• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: to nasere :-(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NIENNA: jo, po vyprání jsou lepší a taky asi vydržej víc praní. V bráně to maj rozdělený asi podle stravy, co děti jedí. Ty batolecí jsou takový hebčí a lesklejší. Možná po nich častěji "sklouzne" to kojenecký hovínko ke straně. Já si nejsem schopná zapamatovat, jaký jsem koupila, tak akorát vím, kde jsem je brala a případně kolik stály.
    TRISSIE: upřímnou soustrast :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chjo... taky vám někomu při látkování odešla pračka?
    samozřejmě, jak jinak, byla v tom várka plínek, a protože mám pračkosušičku, tak peru vždycky v okamžiku, kdy beru předposlední sadu (s tím, že za 4 hodiny mám várku suchou a čistou) - a doma ani jednu jednorázovku, protože je nepoužíváme ani na cestování. No do večera vydržíme na čtvercích a pak přiveze muž z Prahy balení pampersek, ale co budu dělat s těma momentálně špinavejma plenama, než seženu opraváře (nebo než doručí novou pračku), to fakt nevím (várku z pračky, která naštěstí už byla vypraná, ale nevyždímaná, jsem odnesla k sousedce na ždímání, ale smradlavé plínky jí nosit nechci).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KOTENCE: Už je dlouho nepoužívám (s příkrmama a změnou konzistence jsem přešla na flís)...ale nepřišly... Přišly mi pevné, možná tuhé do prvního praní....Ale L. v nich měla prdelku krásně v suchu...i když spíš v uvozovkách, protože uplné sucho to nebylo, ale relativní určitě... Nedělaly jí nic špatného na kůži a já s nimi byla moc spokojená... Viděla jsem separačky Grovia a přes ty se dá obkreslovat obrázek...to je mi k ničemu... Asi existuje i něco úžasnějšího...já jsem s těmato byla spokojená, reference jsem brala odsud, takže to byl první a poslední pokus...
    Popravdě nevím, co je "ty z batolecí police", takže vůbec netuším, jaké máš na mysli... Moc do Brány nechodím... mám to z ruky...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    my látkujeme cca 5 dní a zatím velká spokojenost:)). v papírovkách se mi zdála prďka taková divně volezlá..., možná i díky vlhčený, ubrouskům...., aktuálně se nám osvědčilo mytí zadečku pod vodou..., ale na toho medvídka určitě kouknu- Vůbec jsem uvažovala o výrobě vl. vlhčených ubr-. recept jsem našla na stránkách latkovepleny.cz

Recept na vlhčené ubrousky vlastní výroby | www.latkovepleny.cz
    http://latkovepleny.cz/recept-na-vlhcene-ubrousky

máte s nimi někdo zkušenost?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NIENNA: nepřijdou ti tyhle separačky hrubý? V bráně byly na polici pro kojence, tak jsem je koupila, ale vůbec se mi je nechce dávat. Ty z batolecí police mi jsou příjemnější. Peru všechny nepokakaný.
    TEREZZ_: já meju zadek od narození pod kohoutkem rukou a suším plenou. V porodnici to bylo ještě pohodlnější, protože tam maj všechno vymyšlený jen na to. Ubrousky mám jen na cesty.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GIMEL: Tak to jsem ráda....Jsem si myslela, že mě tu "ukamenujete", že to "přeci každý ví" (jednu dobu se tady ta emulze hodně řešila) a jak je vidět, tak se hodí některé informace uvádět čas od času zase...jak se maminky mění ;-D

Ta perlička je pratelná suprově... S tím jedním balíčkem jsem vydržela dlouho (cca 18 měsíců)...No, než hlídal týden děda (podezírám ho z vyhazování, ale on to popírá), pak záhadně zmizela většina ubrousků i koupila jsem nové balení... Peru normálně s plenkama, jsou pořád uplně super, nic na nich není vidět...praním příjemně změknou...
    Lahvičku na ředění mám jednu od začátku... - stačila...

Jo a jinak - třeba mě někdo doplní / opraví....Pišou tam, že se má do lahvičky naředit každý den nová emulze...to jsem nedělala (nepřišla jsem na nic, co by tomu mohlo být). Testla jsem to... na konzistenci, vzhled, funkci apod. vliv nepozorován...Lenčina kůže si nestěžovala (a že si jinak stěžuje na kde co).... takže došla-li tekutina v lahvičce, dodělala jsem... Když byla L. maličká, tak to byla cca jednou za 3 dny... momentálně je to tak jednou měsíčně... Jen kdyby jste váhaly, jestli risknout, tak já riskla... :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: Taky jsem divna a jedu s jednema svrchnakama. Na zacatku jsem mela zdedene novorozenecke Imse Vimse (a pak jedny veliky, zatim nepouzitelny) a pouzivala jsem takovy celkem tenky kalhotky a to bylo mokry vsecko a pokadeny obcas taky, tak jsem rikala, ze bez druhych svrchnaku se neda poradne latkovat. Poridila jsem rostouci Imse Vimse s tim, ze kdyz budou vyhovovat, koupim dalsi. Krasne do nich sedi Haipa Daipa - pokadeny svrchnaky byly jednou a to jen smouha, co se z vlhkosti dostane na svrchnaky bezpecne uschne behem vetrani prcky, a kdyz ne, davam ty tenci kalhotky s tema malejma svrchnakama, ale to tak jednou tydne. Ted teda, kdyz si zahlasi na zachod behem kojeni, tak na zbytek kojeni davam papirovou, protoze ji rychleji nandam, aby, se dalo pokracovat v kojeni, takze zas cas, kdy svrchnaky v klidu schnou. Pocitam s tim, ze nejaky dokoupim, ale ted to proste neni treba.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NIENNA: o medvíkovi taky slyším prvně, to zní skvěle.

Mně se osvědčily Babylove ubrousky "vlhčené" mandlovým olejem. Stojí 54,- v DMku, je jich klasicky 80. Čistí a zároveň ošetřují. Jsem z nich nadšená, ale teda je to odpad navíc, no, jsou jednorázové. Ten medvídek by tím pádem byla zdravá alternativa.

Ty ubrousky perlička jsou pratelné jako separačky? Nebo je to prostě klasický papírový ubrousek?

Jinak já jsem asi divná - mám jedny (1 ks) svrchňáky Disana vlněné (ty na sucháč) a používám čtvercovky. Zatím látkuju cca měsíc, na noc dávám plastovky a nepocítila jsem potřebu mít jich víc. Jen jednou mi je pokadila, tak jsem je musela přemáchnout a dva dny jsem jela v plastovkách než uschly, ale to byla výjimka. Přes noc vyschnou a vyvětrají, vlna je prostě mazec materiál.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TEREZZ_: Taky jsem si myslela, že pojedu systém Voda-žínka...jenže se mi to uplně neosvědčilo...štkala jsem tady a dostala jsem radu, že existuje mycí emulze medvídek a je pro dětské prdky úžasně šetrná.... a jsem za tuto radu hluboce vděčná... Pediatra, když to u mě viděla, tak koukala původně lehce nedůvěřivě...přinesla jsem jí pak základní lahvičku, aby viděla složení a byla nadšená...že o tom ještě neslyšela a a kde jsem k tomu přišla... :-)))

Takhle geniální rady jsem tu dostala dvě: medvídek a papírové utěrky do kuchyně (které běžně nepoužívám) si vzít do porodnice... tak předávám vděčně dál... :-)

TEREZZ_: Není zač... :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NIENNA: tyjooo, to vidim prvne a libi se mi to! diky za tip.

TEREZZ_: separacky skvela vec!! a taky nejvetsi spokojenost s tema, co sem davala nienna. mimochodem ja davam vrstvy: separacka celulozova, flisova, vkladacka bambus, ctvercovka a svrchnaky. (mam 10,5m ditko, na male jsem davala jen ctverec nebo vkladacku, proste o vrstvu min) flisova separacka se mi osvedcila pod tu celulozovou i proto, ze fakt udrzi zadecek vic v suchu.

BTW: kdybyste nekdo mel zajem o 4 vkladacky GROVIA, tak mi napiste zpravu. svrchnaky nam prestaly drzet (vychozeny suchy zip), tak jedeme jen ve ctvercich.
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    NIENNA: ...ty bláho, ale koukám na Medvídka a super! Díky, do toho jdu.
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    Moc díky. Separačky jsem v plánu neměla, teď na ně ale kouknu a alternativu k ubrouskům vítám, používat je nechci vůbec (jen nějaké velmi šetrné, bez parfemace do porodnice), prostě počítám s vodou a žínkou... Pořád se tak nějak utěšuju mojí mamkou, která nás v tom odchovala, aniž by věděla, že praktikuje BKM.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TEREZZ_: a ještě mě napadlo - tady jsem dostala výbornou radu...a sice místo vlhčených ubrousků (které mi byly vždycky nesympatické) používat medvídka... Naproto geniální přípravek... nedám na to dopustit... taky linkuju odkaz:
    MEDVÍDEK - MYCÍ OLEJ NA ZADEČKY | Branakdetem.cz
    http://www.branakdetem.cz/medvidek-myci-olej-na-zadecky-100ml-eone.htm
    Mám k tomu i tu jejich lahvičku http://www.branakdetem.cz/redici-lahvicka-se-sprejem-eone.htm
    i ubrousky (potřebovala jsem dva balíčky ....používám pořád....ale už minimálně...dcerka má plenky jen na spaní) http://www.branakdetem.cz/suche-ubrousky-perlicka-50ks-eone.htm
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TEREZZ_: Přesně jak píše BLANCHE1.... Měla jsem to zhruba stejně.... Papírovkovala jsem jen na dovolenkách (když jsme byli přes noc pryč) jinak jsem látkovala... a supeer... A to jsem BKM nepoužívala.... nějaké svrchnáky jsem ještě dokoupila (naskytla se super šance).....na začátek myslím, že jsi vybavená perfektně....vnímám pouze absenc separaček...A kup nějaké pořádné, které dítě udrží i více méně v suchu...Když jsem viděla, jaké jsou celulozove separčaky taky možné, tak jsem žasla - ty co jsem měla já, tak ty jsem prala (když byly jen počurané) a fakt byly super - měla jsem tyto: http://www.plinky.cz/index.php?action=sortiment&kid=483 a prý jsou totožné s těmito http://www.branakdetem.cz/separacni-pleny-celulozove-popolini.htm - brala jsem je v bráně k dětem...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TEREZZ_: Myslím, že na začátek a na ozkoušení určitě stačí a dál uvidíš. Já se stejnou zásobou (určitě mám i méně čtvercovek) vystačila po celou dobu a BKM a látkovky jsem kombinovala a občas dala papírovou (má pohodlnost, ne nedostatek vybavení).
    Doplnila bych to jen o separační pleny, celulozové nebo flísové. Odseparují produkci od pleny, celuloza letì do WC, flís se pere. Celulozové jsem dávala dokud jsem převážně jen kojila, flìs pak cca od roku věku dál.
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    Mám takový nesmělý dotaz... :) Čekám první, chci látkovky. Těch už mám k 70. Mělo by to stačit i na podložení hlavičky a podobně. Jde mi ale o to, zda mi budou stačit dvoje malé svrchňáky a troje větší. Ráda bych zkusila i bezplenkovku, nedělám si ale iluze, že se mi podaří zabránit pohromám typu "zasmolenej až za ušima" a že se bude bezpl. dařit ihned a ideálně. A tak dumám a nevím... Díky za rady.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ANNNA: Případně - ke znečištění přebalovacího pultu dojde tehdy, kdy už si myslíme, že všechno skončilo v plíně a troufneme si nechat zadek chvilku vybalen.
    Nebo ještě taky - k mohutnému znečištění dojde nejčastěji do právě přebalené plíny.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Navrhuji kodifikovat Murphyho plenkový zákon - K nejhoršímu znečištění plíny dojde tehdy, když je zrovna puštěná pračka.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ANNNA: Ono je to asi kus od kusu-u prvního syna jsem počůrané pleny dávala dvakrát než šly do pračky, protože před i po uschnutí fakt vůbec nesmrděly, pokaděné mi nevadily a šly v pohodě vyprat.
    Druhý čůrá jak amina, pleny jsou trošku vìc cítit močí, i pokaděné jsou intenzívnější, než si pamatuju a žluť se často nevypere.
    Oba jsou kluci, jen kojení, mlíko bude asi zhruba totéž, prací postupy jsem nezměnila, ale rozdíl v tom přesto je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam