• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETRUSKA: já mám na dvojčatech odzkoušené, že kalhotkové pleny od PetitLulu vydrží dýl, než Pampersky (holky měly postupně rotaviry, takže ta průjmující byla v jednorázovce a ta zdravá v látkovce - no a i když tam nebyla nálož, tak jednorázovka prostě protekla dřív)...
    ale čtverce se mi neosvědčily. Buď měly zadek u kolen (když jsem dala novosklad + osminku), nebo byly po hodině mokré až na kalhoty. Tak holt kalhotkovky, ty vydrží všechno.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETRUSKA: latkovky vetsinou co hodinu, max 2. ale ta fleesova separacka dava dobrej pocit relativniho sucha. proto jsem mela rada i ty kapsovky, pze ten dil na zadecku byl prave z fleesu.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ZABITULKA: A jak často přebaluješ? Protože já teď přebaluju jednorázovku jednou za 2-4 hodiny a je vždycky uplně pročůraná, takže v látkovce by to měl asi pořád mokrý si myslim, ne?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETRUSKA: ja odmalicka jedu jen v plene na osminy, novosklad jsem se nikdy nenaucila. stridam s jednorazpvkama, tak 50/50. velkej zadek ma i v plince na osminy, ale neprislo mi to nijak zasadne dramaticky. a kdyz se dobre utahnou kalhotk, neprotece to. u maleho prcka jsem davala: plena na osminy, fleesova separacka a celulozova separacka. ted jeste pridavam frote nebo bambusovou vkladacku.

jinak moje obe deti maji tendenci se oprudit spis v jednorazovkach prave. zrovna aktualne resim fest opruzeny zadek dcery. pokadila se mi v noci, ja na to prisla az rano, jelikoz vyjimecne nesmrdela. a rano katastrofa! chudak mi ted place u kazdeho prebaleni, ze ji to boli. i hermanek ji na tom pali, i kremy na opruzeniny. rano jsem zahodila pokadenou jednorazovku a uz ma jen latkovky. ja mam totiz pocit, ze v tech latkovkach ten zadek lip vetra, lip se hoji.

BADIANE: co presne myslis tema 2v1? predstavuju si pod tim kapsovky - ty jsou rychlejsi na prebaleni, ale jak pises, je nutne je prat po kazdem pouziti. vyhovovaly mi u syna, u dcery vubec. mozna uz uplne nefunguje ten pul zater, ale je v nich mokra. takze jadra z nich pouzivam misto ctvercovek do normalnich svrchnaku. a ano, je to fakt boj prebalovat decko, co se pretaci a plazi jinam. prave premyslim, jak to vyresit, abych mela rychle prebaleno. premyslim, zda by nepomohla minimalni plena od Petit_lulu - zadne patentky (ty jsou ted teda fakt mission impossible), zadny suchy zip, proste nandat a hotovo. http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/minimalni-pleny/
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    Ohledne te bakule jsem taky premyslela.., ze bych zpocatku zkusila pouzivat spis nejake mensi 45-45, ale bambusove, ktere vice saji.., neco vicevrstve kvuli tem rozmerum.., zase si rikam, ze tolik maminek pouziva klas.ctverce a tolik je objem zadecku netrapi, tak nevim no..
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NIENNA: a jak často jsi pak přebalovala? Já teď ještě ve 3 týdnech používám jednorázovky, ale chci přejít na látkové a řeším, že už pak nebudu moct 3 hodiny v kuse spát, protože za tu dobu obvykle sundám úplně nacucanou plínu. Moje mimčo hodně pije a pak taky hodně čůrá.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    NIENNA: Aha.. a jak často přebaluješ? To musí mít pořád mokrý, ne?
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    MIKEYLA: Já mám tyhle (http://www.kikko.cz/...nene-pleny-/70x70-/bile/bavlnene-detske-pleny-kikko-lux-70x70-bila/21635.html) a tyhle (http://www.kikko.cz/...ernetovy-obchod/bavlnene-pleny-/70x70-/bile/kikko-pleny-70x70-bila/8600.html). Obojí se po vyprání krabatí, ty druhé výrazně víc, tím, že mají nižší gramáž. Navíc jsem koupila pár (asi 6) měkkých bambusových (http://www.kikko.cz/...70/bubblesspirals/bambusove-pleny-xkkobmb-bs-cyan-mix-70x70cm-3ks/21871.html), které používám na odříhnutí, k doktorce a tak.. a spokojenost.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    PETRUSKA: Dávala jsem jen novosklad... a separačku celulozovou...
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Já mam taky dotaz - před porodem jsem nakoupila čtvercovky, nějaké vkládačky a pár svrchňáků. Na úplné novorozeně jsem používala novosklad a svrchňáky, jenže se malej cca po měsíci strašně oprudil (dodnes jsem nezjistila z čeho) a pak jsem to měsíc léčila, takže jsem přestala látkovky používat a léčila jsem v jednorázovkách. Strašně jsem si na ně zvykla a teď se mi špatně odvyká, ale chtěla bych. Hlavní problém vidím v tom, že má pak strašně velkej zadek.. špatně se mu pak na bříšku trénuje a i když leží, má skoro nohy ve vzduchu, jakou má bakuli - dávám teď novosklad a do toho osminku, nebo vkládačku.

Vy, co používáte čtverecovky - je nějaká lepší varianta, jak zmenšit ten zadek? Když vynechám novosklad a dám jen osminku a vkládačku, tak to přece poteče mimo, ne? Ten novosklad tam dělá takovej pevnej úvaz se mi zdá, ale zas je pak ten zadek velkej :/
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    MIKEYLA: ja bohuzel nemam moc srovnani, mam jen z biobavlny, uz predtvarovane a s predtvarovanymi vlozkami/boostery. Klasicke ctvercove pleny pouzivam spis na veci okolo (pod dite pri prebalovani, na odkrkavani pres rameno apod), a mam je v bio i nebioverzi; bio verze je nebelena, a mozna trochu mekci na dotek. Ale asi dost zalezi na konkretni znacce a typu; ty moje ctvercove se taky po prani "zcvrkavaji" (jako treba briska prstu po dlouhem koupani) - coz na urcite pouziti asi vadit nemusi, ja je zehlim pokud je chci davat pod dite pri prebalovani, jinak se hned shrnuji a nepokryji poradne zadouci plochu. Takze pokud se clovek chce tomuhle scvrkavani vyhnout, tak bud koupit znacku podle referenci, nebo vzit flanelky, ty se scvrknout nemuzou.

Jinak vy co pouzivate ctvercovky jako klasickou plenu/do pleny, neprijde vam to zdlouhave? Mne prijde ze mi prebalovani trva vecnost i s prefabrikovanou plenou a vlozkou/boosterem (plus svrchnaky k tomu samozrejme). Tim spis co se dite zacina cim dal vic pri prebalovani vrtet. Nejlepsi by mi z hlediska casu prisly 2v1, ale zas financne je to dost narocnejsi; a taky se mi uplne nelibi myslenka ze budu pokazde prat tu horni ochrannou vrstvu, byt by to nebylo nutne (asi se tim i rychleji opotrebi a pak proteka?).
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    BADIANE: rozumím, jak to myslíš..., ale právě slyším se všech stran, že jsou tyhle kvalitnější plenky ještě měkkčí, lépe sají atd., tak mi jde samozřejmě i o tuhle stránku...., že ostatní bývají hrubé..., tak nevím no....
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    ZABITULKA: bambinomio jsou po vyprani zvlastni, jsou takove jakoby zcvrkle, ale do pleny docela velke, ja je teda obcas pouzivam, ale mam uz dvoulete dite, na uplne miminko si to neumim moc predstavit, pro dvouletaka davam prave miminkovskou velikost, tu co by mela mit ji do kalhotek nedam, takze to taky moc nechapu, ale jako hadr na podlahu mi to neprijde, hezky sajou, jsou jen trochu objemne a velke a takove jakoby zmackane, ale asi uz bych je nekoupila, to je pravda :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    MIKEYLA: moje kamaradka resila ted podobny problem, koupila si Kikko bambusove a Bambinomio a byla fest nespokojena. nejlip ji vysly bambusove kikko s potiskem pry. tak jsem hodila dotaz zde a pry libstatske pleny jsou super. ja sama neporadim, mam pleny dedene,netusim jakou znacku. kazdopadne u tech bambinomio mi psala, ze to je po vyprani dobry max jak hadr na podlahu.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    MIKEYLA: no, dle meho nazoru u biobavlny jde o neco jineho nez to co "lze ozkouset, zda stoji za to" - a sice je u ni garance ze pestovani probehlo bez pouziti pesticidu apod. Takze je to spis otazka priorit z hlediska zdravotni nezavadnosti/ochrany zivotniho prostredi, nez praktickeho pouziti.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    zdravím všechny maminky:),

Mám na vás dotaz, předem se moc omlouvám, pokud už tu toto téma zaznělo, ale nepodařilo se mi najít nějaké bližší info. Za cca 3 týdny očekáváme prcka, po dlouhém študování látkovek (všech možných i nemožných tipů a variant jsem si vymyslela svoji první výbavičku a v nejbližší době bych si ji ráda pořídila:). O co mi ale jde..., tím, že bych si chtěla zpočátku zkusit od každého něco (snad kromě 2v1, to až později), tak pořídím nějaké kalhotkové plenky, svrchňáky, vkládačky..atd., ale jako základ určitě čtvercové pleny (ty se nikdy neztratí), jen teď řeším jaké. Jestli má cenu, smysl investovat do drahých ImseVimse z biobavlny (o kterých se píše, že se nejvíce podobají těch starým za našich let), nebo postačí i obyč. např. Libšťácké atd., které jsou samozřejmě cenově úplně jinde. Aktuálně jsem rozhodnutá, že udělám kompromis (obecně jako se vším:) a koupím na zkoušku 10 ks ImseVimse a třeba 15-20 ks.(Libš.), abych si sama ozkoušela, jestli ty z biobavlny opravdu stojí za to:). Nejradši bych do nich šla.., ale trošku mě děsí představa cca 4000 jen do čtverců....

Moc děkuju za rady a ještě jednou se moc omlouvám, jestli jste to tady už řešily....., zkusím projet celou diskusi od úplného začátku (přišla jsem na ní až nedávno) a třeba si na mnohé odpovím sama:).

Díky Mikeyla
    HC_
    HC_ --- ---
    petit lulu je z Harrachova,)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CASTROL: petit lulu je z liberce ne?
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    dámy je tu někdo z Liberce? potřebovala bych tam zítra někde koupit separačky... kdyžtak do pošty, dík
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    snad nevadí... kamarádka prodává různé pleny Tots Bots FLUFFLE, Bamboozle a další kousky: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=1117001
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    tak jsem nakrknuta, bo moje oblibene Grovia kalhotky prestaly drzet - ta mekka cast sucheho zipu se proste enjak vychodila a uz to nedrzi. do toho fuzzybunz a ostatni kapsovky, co mam a na syna byly perfektni, Natalii vubec nesedi, imrvere je ma procurane. mozna uz je to unava materialu a propousti to, ale mozna spis cura nejak hodne zajimave, bo vetsinou je mokra na brisku a kolem nozicek, vnitrni save jadro ale tak mokre neni, aby to nepobralo. navic se mi zacina dost opruzovat na zadku a prcce, takze premyslim, ze si poridim neco noveho... premyslim, ze na doma by mola mit prave ty fleecove nebo vlnene svrchnaky, ze i odvetravaji lip, nez PUL. musi byt vzdy specialni sklad do nich a snappi spona? uz ma 8 mesicu, plazi se a prebalovani je kovbojka, tak potrebuju neco rychleho.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LANTHAL, SHARIE: díky, budu filtrovat. Včera jsem se byla ptát i v Bráně k dětem, jestli by mi paní neposkytla nějaké zasvěcenější info a teda že bych byla extra moudřejší... Kupodivu jsem se dozvěděla, že fleesové svrchňáky jsou lepší na léto, protože se v nich dítě tolik nezapaří jako v PUL svrchňácích. Já jsem si myslela, že je to přesně naopak, že fleesáky jsou na léto moc hřejivé a PUL jsou prodyšnější... A taky jsem se dozvěděla, že pokud chci látkovat hned od začátku, tak je dobré mít aspoň dvoje svrchňáky v menší velikosti a ty "rostoucí" koupit až je dítě větší, jinak by to na dítěti bylo moc velké a možná by to protékalo nohavičkama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam