• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    HC_
    HC_ --- ---
    EWICZZZKA: no budem tam ve ctvrtek od otviracky tj. cca od 13h, do 22h
    budu se těšit, napiš mi do pošty, ať ti zajistím vstupenku zdarma..
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    HC_: Od kdy do kdy tam ten stanek budete mit? Prisla bych se kouknout a asi si i necim udelat radost :) Jen se musim trochu casove zorganizovat, mam toho ve ct nejak hodne.
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    ja jsem taky zacla latkovat po tom, co jsem videla, kolik plenek muzou spotrebovat 3 deti.
    pouzvam je v kombinaci s jednorazovkama (ty na noc, ven a pro rodinu, kdyz hlidaji).
    mam od HC svrchnacky a protecou mi jen minimalne (kolem cvocku), kdyz zapomenu, ze nema jedorazovky a necham ho v tom delsi dobu, jinak super sedi.
    mam jen ctvercovky, co mi vyhovujou a spis premyslim, ze dokoupim jeste neaky, mam jich pres 30.
    KEYA
    KEYA --- ---
    YMLADRIS: Taky jsem začínala koupením pár čtvercovek které využiješ vždycky + kalhotek s PUL zátěrem (HC_ je má fakt vychytané) - do pračky v pohodě můžou a suché jsou venku i za hodinu :), takže sušička není nutná... A u čtvercovek zůstávám stále (i u třetího dítěte), jen jsem ještě objevila kouzlo separačních vložek a vkládaček z bambusového fleecu (mám od HC_ a velká spokojenost :)) - šetří to dost práce se čtvercovkami a přitom rychle schnou a jsou variabilní - přidávám podle toho, jak dlouho očekávám, že mrňous v plence bude... Pro chlapečky je lepší naskládat tak, aby byly silnější vepředu (přes pindík :)). Takhle mi vydržel Erik (omylem) v látkovce asi 5 hodin a neproteklo to :).
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    YMLADRIS: Já jsem začala látkovat asi ve čtyřech týdnech, kdy mi přišlo, že už jsem schopná s dítětem manipulovat a hlavně že já už jsem jakš takš fyzicky schopná zvládnout prát a věšet pleny...rodila jsem císařem, a ještě měsíc jezdila s jizvou na převazy.
    Používám čtverce na osminy a teď jsem vytahla Pastelky, do toho občas bambusová vkládačka a viskózová separačka. Na to PUL svrchňáčky od HC_
    Nehledej v tom vědu a řekla bych nezásobuj se látkovkama předem. Zkus si pořídit pár čtverců a případně nějaké kalhotkové a po porodu uvidíš až to budeš chtít zkusit a jak ti to bude vyhovovat. A počítej s tím, že ze začátku ti to možná přijde trošku komplikované.
    Musím říct, že mě k látkovým plenám nakonec "dokopaly" ty hromady použitých jednorázovek co jsem viděla, že vyprodukujeme za den. Ale nejsem nijak ortodoxní, látkuju sice co nejvíc to jde, takže i na chatě, ale na výlety a na dovolenou beru jednorázovky.
    LALAKREJCI
    LALAKREJCI --- ---
    pokud máš vlňáky navíc, ráda bych je odkoupila...máme totiž dvoje a zdá se mi to málo...
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    YMLADRIS: Tak já dodneška kombinuju jednorázovky s látkovkama (na výlety a delší cesty dávám jednorázovky, nikdy jsem nedospěla do stadia, že by se mi chtělo někde mimo domov skladovat použité látkovky). :) Jinak u těch vlňáků a lanolinové kůry to není tak jednoznačné. Zní to dost složitě, ale v podstatě to znamená, že namočíš ty vlňáky na chvíli do vlažné vody, v níž rozpustíš lžící té lanolinové kůry akorát to pak déle schne). Má to tu výhodu, že je to prodyšnější než PULky.
    A nevím, jestli nejsem obzvlášť velké prase, ale u kojených dětí mám pocit je potřeba prát svrchňáky velmi řídká, pokud tedy na ně neproteče stolice. Ale oba moji kluci, když byli plně kojení, kadili jednou za několik dní. :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    THURINGWETHIL: dik moc za nabidku; ja to zatim vidim podobne - az se dite zabehne a bude energie, postupne to nejak zkusit. Coz ale nevim kdy & jak pude, tak si myslim ze vetsi sluzbu vlnaky udelaji nejake rozhodnutnejsi matce.
    Ja jsem fakt z pohledu prirodnejsich matek asi hrozna osoba - vlna uz vubec nemuze do pracky a susicky, ze jo :) takze zda/az dokonverguju k necemu takovemu, to asi dost jeste potrva. Lanolinova kura OMG :) (neber prosim nejak agresivne, to se smeju sobe)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    YMLADRIS: Ještě bych dodala, že já jsem u prvního začla s látkovkama až po druhém měsíci, když jsem si byla jistá manipulací s dítětem. Asi jsem do té doby měla pocit, že je toho nového příliš a hlavně mi vadilo, jak byly všechny látkové plínky na to mrňavé miminko obrovské. U druhého jsem už látkovala rovnou. :)
    Jinak nám nejvíc vyhovovaly kalhotkové pleny popolini organic velikost S na mrně (a buď PUl svrchňáky, nebo u úplného prcka ještě raději vlňáky), čtvercovky na osminy (dvě na sebe, různé vělikosti) na větší a pak haipa daipa pastelky (z nebělené bavlny, novější typ, starší se sráží a hrubne) s PUl svrchňáky tak nějak průběžně. Občas přidávám nějaké vkládačky nebo jako vkládačku třeba do těch pastelek používám ještě čtvercovku na osminy (náš rok a půl starý pijan ale děsně močí).
    Každopádně tu mám myslím nějaké ty hodně malé vlňáky (kupované na MMB jako doma vyráběné, ale nám opravdu hodně vyhovovali), které bych klidně poslala dál (můžu je poslat třeba jen tak v obálce, kdybys chtěla). Jen by je nejspíš bylo třeba impregnovat )takže koupit lanolinovou kůru).
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    YMLADRIS: za me taky nekupovat urcite 18ks jednoho typu! mne treba kalhotkove pleny, na ktere se jeste davaly svrchnaky, nevyhovovaly vubec. tech jsem se vsech pozbavovala. ehm, mam tu vlastne jeste jednu na minimimi a jeste jsem ji ani nepozila, ani nepouziju. mne nejvice vyhovovaly ty Fuzzy bunz kapsove doplnene o jedno saci jadro z bambusu navic, pak grovia na den a ted ty ctvercovky., ty pouzivam nejvic. mne je nakonec u tech drazsich plen totiz lito, ze je ma na sobe jen chvilku a pak leti do pradla, kde 2-3 dny cekaji.

se zapachem plen v koupelne jsem mela problem az u starsiho ditete, cca 2 roky. do te doby ty pliny proste nesmrdely. ale jasne, ze pokakanou plinku nejdriv splachnu vodou.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Z kalhotkovych plenek mi nejvic vyhovovaly ty BL, tyhle stare
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZABITULKA: Ja si to prave myslim, tim spis to nechapu u tech pastelek, vsak se to tu resilo s Groviema, ze Zu protekaly a pak uz do susicky nesmely, na mych je, ze muzou. (do susicky jsem je nedavala a zacaly protekat stejne...) ale lanolin to spravil.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Jinak psala jsem sem i recenzi na ruzne typy plinek, ale to uz je davno, asi nekde v zalohach a nejspis bych to po sobe uz zase uplne prepsala :-)) Jen chci rict, ze zdanlive snadne reseni (all in one) nemusi byt zdaleka to nejlepsi. Kdybych zacinala znovu, tak asi poridim jen ctvercovky, nejake kalhotkove na noc a pak svrchnaky, AIO bych se vyhla.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    YMLADRIS: zatrene svrchnaky, poku k nim neni prisita nejaka vkladacka, tak ti samy uschnou velmi rychle i bez susicky.

RENFRI: to se jisti jen vyrobce - popi-iny do susicky mohly, pak se jedne zname v susicce odtrhaly patentky, dala to reklamovat a vratily se ji s tim, ze do susicky prijit nesmi.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Nevim, jak je to s plinkama od HC_, to ti musi rict sama, osobne bych u ni nakoupila rada, prijde mi, ze skombinovala to lepsi z kazdeho typu, co aspon mne konkretne vyhovovalo. Tak snad u druheho :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Fuzzy bunz all in one - byt je zatrena pull vrstvou zevnitr, do susicky lze

RENFRI
    RENFRI --- ---
    haipa daipa pastelka, do susicky nelze (nechapu duvod)

RENFRI
    RENFRI --- ---
    Kalhotkova BL (na to patri svrchnaky) do susicky lze

RENFRI
    RENFRI --- ---
    YMLADRIS: Baby Lucy kalhotkove pliny jsou z frote takove kalhotku, na ne se davaji svrchnaky, ty jsou zatrene PUL (a nebo jine)..

Takze pruzkum koupelny rika - klasicke Baby Lucy (bambusove frote kalhotkova plina, na to se davaji svrchnaky) se v susicce smi susit, vsechny vkladacky, ktere jsem nahmatla - Charlie banana, Fuzzy bunz, Imse Vimse, Baby Lucy se v susicce smi susit
    Grovia svrchnaky, to same fuzzy bunz, byt jsou taky zatrene pul vrstvou zevnitr, se v susicce smi susit, ale haipa daipa pastelky, byt jsou cele frote bez zadneho zateru se tam susit nesmi... :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RENFRI: aha asi jsem nechytla rozdil baby lucy a klasicke pul svrchnaky, pochopila jsem to ze vse to jsou zatrene svrchnaky lec ruznych strihu a zapinani ... ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam