji peci o decko levou zadni a ve volnem case je tesi experimentovat se svrchnakama separackama bambusem rozstrihanym flisem atd atd.
    prosim ber jako uprimnou zpoved nematerskeho typu zeny :) ne jako nejaky utok nebo tak. cili na mnbe by zasbrala asi nejaka kampan typu Tak jasne ze to zvladne i vas muz!! nebo co.
    predpokladam ze casem se do toho taky dostanu, ale... proste tak no. (konkretni potize nemam decko je v brise)
    HC_
    HC_ --- ---
    hm u nás to samé, věším to jak králíky furt dokola, jen vojtu přebalit už není co bývalo, furt zdrhá a tak:))
    ale už máme taktiku..jak sem byla na těch trzích, tak ho přebalovala tchýně se švagrovou a nemohli Vojtu vůbec chytit (a to jen leze):))
    HC_
    HC_ --- ---
    TRISSIE: no já píšu od 4 kg, ale zákaznice píšou i menší..ale ony ty miminka rychle vyrostou..zvažuješ do svrchňáků čtvercovky anebo nějaké kalhotkové plenky?
    KEYA
    KEYA --- ---
    TRISSIE: Tak si nech ušít trochu menší :)

HC_: Taky látkujeme, ale už moc nic neřeším... třetí dítě v látkovkách :), tak už i výbava je asi komplet (bohužel :)).

ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HC_: tak to je super, takiovy uspech! ja se ted hodne setkavam s pozitivnima reakcema na latkovky. hodne lidi kolem me to chce aspon zkouset.

my mame ted 15denni mimco a od prichodu z porodnice napul latkujeme, napul jedeme v jednorazovych. a vlastne ted nechapu, ceho jsem se u prvniho ditka ze zaatku tak bala u toho latkovani. proste je to easy peasy:-)

TRISSIE: neni to malo, my latkujeme od 3,2kg se svrchnacema od hc. prave jsem byla prekvapena, ze to jde i na tak mala mimi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já začínám zvažovat, že bych s dvojčatama ty látkovky aspoň vyzkoušela, neb když mám momentálně tři děti v plínách, tak mi nestačí popelnice :-(
    akorát že holky jsou furt relativně droboučké a hubené (asi 3,3kg), to je na svrchňáčky od HC_ ještě málo, co?
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    HC_: ale jo, látkujem. ale nějak na tom mění co řešit: zabalim do plíny, vybalim z plíny, vyperu a tak furt dokola :)
    HC_
    HC_ --- ---
    ALDEMIK: díky za pozvání, ale tento čtvrtek jedeme do Prahy na ten respektkporodu a pak si musim dát trošku oraz nebo mě klepne, a taky udělat účetnictví a faktury za dva měsíce zpětně :/
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    HC_: A nechceš si udělat propagační stánek teď v sobotu u nás na roztockým blešáku? (www.blesak-roztoky.cz) Je to sice hlavně bleší trh + jen pár nějakých profi stánků, ale je to příjemná akce v parku, kde lidi tráví celý den, spousta mladých rodin a vůbec...
    HC_
    HC_ --- ---
    tak Jilemnický jarmark mě velmi příjemně překvapil, návštěvníci jarmarku se na pleny dívali vesměs pozitivně, byli hodně zvědaví, a dokonce i nakupovali. stále mě to utvrzuje v tom, že dneska plno lidí žije v představě těch "starých" látkových plen, se kterými bylo tolik práce.
    hodně nakupovaly babičky pro své dcery, co používají jednorázovky :)

myslím, že cesta pro látkovky je už docela hezky vyšlapaná, ale je ještě stále co dělat, stále chybí lidem info

a tady je poslední dobou nějak mrtvo? látkujete ?:))
    KEYA
    KEYA --- ---
    HC_: Nádhera :)! Taky se musím pořád přesvědčovat, že už nepotřebuju další svrchňáky a tak trochu doufám, že Erik vyroste z Flipů a budu si moct u tebe objednat jedny nadměrné :).
    Jinak vkládačky nakonec v pořádku dorazily - jsou super! Moc děkuji...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: To je zase nádhery, ještě že to mám daleko tam i tam :D
    HC_
    HC_ --- ---
    ZABITULKA: díky a gratuluju k miminku

DALEEN: :))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HC_: neměla jsem se dívat na tvůj FB, neměla, neměla a hlavně jsem neměla vidět svrchňáčky s kolama. A hodně se přesvědčuju, že přeci nepotřebuju kalhotkové pleny, když používám čtvercovky :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HC_: tak ja tvuj prispevek vyuziju k podekovani za svrchnace, uz jsou u nas tyden aktualni a bezva se s nima pracuje, i novorozeneti pekne sedi, zatim nikde nic neproteklo a jsou proste kouzelne:-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam