• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    YMLADRIS: za me taky nekupovat urcite 18ks jednoho typu! mne treba kalhotkove pleny, na ktere se jeste davaly svrchnaky, nevyhovovaly vubec. tech jsem se vsech pozbavovala. ehm, mam tu vlastne jeste jednu na minimimi a jeste jsem ji ani nepozila, ani nepouziju. mne nejvice vyhovovaly ty Fuzzy bunz kapsove doplnene o jedno saci jadro z bambusu navic, pak grovia na den a ted ty ctvercovky., ty pouzivam nejvic. mne je nakonec u tech drazsich plen totiz lito, ze je ma na sobe jen chvilku a pak leti do pradla, kde 2-3 dny cekaji.

se zapachem plen v koupelne jsem mela problem az u starsiho ditete, cca 2 roky. do te doby ty pliny proste nesmrdely. ale jasne, ze pokakanou plinku nejdriv splachnu vodou.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Z kalhotkovych plenek mi nejvic vyhovovaly ty BL, tyhle stare
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZABITULKA: Ja si to prave myslim, tim spis to nechapu u tech pastelek, vsak se to tu resilo s Groviema, ze Zu protekaly a pak uz do susicky nesmely, na mych je, ze muzou. (do susicky jsem je nedavala a zacaly protekat stejne...) ale lanolin to spravil.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Jinak psala jsem sem i recenzi na ruzne typy plinek, ale to uz je davno, asi nekde v zalohach a nejspis bych to po sobe uz zase uplne prepsala :-)) Jen chci rict, ze zdanlive snadne reseni (all in one) nemusi byt zdaleka to nejlepsi. Kdybych zacinala znovu, tak asi poridim jen ctvercovky, nejake kalhotkove na noc a pak svrchnaky, AIO bych se vyhla.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    YMLADRIS: zatrene svrchnaky, poku k nim neni prisita nejaka vkladacka, tak ti samy uschnou velmi rychle i bez susicky.

RENFRI: to se jisti jen vyrobce - popi-iny do susicky mohly, pak se jedne zname v susicce odtrhaly patentky, dala to reklamovat a vratily se ji s tim, ze do susicky prijit nesmi.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Nevim, jak je to s plinkama od HC_, to ti musi rict sama, osobne bych u ni nakoupila rada, prijde mi, ze skombinovala to lepsi z kazdeho typu, co aspon mne konkretne vyhovovalo. Tak snad u druheho :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Fuzzy bunz all in one - byt je zatrena pull vrstvou zevnitr, do susicky lze

RENFRI
    RENFRI --- ---
    haipa daipa pastelka, do susicky nelze (nechapu duvod)

RENFRI
    RENFRI --- ---
    Kalhotkova BL (na to patri svrchnaky) do susicky lze

RENFRI
    RENFRI --- ---
    YMLADRIS: Baby Lucy kalhotkove pliny jsou z frote takove kalhotku, na ne se davaji svrchnaky, ty jsou zatrene PUL (a nebo jine)..

Takze pruzkum koupelny rika - klasicke Baby Lucy (bambusove frote kalhotkova plina, na to se davaji svrchnaky) se v susicce smi susit, vsechny vkladacky, ktere jsem nahmatla - Charlie banana, Fuzzy bunz, Imse Vimse, Baby Lucy se v susicce smi susit
    Grovia svrchnaky, to same fuzzy bunz, byt jsou taky zatrene pul vrstvou zevnitr, se v susicce smi susit, ale haipa daipa pastelky, byt jsou cele frote bez zadneho zateru se tam susit nesmi... :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RENFRI: aha asi jsem nechytla rozdil baby lucy a klasicke pul svrchnaky, pochopila jsem to ze vse to jsou zatrene svrchnaky lec ruznych strihu a zapinani ... ?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    YMLADRIS: Kdyz jsou v zavrene nadobe, tak nesmrdi. zvlast kdyz na ne clovek kapne kapicku levandulove esence treba, ale to jsem udelala jen v nouzi parkrat v nejvetsich vedrech.

susit v susicce jdou samozrejme ctvercovky a pak vetsina kalhotkovych - ne AIO, napr. Baby Lucy nebo Popoliny, ale taky ne vsechny, teda spis ne u vsech to vyrobce povoluje. Kouknu na cedulky, dokud jsem pouzivala pliny, tak jsme susicku nemeli, tak jsem to neresila, schlo to dobre v zime i v lete....

Ja bych AIO nekupovala tolik, spis bych je skombinovala s nejakymi PUL svrchnaky a obyc vkladackama nebo ctvercovkama... 18 AIO je fakt hodne... zvlast kdyz nevis jeste, co ti sedne nejvic, ja osobne ani AIO nemam moc v lasce, za me nejlepsi varianta byly bud klasicke pul svrchnaky a do nich bud vkladacka nebo ctvercovka a nebo pak tu kalhotkove Baby Lucy.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    a kdyz pliny cekaji nekolik dnu na vyprani nesmrdi desne v lete v koupelne?

a to suseni - susit v susicce teda jdou ty vkladacky a separacky, ne pul svrchnaky, jak rychle uschnou? cili tech all in one by to chtelo hodne napr 18?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    YMLADRIS: Ja bych ji tam nedavala, jen je to na nich napsany, ze jsou k pouziti jak pro latkove, tak pro jednorazove plinky, nikdy jsem to do papirove nezkousela, nebyl duvod. Mozna nekterym detem vadi to, cim jsou papirove napustene, aby saly, a pak se osypavaji, takze to vyresi separacka pres to, to je jedine, co me napada, jinak nevim.

Dokud Majda kadila do plinky, tzn asi do 8-10 mesicu, tak jsem davala tu tenkou, protoze z ni jsem to vyklepla do zachoda, bylo-li to tvrde, pripadne jsem ji vyhodila celou. Pak, kdyz uz byl bobek v pline spis vyjimka, tak jsem davala flisove, prodlouzily pocit sucha a zaroven ochranily tu plinku samotnou, prece jen kus flisu je korunova zalezitost, all in one plinka ne, takze treba po mrkvi a jine barvici zelenine, pokud se nevykakala do nocniku, tak to bylo lepsi.

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RENFRI: videa jsou super.
    pochopila jsem dobre ze i do jednorazovek bys davala bambusovou separacku?

a kdy volis separacku tu tenkou a kdy tu flisovou?
    HC_
    HC_ --- ---
    RENFRI: jj ty doporučuji, podle těch jsem se učila :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RENFRI: Ano, ta jsem sledovala, když jsem se chystala na látkování.... ! Nějak tu zrovna byla... :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    YMLADRIS: kdysi tu probehla videa ode me, ktera vam treba taky muzou pomoct, nevim, jestlis' je videla, uz je to davno, myslela jsem, ze jsou na nastence, ale nevidim je tam.

http://www.youtube.com/watch?v=zvvOIud7JAs

http://www.youtube.com/watch?v=Cg16OEZevmU

http://www.youtube.com/watch?v=BzGWbuo6OU4

http://www.youtube.com/watch?v=HExy22Az8rs

http://www.youtube.com/watch?v=18LjBwuWuk0
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Tak muj muz nastesti problem s latkovanim nema, jen nema rad zavazovaci pleny, ktere jsem jednu dobu hodne pouzivala.
    Na novorozenatko jsem pouzivala latkovky klasicky skladane a svrchnacky na suchac. Pak jsem dokoupila pleny vicevrstevne, ty jsou supr a snadneji uz to snad ani nejde. Pouzivam k nim jeste flanelove tvarovane plenky babylucy na suchace, ty jsou teda taky velmi snadny, jen dele schnou. Pres ne mam vlnene svrchnacky, mam je radeji nez plast.
    A sucicka je teda na pleny uzasna, mrzi me, ze jsem ji nemela driv - mela jsem plenky tvrde jak prkno, porad resila jak je zmekcit, ted to neresim, jsou mekounky paradne! Nezehlim uz nic:)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    YMLADRIS: Já jsem věděla, že látkovat chci.... a všechny tři důvody pro mě jsou důležité (tj. ekonomický, zdravotní, ekologický)... ale protože pro mě byl fakt velký důvod EKONOMICKÝ, tak jsem jela co nejlevnější sadu. Mám to komplet za 4k. (původně 3,5,ale něco jsem dokupovala). Takže jsem koupila svrchˇnáky (dva kousky abych zjistila, jestli to bude dobře sedět) vybrané podle rad zde....a čtvercovky... Jednodušší to snad ani nemůže být. Bála jsem se novorozeneckého skladu, ale je jednoduchý, že to zvládne i levý chlap... chce to na to jen přijít...Když jsem ho ukazovala na rehabilitaci, tak byli nadšení (původně mi něžně naznačovali, že je to moc široké pro miminko....ale když uviděli, JAK tam tu plenku dávám, tak je to nadchlo...).

Já teda plenky žehlím...když suším bez sušičky, tak je to po vyžehlení jednoznačně měkčí...vyžehlené je to za chvilenku (protože se s tím necrcám, chci jen aby to bylo rovné jakž takž a snadno poskládatelné). Nicméně, když se nad tím zamyslím, tak z té sušičky je to příjemné na dotek rozhodně... a i bez ní by se to dalo dát i bez žehlení...A je fakt, že když jsem nestíhala, tak jsem používala i nevyžehlené a NO PROBLEMA....jen to je už hrozně dávno, protože to Lenka měla tu malou velikost plenek, těch jsem měla málo, vycházelo to uplně přesně na tři dny a když jsem se zpozdila, tak prostě nebylo... Takže tam jsem používala nevyžehlené... :-) ale to pak už ani nemá smysl uklízet...to jen posbírat, dát do koše a z toho plynule zase brát... :-D

TRISSIE: Taky bych poňuchávala....a jestli je potřeba sebou přivézt látkovací sady, tak malé svrchňáčky taky můžu zapůjčit a ukázat, jak co dělám a cokoli dalšího... :-) Ale já mám teda informace hlavně odsud a pak odsud (tady mi to přišlo jako ABC pro začátečníka)... http://www.latkovky.info
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam