• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    tak jsem nakrknuta, bo moje oblibene Grovia kalhotky prestaly drzet - ta mekka cast sucheho zipu se proste enjak vychodila a uz to nedrzi. do toho fuzzybunz a ostatni kapsovky, co mam a na syna byly perfektni, Natalii vubec nesedi, imrvere je ma procurane. mozna uz je to unava materialu a propousti to, ale mozna spis cura nejak hodne zajimave, bo vetsinou je mokra na brisku a kolem nozicek, vnitrni save jadro ale tak mokre neni, aby to nepobralo. navic se mi zacina dost opruzovat na zadku a prcce, takze premyslim, ze si poridim neco noveho... premyslim, ze na doma by mola mit prave ty fleecove nebo vlnene svrchnaky, ze i odvetravaji lip, nez PUL. musi byt vzdy specialni sklad do nich a snappi spona? uz ma 8 mesicu, plazi se a prebalovani je kovbojka, tak potrebuju neco rychleho.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LANTHAL, SHARIE: díky, budu filtrovat. Včera jsem se byla ptát i v Bráně k dětem, jestli by mi paní neposkytla nějaké zasvěcenější info a teda že bych byla extra moudřejší... Kupodivu jsem se dozvěděla, že fleesové svrchňáky jsou lepší na léto, protože se v nich dítě tolik nezapaří jako v PUL svrchňácích. Já jsem si myslela, že je to přesně naopak, že fleesáky jsou na léto moc hřejivé a PUL jsou prodyšnější... A taky jsem se dozvěděla, že pokud chci látkovat hned od začátku, tak je dobré mít aspoň dvoje svrchňáky v menší velikosti a ty "rostoucí" koupit až je dítě větší, jinak by to na dítěti bylo moc velké a možná by to protékalo nohavičkama.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ELIZHANNAH: Ja mam svrchnaku asi sestero. Troje vlnene (ale pod ty musis klasicke ctverce skladat do draka nebo novorezeneckeho skladu a pouzivat snappi sponku) a troje PUL. Ja teda pouzivam temer vyhradne vlnaky, neni potreba je prat, nepropusti a dite nikde netlaci. PUL jsem prala kazdy den, casto na ne neco proteklo a rychle zasmrdi, takze tech je pak asi lepsi mit vicero. Prijemne mi byly imsevimse organic. Petitlulu maji zase skvely strih. Kupovala jsem velikost podle potreby - ale v podstate nejdrive eska a ted v 1,5 roce pouzivam emka. Vic jsem jich nepotrebovala.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ELIZHANNAH: Obdobné dotazy se tu řeší zhruba co dva tři měsíce :) za sebe třeba tady: [ LANTHAL @ Jako v bavlnce*** ] ... jinak kolik svrchňáků - řekla bych od tří do deseti, podle toho, jak často budeš prát, jakou konzistenci a frekvenci stolice bude tvoje dítko mít, atd.
    Já nakonec skončila u PULek (na patentky i sucháč), po vyzkoušení všeho kromě vlňáčků. Ze značek (ale kupovala jsem naposled tak před rokem, většinu spíš před dvěma třema lety, možná už jsou nějaký lepší novinky) můžu doporučit: třeba od zdejší šikovné maminy značku Petit Lulu, nebo Haipa Daipa, BambinoMio na sucháče, i Baby Lucy (ale ty spíš na nějaký buclatý kalhotkový plíny nebo pro větší dítě). Pro začátek bych nekupovala od žádný značku víc jak jeden dva kusy (a opravdu klidně i z druhé ruky), ať vyzkoušíš a uvidíš sama.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Potřebovala bych poradit. Chtěla bych na další dítě používat už od začátku látkové pleny, mám doma cca těch 50 bavlněných čtvercovek, potřebuju dokoupit svrchní kalhotky, ale moc se v tom nevyznám - už jsem zjistila, že podle použitého materiálu existují 3 typy - s PUL zátěrem, fleesové, vlněné; podle zapínání 2 typy - na suchý zip a na patentky; existují vícevelikostní a jednovelikostní - nějak moc možností na mě, nevím, jak si vybrat :) Kolik těch svrchňáků asi tak člověk potřebuje a který typy jsou nejpraktičtější?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ZABITULKA: Libštátské s vyšší gramáží, jsou naprosto perfektní měkké a pevné. Když se dobře pověsí nemusí se ani žehlit. http://www.libstatskepleny.cz/...Plena-Extra-kvality-2-vel/0/5/80-Plena-extra-kvality-70x70-cm-10-ks
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    holky, jake byste mi mohly doporucit ctvercovky? kamaradka se me prosi o radu, ze ji bambinomio a kikko dost zklamaly, ale ja mam vsechny pouze dedene, takze se znackou ji neporadim.
    INANNA
    INANNA --- ---
    KATIA: Já přecházím, jak se to hodí, nemám nějakou super výbavu látkovek, ale stačí a ve finále určitě ušetřím - ("minimálně přírodu":) Asi záleží, jak si to kdo představuje.
    SEBIEN: Taky jsem začla pozdějc.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KATIA: No jo, to bude tím, že balím do vícevrstevných plen našitých ze starého povlečení a ručníků ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNNA: přechodům brání finanční náročnost mít oboje...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SEBIEN: Já to tak střídám... novorozence jsem dost látkovala, jak se víc rozkadila, přešla jsem víc na papír. Jak zpevnily bobky, tak zase víc látky. Teď se snažím omezovat zvedání (jsem znovu těhotná a radši budu zvedat na mazlení, než na wrestling na přebalováku), tak dávám více méně jenom papír... přechodům nic nebrání, ale je pravda, že papír je pohodlnější...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEBIEN: já jsem začala hned, ani jsem papírovky neměla, takže první přebalení doma z porodnice bylo do látkovek. ale jak píšou ostatní, začni jak chceš, mám třeba kamarádku, co chtěla, měla výbavu, ale jak používala jednorázovky, už do toho nešla pak vůbec, jak si zvykla na papír
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN: flís by neměl vadit, ten právě izoluje, to spíš mají sklon k navlhání klasické lemovky
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SEBIEN: Já jsem začala používat látkové až po šestinedělí. Byla jsem po císaři a jizva se mi špatně hojila. Takže do látkových jsem šla až když jsem byla schopná odnést koš mokrých plen na balkón a pověsit je.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HC_:
    TRISSIE:
    Myslím, že to bude tím, že občas čůrá hodně a ta plena to nepobere a svrchňáky provlhnou, zřejmě tím fleesem. Přidám vkládačku, teď jí dávám jen někdy, na delší cesty.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    HC - oki...jeste se v tom docela ztracim :) mrknu na stranky a kdyztak napisu, diky
    HC_
    HC_ --- ---
    KAMPA: určitě bych nekupovala celé balení, budeš muset přebalovat hodně často, prostě nebudou tak savé..maximálně bych koupila 3-4 ks pro potěchu oka a pak se mrkla po něčem savějším

kdybys potřebovala poradit, klidně napiš do pošty, jsem výrobce www.petitlulu.cz :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    holky - používáte některá z vás tyhle typy plen a jestli jo - jste spokojený?
    a kolik takovych balení je třeba na celé látkové období?
    děkuju moc za vaše odpovědi!!!
    Baba+Boo sada 10 kapsových plen BabaBoo
    http://moderni-latkove-pleny.cz/cz-detail-231262-baba-boo-sada-10-kapsovych-plen.html
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: já s dvojčatama začínala ve 3 měsících, plně na látkovky přešla asi ve čtyřech, zpětně si říkám, že jsme mohla dřív, ale v šestinedělí bych to stejně nedala ani smykem, bylo toho dost i tak.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SEBIEN: Presne jak je psano nize, delej to tak, jak ti to bude vyhovovat. Ja treba stale kombinuju papirovky s latkovkami, doma spis do latkovek, na ven zatim jen papirovky, u mladsiho stridam, starsi prevazne papirovky, jak dostane latkovku zkadi se pravidelne az na zada, takze mu je davam kdyz uz je "hotovo" a dalsi bomba prilis nehrozi :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam