• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SEBIEN: Presne jak je psano nize, delej to tak, jak ti to bude vyhovovat. Ja treba stale kombinuju papirovky s latkovkami, doma spis do latkovek, na ven zatim jen papirovky, u mladsiho stridam, starsi prevazne papirovky, jak dostane latkovku zkadi se pravidelne az na zada, takze mu je davam kdyz uz je "hotovo" a dalsi bomba prilis nehrozi :).
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SEBIEN: Naopak asi vetsina latkovacu, co znam, zacinala az treba po sestinedeli... ja taky. Driv mi prisly ty pleny i moc velky na toho drobecka. ;-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    SEBIEN: na latkovanh neni nikdy brzy ani pozde.nic to neovlivnuje a je jen na tnbe,kdy zacnes.nemusis se bat.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Myslite si, ze se da zacit latkovat i s mirnym zpozdenim, nebo je treba zacit hned? jeste nejsem u sebe doma a zatim nemam uplne podminky pro to zacit, jakoze mam pliny a dalsi veci doma a ne u tchanu, kde zatim jsem a nevim, jak se po cisari budu schopna rychle vratit domu a fungovat...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DALEEN: pastelky taky nemám vyzkoušené, ale... kde bývá dítě mokré? nemohlo by to být od toho, jak se už hodně pohybuje, že se třeba svrchňáčky trochu shrnuly a v jednom místě vykoukla plínka? To je, co jsou holky aktivní, nejčastější důvod protečení u nás - když prostě nezabalím ty svrchňáčky echt pečlivě a současně je plínka hodně nacucaná (takže je mokrý i ten úplný okraj), tak jsou mokré durch.
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN: s pastelkama osobně nemám zkušenost, dala jsem je pryč, přidala bych něco na zvýšení savosti (malou vkládačku), tyhle puly jsou hodně prodyšné, mohlo by to pomoct, nebo častěji přebalovat.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HC_: HD Pastelky, peru je normálně s ostatním dětským prádlem. Zajímavé je, že mám šestery a propouštějí asi troje. Ty co mám nejstarší drží nejlíp, naopak ty novější propouští. Ale je to fakt jen když se mládě hodně vyčůrá a nejsem si jistá jestli propouští PUL vrstva nebo to jde fleesem okolo nožiček.
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN: měly by vydržet dlouho, co dáváš jako savou vrstvu pod ně?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Jak dlouho tak vydrží PUL svrchňáčky. Mám tak třičtvrtě roku možná dýl od Petit Lulu a začínají propouštět. Pravda, jen když se mládě hodně vyčůrá.
    HC_
    HC_ --- ---
    pokud plánujete nákup na petitlulu.cz, doporučuji tak učinit ještě dnes, zítra bude eshop vypnutý, stáváme se plátci dph a tak ceny trošku zvýšíme..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Tréninkové kalhotky jsou fajn, pokud si dítě učůrne a zbytek je schopné poslat do nočníku. Jestli si vůbec neřekne, ani když už pár kapek pustí, ani samo nestáhne kalhoty a nesedne na nočník, ale pošle celou dávku do kalhotek, nemají šanci to pojmout.
    U nás pomohlo nechat dítě doma běhat s nahatým zadkem (máme holky, takže jsem dala sukýnku/šaty a návleky a ona si chodila sama na nočník), jakmile měla kalhotky, myslela si, že má plínu a na nočník pekla. Trvalo asi 2 nebo 3 měsíce, než jí to došlo. Na ven jsme dávali plínu dál, dokud jsem nezjistila, že ji to mate. Byly jsme kvůli nemoci asi 14 dní víceméně doma, a to chodila už úplně spolehlivě, pak jsem jí na ven nasadila na dopoledne plínu, a odpo se 3x počurala, tak jsem do batohu zabalila balíček náhradního oblečení, který téměř nevyndavám, a chodí bez plíny. Na nočník si sedne sama, teď začala jevit zájem o záchod, chodí tam "jako velká holka", sama se tam neobslouží, takže hlásí (což je někdy náročný, protože v tu chvíli všechno nechám a běžím, aby to stihla, ale zas je to příjemnější, než zjistit, že se dítko bez mého vědomí vykakalo a na špinavej zadek natáhlo kalhotky a tepláky).

Jinak některé firmy dělají natahovací svrchňáčky (např. Baby Lucy, možná ještě někdo), ty by se možná daly snáz používat, když člověk potřebuje tu jistící plínu snadno a rychle stáhnout a zas nandat. Ale zkušenost nemám.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    DALEEN: dcera je na tom stejne - do nocniku se vycura, ale nerekne si. Na doma ji ted davam svrchnak petit lulu na suchy zip a do toho jednu ctvercovku na osminky. Prijde mi to v pohode, sundava se to rychle. Az si zacne sama rikat, asi bych presla na treningove kalhoty. Ale taky si rada necham poradit jestli tady ma nekdo nejakou vychytavku.
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Jdu na radu poradu. Jak se dá řešit přechod z látkovek na nočník. Malýmu je rok, sám si samozřejmě ještě neříká, ale když ho posadím na nočník tak se vyčůrá (asi tak v šesti případech z deseti). Mokrá plena mu nijak zvlášť nevadí. Nechci ho nechat úplně bez pleny, abych nemusela prát patery tepláky za den a neměla jsem všechno počůrané (sedačku a tak). Fungovaly by pro tohle období minimální pleny od Petit lulu nebo nějaké tréninkové kalhotky? Chtěla bych něco co se jednoduše sundavá.
    HC_
    HC_ --- ---
    doufám, že se zastavíte:)
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj, kdyby nekdo chtel, prodám 6ks plen bum slender od ellas house na suchy zip velikost s, koupeno na bazaru od pani, co je pouzivala tri mesice, jsou ve velmi peknem stavu opecovavane, tyto: http://www.ellashouse.cz/denni-pleny/bum-slender-patentky.html?category=2&p=1, Ja je nepouzila, plen mam vice a tyto neupotrebim. S vybavou jsem to nejak precenila, stejne jedeme i jendorazy takze nam tech latkovych kalhotkovych staci mene.
    Dále prodam 3ks pleny bum fold od stejné firmy, koupené v brane k detem, nové nepouzité, taktéz je neupotrebim. K tomu muzu prihodit dve bazarove kalhotkove plenky baby lucy velikost xs, s - barva pistaciova. cena dohodou.
    HC_
    HC_ --- ---
    dnes slevová akce 8% na Petit Lulu:)

HADE
    HADE --- ---
    A ještě jedna část: 3x tréninkové kalhotky Popolini, 2x Imse Vimse flanelové kalhotkové pleny (nové, jen vyprané, nesedlo mi používání), 3x snappi sponka (nepoužité), 1x Imse Vimse svrchní kalhotky ve velikosti S (5-8 kg) na suché zipy, 1x Imse Vimse svrchní kalhotky ve velikosti XL (11-14 kg) na suché zipy, 1x svrchní kalhotky Kikko ve velikosti S a zdarma k tomu na vyzkoušení nebo donošení 3x Tots Bots organic (froté) ve velikosti S (1x oranžové, 2x bílé) a 1x svrchní kalhotky na patentky (nepoužité). Cena: 1050 Kč, předání osobně na Praze 4, případně poštou. V případě zájmu zašlu detailní fotky.

HADE
    HADE --- ---
    Zbavuji se většiny látkové výbavy, protože už není potřeba (mladší dcerka v 1 roce a 3/4 mívá suchou plenu už i v noci, přes den je bez plen už půl roku). Nabízím na tržišti i tady: Velká sada látkových plen Bambino Mio od narození po nočník obsahuje 28x vícevrstvou bavlněnou plenu velikosti 1, 36x vícevrstvou bavlněnou plenu velikosti 2 (pleny zcela v pořádku, jen některé mají rezavé flíčky od zkonzumovaného jídla, které se dobře vybělí v létě na sluníčku), 16 kusů svrchních kalhotek na suché zipy (zipy plně funkční, barva trochu zapraná, bílé nebo se vzorky): 4x velikost XS (do 5 kg), 3x S (5-7 kg), 3x M (7-9 kg), 3x L (9-12 kg) a 3x XL (12-15 kg). K tomu zdarma zcela nový béžový kbelík značky Tontarelli o obsahu 23 l a rozměrech 36,5 x 46 cm se šedými uchy (pevně drží a nepropustí pach ze špinavých plen; pořídila jsem dříve, než jsem se rozhodla pro sadu Bambino Mio obsahující kbelík, který ještě používám) a 2x vícevrstvá plena Anavy velikosti M. PC cca 9 tis., původní sada rozšířena o 4x vícevrstvou plenu velikosti 2 a 12x vícevrstvou plenu velikosti 1. Cena: 6000 Kč, předání osobně na Praze 4 kvůli objemnosti.

HC_
    HC_ --- ---
    Petit Lulu má limitovanou edici vánočních plen:)

Látkové pleny Petit Lulu
    http://www.petitlulu.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam