• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    NINGEN
    NINGEN --- ---
    Nevím, jak máš staré miminko, ale já když jsem po prvních 3 týdnech jednorázovek najela na látkovky, tak jsem byla taky v šoku. Přišlo mi, že dítě se v tom nemůže pořádně hýbat, že je to strašně disproporční a vůbec. No, není... je to jen o zvyku, za týden, dva už mi to vůbec nepřišlo, naopak jsem byla ráda, že je má, že to malé miminko můžu za něco podržet :) A syn se v nich hýbal a hýbe bez problémů.
    Co se týče toho navyšování kapacity, tak to povětšinou řeším spíš různým překládáním jedné vkládačky než přidáváním další, kromě noci to funguje. A holt jsem taky častěji přebalovala :).
    INANNA
    INANNA --- ---
    Jak to máte s vkládacími plenami, nějak se nemůžu přenést přes to, že je to s nimi děsně obrovský... a taky, stejně jakmile je plena mokrá, je třeba vyměnit, tak zvyšovat kapacitu, má to vůbec cenu?
    HC_
    HC_ --- ---
    LAURA: díky

holky, kdybych tu moc spamovala, tak napište, jen mám z toho radost, tak se chci podělit

kdyby mě jó chtěl někdo podpořit reflexí, tak můžete v této skupině na fb, tam chodí nejvíc maminek
    https://www.facebook.com/groups/493428687357305/
    LAURA
    LAURA --- ---
    HC_: klobouk dolů, jsi moc šikovná!
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    SHARIE: pred prvnim pouzitim?
    HC_
    HC_ --- ---
    článek o Petit Lulu :D
    Lucie Hladíková: „Petit Lulu je značkou maminek a jejich reflexí.“ | Přebalování.cz
    http://prebalovani.cz/lucie-hladikova-petit-lulu-je-znackou-maminek-a-jejich-reflexi/
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    PETRUSKA: Vlnaky je potreba jen nalanolinovat.
    HC_
    HC_ --- ---
    PETRUSKA: na vlňáky opatrně, aby se ti nesrazily jako mně :))
    Pulky se doporučují vyprat, ale já jsem to nikdy nedělala..
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Musím prát nově koupené PUL svrchňáky před prvním použitím, nebo to není nutné? A vlňáky taky ne? Vyperu jen pleny, žejo...?
    KEYA
    KEYA --- ---
    INANNA: Skladuju nasucho v kyblíku s víkem, peru na 60, když je místo, tak k tomu přihodím světlé ručníky. Utírací a zadečkové plínky nerozlišuju (nedělala jsem to ani u jednoho z mých dětí, nějak mě to nenapadlo...). Mám nějaké žluté z mothercaru, tak ty jsem používala spíš pod hlavu... ...ale nebyl to záměr :).
    HC_
    HC_ --- ---
    já skladuju na sucho v kýbli od primalexu, peru většinou na 60 (nějaká pokajděná plena je tam vždy), používám persil sensitive, nebo frosh, a občas přidám místo aviváže desinfekci - Sanytol (z DM). peru bez oblečení, na 60 se bodýčka celkem některý ničí. jo a nepřeplňovat pračku, někdy je potřeba dát i máchání navíc. jednou za čas projet pračku na prázdno a přidat ocet. nic složitého...na bambus nesmí přijít ocet, na flísové separačky zas mýdlový sliz, nebo mýdlo (ani žlučové), prý se ucpává, ale popravdě jsem to nikdy neřešila.

doporučuju kuch. špachtli na očištění pleny, chtěla bych ji časem přidat i do eshopu:)))
    INANNA
    INANNA --- ---
    Skvělý, nakonec je to vždycky o trochu jednodušší než si představuju:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INANNA: používám bambusové kalhotkovky, na které nesmí ocet, takže je peru zvlášť (jediná dávka bez octa, kvůli tvrdé vodě ho dávám všude). Ale s blicíma dvojčatama to vyjde tak na tu jednu pračku denně jen na plínky (pračka by zvládla víc, ale nechci mít zakramařený sušák).
    Utírací od zadečkových nerozlišuju, všechno jde na 60C.
    Skladuju ve velkém koši s víkem, házím tam, co mi přijde pod ruku a potřebuje těch 60C - žínky, tera osušky, plínky zadečkové i blicí. Stejně to večer, nejpozději druhý den ráno, putuje do pračky, tak je jedno, co jak bylo mokré.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já když jsem nacpala várku vícevrstvých do pračky, tak už se tam nic jiného nevešlo :o)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INANNA: Skladuju všechny nasucho, čtvercovky jsem prala na 90°, HD Pastelky na 60°. Čtvercovky jsem měla nějaké od mojí maminky (nové jen třicet let staré), od tchýně (třicet let staré používané) a nové Libštátské. Každé měly jinou vazbu, takže jsem je poznávala podle toho a tedy v těhotenství jsem si na ně barevnou nití vyšila značky. Libštátské jsem používala na přebalování, od mamky jsou bryndací a od tchýně na všechno možné, jsou už takové řidší
    IORETH
    IORETH --- ---
    INANNA: pleny rozlišuju na bryndací a čůrací, ale peru je dohromady (na šedesát a se vším světlým, co se dá prát na šedesát). Skladuju na sucho. Pokakané hned přeperu mýdlem s jelenem a hodím přes kýbl, aby to trochu proschlo.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    INANNA: vsechno nasucho a peru i s ostatnima vecma. kdyz jsou jen pocurane, tak na 40, kdyz pokadene, tak na 60. a pleny nerozlisuju:-)
    INANNA
    INANNA --- ---
    Přechod na látkovky pokračuje a s ním i další dotazy - skladujete použité pleny na mokro nebo kombinujete počůrané na sucho a pokakné na mokro? A perete pleny vždy zvlášť nebo je možný třeba ty počůraný přihodit i k něčemu jinýmu? A poslední, jak rozlišujete pleny utírací a blinkací od těch zadečkových?

Jinak to jde docela dobře, jen si zvykám na větší zadeček a taky zvažuju pohodlnost pro děvenku, ale ta se tváří celkem v pohodě, byť je v plačtivější, ale to je doufám něčím jiným.

Díky za pomoc.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: Odstredovani dela veliky rozdil. Mam ted novou pracku a zdimu na 1200 otacek - v susicce se zkratila doba suseni ze 2,5 hodiny na hodinu (ma casovani podle vlhkosti pradla) - predtim jsem prala na 800 otacek.
    HC_
    HC_ --- ---
    IORETH: no už se z toho kolotoče nedá vystoupit:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam