• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KEYA
    KEYA --- ---
    YMLADRIS: čtvercovky do sušičky v pohodě můžou (jen to trochu sníží tu ekologičnost :) ) - all in one určitě ne, protože se tím mnohem víc opotřebovává ten PUL zátěr, které v každé je... pak jsou různé kombinace... Mě se docela líbily POP-IN a GroVia (ale ty některým tady začaly protékat...)
    To skládání čtvercovek se naučíš velmi rychle a na den jich potřebuješ třeba 6 - to zabere tak maximálně 2 minuty...

TRISSIE: Na druhé dvě děti jsem žehlila jen do té doby než se jim zahojil pupík :), pak už ne... Peru tak 2-3x týdně (na jednoho - látkovky přes den i na ven, k tomu přidávám naše ručníky a ostatní věci na 60...)
    HC_
    HC_ --- ---
    YMLADRIS: hehe, no to nerikam, ze jednorazovky zabijeji dite:)), ale v dnesni dobe, kdy jednorazovky sly cenove dost nahoru, jsou neekologické, celé z plastu, tak se docela dobře argumentuje, ale zas nejsem tak ortodoxní, i jednorázovky jsem používala, různě kombinovala...každej si prostě najde to svoje, někdo čtvercovky, někdo vícevrstvé pleny, někdo kalhotkovky, a někdo na tom ujede tak, že u mě nakoupí třeba 5 ks svrchňáků a doma má další 4 (nechápu :))
    ale co pozoruji, tak na plenách vzniká slušná závislost
    TRISSIE: to srovnání mi přijde dobrý, na tom bys mohla postavit nějakou vědeckou práci :) doporučuju prostě zkusit a uvidíš..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    RENFRI: Bojkotem bych to nenazvala, prostě když ty jednorázovky stejně doma máme (používám obojí), tak chlap vezme to jednodušší. Nepřebaluje tak často, aby to měl natrénované.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RENFRI: pro mne jsou zajimave ty zdravotni dopady na dite, takze urcite latkovani nechci vypustit jako ze bez uvahy, ale proste je slozite minimalne "do toho proniknout" (co vlastne chci, logistika kolem toho, zabehnuti do rutiny). Ber to jako muj dojem, kazdej ma jiny dovednosti, pro nekoho je zas slozity ja nevim treba neco vygooglit ve wikipedii nebo neco co mi pripada naprosto trivialni...

neni to cely mineny ani jako stiznost ani jako prosba o pomoc (to je fakt asi lepsi parkrat nazivo otravovat kamosku), spis jako podnet pro HC ze pokud chce zlepsit odbyt, tak urcita cilovka muze slyset na Pomoc s proniknutim do celyho toho systemu :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    YMLADRIS: já se nebojím toho, že bych to nezvládla technicky, ale časově. Přeci jen mám tři maličké děti, velký dům, zahradu, a v práci jsem slíbila, že od konce šestinedělí začnu zase trochu pracovat.
    Ale čtvercovky v kombinaci se sušičkou (a bez žehlení) bych teoreticky zvládat mohla. Ale zatím je to jen pocit, že bych to zvládnout mohla, skutečnost může být jiná a pochopím, že prostě radši budu o trochu víc pracovat a na ty jednorázovky a další popelnici radši vydělám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RENFRI: ty si chceš zase poňuchat holčičky, přiznej se :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    YMLADRIS: Ja nevim, no.. ale tech skillu, co clovek musi ovladnout, kdyz se mu narodi dite je proste dost, taky ho nebudu prvni pulrok jen otirat vlhcenejma kapesnickama a musim se naucit, jak ho koupat... a vykoupat novorozene nebo mu umyvat zadek pod vodou mi prijde slozitejsi nez ho zabalit do latkovy pliny, takze mi to, ze je to "slozitejsi" prijde proste jen jako vymluva, protoze ten rozdil neni nijak velkej... a chlap, co bojkotuje latkovani.. no comment, pro me nepochopitelne.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TRISSIE: :) jedno z dilemat - levne pracne reseni, nebo drazsi jednodussi?
    kdyz nevim jak to budu zvladat, asi pro mne neni nejvhodnejsi levna skill vyzadujici varianta... ale ty all-in-one vychytavky jsoy zas dost drahe. proste, moc moznosti :)

KEYA: ad schnuti: da se to davat do susicky?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TRISSIE: Mam tu latkovaci vybavu, ktera staci na dve deti, Majda je bez plinek, ale zbavovat se toho nechci, takze ti to muzu privezt, ukazat XY typu (mam jich fakt hodne) a dlouhodobe zapujcit, at to nekupujes, kdyz nevis, jestli vam to vydrzi. (A muzu pribalit i babyvak ;-))
    KEYA
    KEYA --- ---

TRISSIE: Kamarádi jsou v Libčicích nad Vltavou... Od nás z Řep to zadem není tak špatné :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KEYA: kousek od Kralup, jezdí sem z Prahy příměstský autobus, ale jinak je to docela prdel světa :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jedu od začátku ve vícevrstvých plenách a přijdou mi nejjednodušší na manipulaci pro člověka, který se s tím nechce moc crcat. Jenom pomaleji schnou. Ale zas nemám srovnání, čtvercovky jsem nikdy nepoužívala.
    KEYA
    KEYA --- ---
    TRISSIE: Taktéž doporučuju kombinaci kalhotek od HC_ a čtvercovek, které má každý doma :)
    A kde mimo Prahu jsi? Že bych si udělala výlet :)
    KEYA
    KEYA --- ---
    HC_:
    YMLADRIS: Já jsem se přes látkování se třemi dětmi dopracovala k podobnému systému - kalhotky mi vyhovují tytéž, jaké šije HC_, ale bohužel jsem nakoupila Thirsties už dřív a tak už dokupovat nemůžu a dovnitř čtvercovky na novorozenecký sklad, vkládačku a separačku (když byl malý, tak fleecové - teď už ty jednorázové)
    Je to asi nejlevnější a nejrychleji schnoucí systém :). Trochu práce je s tím skládáním, ale při troše cviku není problém. Když teď začala s prvním látkovat sestra, tak to ode mě převzala a moc si to pochvaluje - že to není vůbec tak složité, jak to na internetu vypadá, když člověk začne něco hledat...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, můj chlap se s látkovkama sžívat nehodlá, když přebaluje on, tak dá prostě jednorázovku. Jinak já jsem v začátcích narazila na tenhle web http://www.latkovepleny.cz/ a tam jsou docela přehledné návody, co a jak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HC_: do začátku čtvercovky, protože nechci investovat nějak extra hodně, kdyby se ukázalo, že to prostě nezvládám. A asi začít akorát s jednou princeznou - jednak, zase, menší investice, a druhak budu mít porovnání :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    YMLADRIS: k tomu se připojuju, taky jsem spíš typ na psaný návod než na nějaké hledání videí na webu, a co mi chybí (nebo co jsem nenašla), je nějaký přehledný soupis typu, co všechno je možné použít a jak se to má kombinovat (včetně třeba informace, že a kdy je vhodné dát víc než jednu plínku), že existují separačky, které jsou dobré a které ne, že existuje novorozenecký sklad a jak se dělá... to všechno jsou věci, o nichž jsem se rozházeně někde dozvěděla, ale takové jednoduché A-B-C pro látkování jsem nenašla :-(
    jasně, jsou kursy, ale ty pořádají dost často obchody a jednak podvědomě očekávám, že tam to nebude až tak objektivní (že se budou snažit prodat svůj sortiment) a druhak já nejsem přímo z Prahy a dostat se někam momentálně se třema dětma fakt nedávám.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HC_: diky. v brne jsou tez moznosti (kurzy na prodejnach a moje kamosky) urcite si nejak poradim, bylo to mineno ohledne lidi nekde z jilermnice kteri se nemaj kde zeptat a tchyne jim dotahne svrchnak s poznamkou ze jednorazovky zabijeji dite nebo tak neco... :-) jestli chapes jak to minim
    HC_
    HC_ --- ---
    YMLADRIS: ono to chce vidět, je to fakt jednoduchý, aspoň ten můj systém, můj web je stále v rekonstrukci - jen odkazuje na mé výrobky http://www.petitlulu.cz
    já když byla těhotná, tak jsem se tu ptala, co mám vlastně používat, přišlo mi to strašně složité, milion typů plen apod., můj manžel si to pochvaluje a to přebaluje někdy víc než já, protože já podnikám, ale teď už tak, že nic nestíhám, a to peru, věšim a to zabere opravdu minimum času

kdybys byla z Prahy, tak se přijď tento čtvrtek mrknout na respektkporodu.cz v Kině Perštýn, vše ti ráda vysvětlim, a neočekávám, že se do plen zblázníš a u mě nakoupíš..:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HC_: ad chybejici info, mozxna se dobyvam do otevrenych dveri pac tvuj web jsem ted v rychlosti nedohledala, (mozna tam mas zpracovane - nevim) ale treba ja jako zdesena prvomatka jsem naznala ze latkovani je "strasne slozite" vsechny ty vrstvy typy moznosti... navic zavislost na pracce co kdyz to bude nejak protykat je to nemala investice... za treti muz, rada bych mu peci o dite udelala maximalne bezbarierovou pricemz latkovani mi na chlapas prijde slozity... vyhody chau samozrejme, jen uprimne pisu svuj emocni zaver z ruznych latkovacich stranek, ze je to supr aktivita pro zdatne matky ktere zvladaji peci o decko levou zadni a ve volnem case je tesi experimentovat se svrchnakama separackama bambusem rozstrihanym flisem atd atd.
    prosim ber jako uprimnou zpoved nematerskeho typu zeny :) ne jako nejaky utok nebo tak. cili na mnbe by zasbrala asi nejaka kampan typu Tak jasne ze to zvladne i vas muz!! nebo co.
    predpokladam ze casem se do toho taky dostanu, ale... proste tak no. (konkretni potize nemam decko je v brise)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam