• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    HC_
    HC_ --- ---
    ROXXA: ahoj novorozenecká PL není tak objemná jako klasická kalhotovka petit lulu, ale určitě rozdíl oproti jednorázovce tam je. já extendor ze začátku používala, ale pak jsem byla líná ho používat, nebo ho prostě nemohla najít, tak jsem jednodušše šáhla pro větší velikosti body. tyto plenky jsou hodně savé, střih testoval náš malý synoveček a byl spokojený i švagrová, dobré jsou tam ty dvě patentky na ochranu pupíčku. se schnutím počítej den dva, pokud nemáš sušičku.
    k novorozeneckým plenkám určitě doporučuji koupit nějaké separačky na vaječinu. buď od PL flísové a nebo ty viskozové/celulozove - ty se dají spláchnout do záchoda - ale zas oproti flísových jsou o něco hrubší a neudělají pocit sucha.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ROXXA: Tak extendor nebo větší oblečení budeš určitě potřebovat na jakékoliv látkové plenky. Výrobci oblečení počítají s tenoučkýma jednorázovkama.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenosti s novorozencekyma plenkama petit lulu? Jake zkusenosti? Uvazuji, ze poridim tu novorozeneckou sadu. Sedí dobre? Jak moc jsou tluste? Potrebuji na body extendor ci o cislo vetsi obleceni na mimi? jak saji, jak schnou, zda se dobre perou atd.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    prosim nemate nekdo volnasek na vikendovou vystavu ForToys?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    HC_: ano i mě konečně Trissie objasnila co mi fakt dlouho vrtalo v hlavě. co když najednou zapomenu které dítě je které. já bych dostala histerii :oD
    HC_
    HC_ --- ---
    taky jsem nad tím dnes uvažovala, kolikrát si je třeba už prohodila :-) lak na nehty, dobrý nápad:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: děkuju :-)
    ale samozřejmě, než se narodily, tak jsem taky furt uvažovala nad tím, jak je poznám, a jestli je poznám :-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    TRISSIE: jasně, myslela jsem si, že máš nějaká poznávací znamení :) v každém případě jsou holčičky moc krásné!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: prohodit se nesmí - ne že by jim to nebylo asi jedno, která je která, ale každá má jinou anamnézu, trochu jiné výsledky testů, jiný neurologický nález... takže z hlediska doktorů je potřeba je rozlišovat.
    A samozřejmě, už teď má každá jinou osobnost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: v nemocnici měly identifikační náramky; když jim začaly být doma malé, Kačence jsem nalakovala nehty na nohou, ale to už jsem si byla relativně jistá, která je která, tak to byla jen pojistka - mají třeba každá úplně jiný pupík, jiný tvar oušek, a asi ve 4 týdnech se každé na jiném místě objevil jeden malý hemangiom.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZABITULKA: já musela vyplnit papír, kde bylo pořadí podle narození - první narozené dítě bude Kateřina/Tomáš, druhé Tereza/Martin (kdyby byli kluk-holka, což teda u nás nebylo biologicky možné, tak by se brala ta první kombinace). Ale trojčatová, co se mnou byla na pokoji, měla kluka dole (takže to bylo jasné, že půjde první) a holky nahoře nad ním do trojúhelníku a měla je pojmenované dopředu, tak ta se s doktorama asi dohodla, koho že to tahají ven...
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAPINA: taky jsem nad tím přemýšlela, jestli se neprohodí, když jsou ta miminka takhle úplně stejná.. ale ony mají třeba nějaké drobné rozdíly, pihu nebo tak, podle kterých je tris pozná.. a nebo se holt budou přehazovat dokud si nebudou umět samy říct která je která :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mě zas zcela právě napadlo, co by se stalo, kdyby Trissie rozbalila obě holky najednou z plenek a v tu chvíli si fakt přestala být jistá, která je která. Jak se to řeší? :o)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: musim se zeptat, bo mi to vrta hlavou - jak se pojmenovavaji vicercata? Jako hned po porodu - to ti je Ukazou a ty se rozmyslis, ktera bude ktera? Nebo proste prvni na svete bude terezka a druha kacenka? Mozna stupidni dotaz, ale od chvile, co mediama prosla infce o narozenych patercatech, mi to vrta hlavou :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak teda ve skutečnosti mi k rozpoznávání pomáhá i to, že látkujeme - Kačenka má svrchňáčky růžové oválky a Terezka barevné příšerky, a jen velmi málokdy mám nahaté obě holky naráz, takže se holčička pozná podle toho, co má v kalhotech :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: ta vpravo je přeci na první pohled Tereza :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    TRISSIE: jeeeeeeeeeeeeeeeeee ježiš to je boží a jak se drží za ručičky!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Jedna má levej sucháč přes pravej a druhá naopak ;-D
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: jak je od sebe poznáš? :-))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jedna fotka speciálně pro HC :-)

RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jedné naší dceři pomáhala v krizi jedině rourka (nebylo to denně), druhé nezabírala vůbec, ale náhodou jsme zjistili, že na ní funguje posezení v autosedačce, každý večer jsme ji tam na chvilku šoupli, ona prokadila plínu až na záda a bylo dobře :-)
    HADE
    HADE --- ---
    INANNA: To s látkovkami určitě nesouvisí (látkovali jsme u obou dětí cca od jejich 14 dnů). Spíše s málo pohybem dítěte. My dávali u obou dětí až do 3 měsíců tady již zmiňované kapky BioGaia, klubíčkovali a masírovali jako diví a stejně se to upravilo až poté, co se začaly děti víc hýbat samy. Ještě teď mi vstávají vlasy hrůzou, když si na to vzpomenu (každovečerní až tříhodinový jekot, propínaní a úleva nikde). Chce to vydržet a snažit se pomoci kapkami, zahříváním, vlastním pohybem atd. Pevné nervy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam