• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TEREZZ_: a ještě mě napadlo - tady jsem dostala výbornou radu...a sice místo vlhčených ubrousků (které mi byly vždycky nesympatické) používat medvídka... Naproto geniální přípravek... nedám na to dopustit... taky linkuju odkaz:
    MEDVÍDEK - MYCÍ OLEJ NA ZADEČKY | Branakdetem.cz
    http://www.branakdetem.cz/medvidek-myci-olej-na-zadecky-100ml-eone.htm
    Mám k tomu i tu jejich lahvičku http://www.branakdetem.cz/redici-lahvicka-se-sprejem-eone.htm
    i ubrousky (potřebovala jsem dva balíčky ....používám pořád....ale už minimálně...dcerka má plenky jen na spaní) http://www.branakdetem.cz/suche-ubrousky-perlicka-50ks-eone.htm
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TEREZZ_: Přesně jak píše BLANCHE1.... Měla jsem to zhruba stejně.... Papírovkovala jsem jen na dovolenkách (když jsme byli přes noc pryč) jinak jsem látkovala... a supeer... A to jsem BKM nepoužívala.... nějaké svrchnáky jsem ještě dokoupila (naskytla se super šance).....na začátek myslím, že jsi vybavená perfektně....vnímám pouze absenc separaček...A kup nějaké pořádné, které dítě udrží i více méně v suchu...Když jsem viděla, jaké jsou celulozove separčaky taky možné, tak jsem žasla - ty co jsem měla já, tak ty jsem prala (když byly jen počurané) a fakt byly super - měla jsem tyto: http://www.plinky.cz/index.php?action=sortiment&kid=483 a prý jsou totožné s těmito http://www.branakdetem.cz/separacni-pleny-celulozove-popolini.htm - brala jsem je v bráně k dětem...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TEREZZ_: Myslím, že na začátek a na ozkoušení určitě stačí a dál uvidíš. Já se stejnou zásobou (určitě mám i méně čtvercovek) vystačila po celou dobu a BKM a látkovky jsem kombinovala a občas dala papírovou (má pohodlnost, ne nedostatek vybavení).
    Doplnila bych to jen o separační pleny, celulozové nebo flísové. Odseparují produkci od pleny, celuloza letì do WC, flís se pere. Celulozové jsem dávala dokud jsem převážně jen kojila, flìs pak cca od roku věku dál.
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    Mám takový nesmělý dotaz... :) Čekám první, chci látkovky. Těch už mám k 70. Mělo by to stačit i na podložení hlavičky a podobně. Jde mi ale o to, zda mi budou stačit dvoje malé svrchňáky a troje větší. Ráda bych zkusila i bezplenkovku, nedělám si ale iluze, že se mi podaří zabránit pohromám typu "zasmolenej až za ušima" a že se bude bezpl. dařit ihned a ideálně. A tak dumám a nevím... Díky za rady.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ANNNA: Případně - ke znečištění přebalovacího pultu dojde tehdy, kdy už si myslíme, že všechno skončilo v plíně a troufneme si nechat zadek chvilku vybalen.
    Nebo ještě taky - k mohutnému znečištění dojde nejčastěji do právě přebalené plíny.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Navrhuji kodifikovat Murphyho plenkový zákon - K nejhoršímu znečištění plíny dojde tehdy, když je zrovna puštěná pračka.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ANNNA: Ono je to asi kus od kusu-u prvního syna jsem počůrané pleny dávala dvakrát než šly do pračky, protože před i po uschnutí fakt vůbec nesmrděly, pokaděné mi nevadily a šly v pohodě vyprat.
    Druhý čůrá jak amina, pleny jsou trošku vìc cítit močí, i pokaděné jsou intenzívnější, než si pamatuju a žluť se často nevypere.
    Oba jsou kluci, jen kojení, mlíko bude asi zhruba totéž, prací postupy jsem nezměnila, ale rozdíl v tom přesto je.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZABITULKA: Je pravda, že když nechám jednu počůranou plínu venku, nesmrdí. Když ale tutéž počůranou plínu zavřu do kýblu, při příštím otevření (zvlášť třeba přes noc) mě čeká odér mocný.

Ale pokaděný plíny smrdí rovnou :)

Obecně plíny znečištěný od (převážně) kojenýho dítěte mi nesmrděly - močí vůbec a vaječina mi nejspíš připomínala kysanou smetanu...
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ZU_22: ja skladuju nasucho v otevrenem kyblu a zacalo to smrdet mocovinou az po roce a pul veku.koupila jsem na to dezinfekci bambino mio a kapala i eterak.pomohlo to trochu.ted hazim plinxm 10mesicni a nesmrdi.podle me to vic zatuchne prave pod tim vikem,bo to tam zatubhne,ze se tam nedostane zadny vzduch.nema sanci to uschnout.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ZU_22: Pleny začaly smrdět až s příkrmy. Nevím jak je to u dětí krmených UM, ale dítě na MM nesmrdí. Zažívání dítěte přes dva roky beru asi bude už dost podobné jako u dospělého....zkus si mít pleny po dospělém člověku takhle uložené, bude to smrdět stejně.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    nesmrdi? ja teda jen kdyz otevru na chvili viko, abych tam tu plenu vzdy dala, tak musim zapnout vetrak, protoze to je smrad neskutecneeej, je pravda, ze mam dite pres dva roky, ale podle me to musi smrdet i u mimina nebo nee?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIMEL: Zhorší, ale bude stačit začít používat víko ;-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    GIMEL: nesmrdi ani v jeho roce,ale kdyztak se da pouzit kybl od barev s vikem.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    K čemu jsou vlastně dobré ty koše na pleny? Já házím počůrané i pokaděné (mínus co zachytí separačka) do plastové krabice od IKEA. Má víko, ale to nakonec nepoužívám, protože mě nebaví to pořád otvírat a zavírat. A nic mi doma nesmrdí. Teda zatím, miminu jsou dva měsíce. Zhorší se to, že ten koš bude potřeba?
    HADE
    HADE --- ---
    KOTENCE: na sucho nebo na mokro, to je jedno, a ano, do pracího pytlíku
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HADE: tam se házej pleny na sucho do pytlíku?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ANNNA: :)) hele to je dobry napad!!!!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAMPA: Jestli si nejseš jistá, jestli je tam vodu nepropouštějící vrstva, zkus tam nalít decku/dvě vody a uvidíš :)
    HADE
    HADE --- ---
    Prodávám kbelík na pleny Bambino Mio viz tržiště
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Kbelík na látkovky Bambino Mio / Praha 4 / 350 CZK ]
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: tak to vypada jinak....je to urcite mensi, ale zda se , kdyz se tam strci ty vkladacky popr. normalni slozeny ctvercovky, tak ze by to protect nemuselo....
    stejne si par tech svrchnaku objednam a proste vyzkousim no....ale diky :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: Něco takovýho http://www.vbavlnce.cz/kalhotkova-pleny-ultrafit-organic.html? Na to patřej ještě svrchňáky.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ZABITULKA: no asi tu kapsovou plenu , ja jak jsem to zdedila, tak v tom mam ted takovej chaoz, tak to popisuju asi divne :) ale jsou to takovy latkovy pevny bily kalhotky na suchy zip, kam udajne patri ta vkladacka (takovej proste obdelnik)...jo takovy frotecko...

RYBKA: jasne no...nezbyva taky asi nic jinyho, nez to prozkouset a z toho pak vyjit....

ANNNA: aha...tak to jsem na to prave zvedava, ja myslela, ze naopak, ze i tekutejsi bobky to zachyti v pohode, ale ze ta moc se musi zakonite prosaknout....no jsem na to zvedava (dopredu se v duchu mimcu omlouvam za neprijemnosti...:D)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Obšité jsou jen dvě strany. Vážně pěkně založené. Zbylé dvě jsou pevný tkaný okraj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam