YMLADRIS: Já jsem věděla, že látkovat chci.... a všechny tři důvody pro mě jsou důležité (tj. ekonomický, zdravotní, ekologický)... ale protože pro mě byl fakt velký důvod EKONOMICKÝ, tak jsem jela co nejlevnější sadu. Mám to komplet za 4k. (původně 3,5,ale něco jsem dokupovala). Takže jsem koupila svrchˇnáky (dva kousky abych zjistila, jestli to bude dobře sedět) vybrané podle rad zde....a čtvercovky... Jednodušší to snad ani nemůže být. Bála jsem se novorozeneckého skladu, ale je jednoduchý, že to zvládne i levý chlap... chce to na to jen přijít...Když jsem ho ukazovala na rehabilitaci, tak byli nadšení (původně mi něžně naznačovali, že je to moc široké pro miminko....ale když uviděli, JAK tam tu plenku dávám, tak je to nadchlo...).
Já teda plenky žehlím...když suším bez sušičky, tak je to po vyžehlení jednoznačně měkčí...vyžehlené je to za chvilenku (protože se s tím necrcám, chci jen aby to bylo rovné jakž takž a snadno poskládatelné). Nicméně, když se nad tím zamyslím, tak z té sušičky je to příjemné na dotek rozhodně... a i bez ní by se to dalo dát i bez žehlení...A je fakt, že když jsem nestíhala, tak jsem používala i nevyžehlené a NO PROBLEMA....jen to je už hrozně dávno, protože to Lenka měla tu malou velikost plenek, těch jsem měla málo, vycházelo to uplně přesně na tři dny a když jsem se zpozdila, tak prostě nebylo... Takže tam jsem používala nevyžehlené... :-) ale to pak už ani nemá smysl uklízet...to jen posbírat, dát do koše a z toho plynule zase brát... :-D
TRISSIE: Taky bych poňuchávala....a jestli je potřeba sebou přivézt látkovací sady, tak malé svrchňáčky taky můžu zapůjčit a ukázat, jak co dělám a cokoli dalšího... :-) Ale já mám teda informace hlavně odsud a pak odsud (tady mi to přišlo jako ABC pro začátečníka)...
http://www.latkovky.info