• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN: flís by neměl vadit, ten právě izoluje, to spíš mají sklon k navlhání klasické lemovky
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HC_:
    TRISSIE:
    Myslím, že to bude tím, že občas čůrá hodně a ta plena to nepobere a svrchňáky provlhnou, zřejmě tím fleesem. Přidám vkládačku, teď jí dávám jen někdy, na delší cesty.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    HC - oki...jeste se v tom docela ztracim :) mrknu na stranky a kdyztak napisu, diky
    HC_
    HC_ --- ---
    KAMPA: určitě bych nekupovala celé balení, budeš muset přebalovat hodně často, prostě nebudou tak savé..maximálně bych koupila 3-4 ks pro potěchu oka a pak se mrkla po něčem savějším

kdybys potřebovala poradit, klidně napiš do pošty, jsem výrobce www.petitlulu.cz :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    holky - používáte některá z vás tyhle typy plen a jestli jo - jste spokojený?
    a kolik takovych balení je třeba na celé látkové období?
    děkuju moc za vaše odpovědi!!!
    Baba+Boo sada 10 kapsových plen BabaBoo
    http://moderni-latkove-pleny.cz/cz-detail-231262-baba-boo-sada-10-kapsovych-plen.html
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: já s dvojčatama začínala ve 3 měsících, plně na látkovky přešla asi ve čtyřech, zpětně si říkám, že jsme mohla dřív, ale v šestinedělí bych to stejně nedala ani smykem, bylo toho dost i tak.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SEBIEN: Presne jak je psano nize, delej to tak, jak ti to bude vyhovovat. Ja treba stale kombinuju papirovky s latkovkami, doma spis do latkovek, na ven zatim jen papirovky, u mladsiho stridam, starsi prevazne papirovky, jak dostane latkovku zkadi se pravidelne az na zada, takze mu je davam kdyz uz je "hotovo" a dalsi bomba prilis nehrozi :).
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SEBIEN: Naopak asi vetsina latkovacu, co znam, zacinala az treba po sestinedeli... ja taky. Driv mi prisly ty pleny i moc velky na toho drobecka. ;-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    SEBIEN: na latkovanh neni nikdy brzy ani pozde.nic to neovlivnuje a je jen na tnbe,kdy zacnes.nemusis se bat.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Myslite si, ze se da zacit latkovat i s mirnym zpozdenim, nebo je treba zacit hned? jeste nejsem u sebe doma a zatim nemam uplne podminky pro to zacit, jakoze mam pliny a dalsi veci doma a ne u tchanu, kde zatim jsem a nevim, jak se po cisari budu schopna rychle vratit domu a fungovat...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DALEEN: pastelky taky nemám vyzkoušené, ale... kde bývá dítě mokré? nemohlo by to být od toho, jak se už hodně pohybuje, že se třeba svrchňáčky trochu shrnuly a v jednom místě vykoukla plínka? To je, co jsou holky aktivní, nejčastější důvod protečení u nás - když prostě nezabalím ty svrchňáčky echt pečlivě a současně je plínka hodně nacucaná (takže je mokrý i ten úplný okraj), tak jsou mokré durch.
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN: s pastelkama osobně nemám zkušenost, dala jsem je pryč, přidala bych něco na zvýšení savosti (malou vkládačku), tyhle puly jsou hodně prodyšné, mohlo by to pomoct, nebo častěji přebalovat.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HC_: HD Pastelky, peru je normálně s ostatním dětským prádlem. Zajímavé je, že mám šestery a propouštějí asi troje. Ty co mám nejstarší drží nejlíp, naopak ty novější propouští. Ale je to fakt jen když se mládě hodně vyčůrá a nejsem si jistá jestli propouští PUL vrstva nebo to jde fleesem okolo nožiček.
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN: měly by vydržet dlouho, co dáváš jako savou vrstvu pod ně?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Jak dlouho tak vydrží PUL svrchňáčky. Mám tak třičtvrtě roku možná dýl od Petit Lulu a začínají propouštět. Pravda, jen když se mládě hodně vyčůrá.
    HC_
    HC_ --- ---
    pokud plánujete nákup na petitlulu.cz, doporučuji tak učinit ještě dnes, zítra bude eshop vypnutý, stáváme se plátci dph a tak ceny trošku zvýšíme..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Tréninkové kalhotky jsou fajn, pokud si dítě učůrne a zbytek je schopné poslat do nočníku. Jestli si vůbec neřekne, ani když už pár kapek pustí, ani samo nestáhne kalhoty a nesedne na nočník, ale pošle celou dávku do kalhotek, nemají šanci to pojmout.
    U nás pomohlo nechat dítě doma běhat s nahatým zadkem (máme holky, takže jsem dala sukýnku/šaty a návleky a ona si chodila sama na nočník), jakmile měla kalhotky, myslela si, že má plínu a na nočník pekla. Trvalo asi 2 nebo 3 měsíce, než jí to došlo. Na ven jsme dávali plínu dál, dokud jsem nezjistila, že ji to mate. Byly jsme kvůli nemoci asi 14 dní víceméně doma, a to chodila už úplně spolehlivě, pak jsem jí na ven nasadila na dopoledne plínu, a odpo se 3x počurala, tak jsem do batohu zabalila balíček náhradního oblečení, který téměř nevyndavám, a chodí bez plíny. Na nočník si sedne sama, teď začala jevit zájem o záchod, chodí tam "jako velká holka", sama se tam neobslouží, takže hlásí (což je někdy náročný, protože v tu chvíli všechno nechám a běžím, aby to stihla, ale zas je to příjemnější, než zjistit, že se dítko bez mého vědomí vykakalo a na špinavej zadek natáhlo kalhotky a tepláky).

Jinak některé firmy dělají natahovací svrchňáčky (např. Baby Lucy, možná ještě někdo), ty by se možná daly snáz používat, když člověk potřebuje tu jistící plínu snadno a rychle stáhnout a zas nandat. Ale zkušenost nemám.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    DALEEN: dcera je na tom stejne - do nocniku se vycura, ale nerekne si. Na doma ji ted davam svrchnak petit lulu na suchy zip a do toho jednu ctvercovku na osminky. Prijde mi to v pohode, sundava se to rychle. Az si zacne sama rikat, asi bych presla na treningove kalhoty. Ale taky si rada necham poradit jestli tady ma nekdo nejakou vychytavku.
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Jdu na radu poradu. Jak se dá řešit přechod z látkovek na nočník. Malýmu je rok, sám si samozřejmě ještě neříká, ale když ho posadím na nočník tak se vyčůrá (asi tak v šesti případech z deseti). Mokrá plena mu nijak zvlášť nevadí. Nechci ho nechat úplně bez pleny, abych nemusela prát patery tepláky za den a neměla jsem všechno počůrané (sedačku a tak). Fungovaly by pro tohle období minimální pleny od Petit lulu nebo nějaké tréninkové kalhotky? Chtěla bych něco co se jednoduše sundavá.
    HC_
    HC_ --- ---
    doufám, že se zastavíte:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam