Tréninkové kalhotky jsou fajn, pokud si dítě učůrne a zbytek je schopné poslat do nočníku. Jestli si vůbec neřekne, ani když už pár kapek pustí, ani samo nestáhne kalhoty a nesedne na nočník, ale pošle celou dávku do kalhotek, nemají šanci to pojmout.
U nás pomohlo nechat dítě doma běhat s nahatým zadkem (máme holky, takže jsem dala sukýnku/šaty a návleky a ona si chodila sama na nočník), jakmile měla kalhotky, myslela si, že má plínu a na nočník pekla. Trvalo asi 2 nebo 3 měsíce, než jí to došlo. Na ven jsme dávali plínu dál, dokud jsem nezjistila, že ji to mate. Byly jsme kvůli nemoci asi 14 dní víceméně doma, a to chodila už úplně spolehlivě, pak jsem jí na ven nasadila na dopoledne plínu, a odpo se 3x počurala, tak jsem do batohu zabalila balíček náhradního oblečení, který téměř nevyndavám, a chodí bez plíny. Na nočník si sedne sama, teď začala jevit zájem o záchod, chodí tam "jako velká holka", sama se tam neobslouží, takže hlásí (což je někdy náročný, protože v tu chvíli všechno nechám a běžím, aby to stihla, ale zas je to příjemnější, než zjistit, že se dítko bez mého vědomí vykakalo a na špinavej zadek natáhlo kalhotky a tepláky).
Jinak některé firmy dělají natahovací svrchňáčky (např. Baby Lucy, možná ještě někdo), ty by se možná daly snáz používat, když člověk potřebuje tu jistící plínu snadno a rychle stáhnout a zas nandat. Ale zkušenost nemám.