• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRISSIE: Tak na uklidněnou. Stalo se mi to dvakrát. Jednou za to mohla desetikoruna, starodávný padesátník a padesát eurocentů a jako bonus perko z propisky. Vše nalezeno manželem. Podruhé jsme se na opravu vykašlali a pořídili novou pračku (ona tahle byla už stará a opravovaná). Poprvé jsem tam měla várku dětského oblečení a podruhé pleny :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TRISSIE: Kdyby něco, můžeš to doprat u nás, hodime to do susicky a je to raz dva.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    TRISSIE: tak hodne stesti at je to jen prkotina
    nám pracka obcas stavkuje pred zdimanim, pak si chvilku odpocine a jede dal, je to stary krap, ale nastesti slouzi, mame mini pracku, jina se nam nevejde takze musi vydrzet jeste nejakou dobu nez se prestehujem

NIENNA: Medvídek vypadá dobře, asi prubnu :)
    Díkes za typ
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DALEEN: já si říkala, že tu musí být někdo, kdo zná to zoufalství :-)
    opraváře jsem ukecala na zítra ráno (není nad to, když člověk zná řemeslníky bydlící v sousedství), tak už to řešit nebudu, jestli to bude ptákovina typu drobné z kapsy, řekne si o stovku dvě, jestli něco horšího... no, holt bude nová pračka dřív, než jsem počítala.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRISSIE: Ano, stalo se mi přesně to samé. Chcíplá pračka uprostřed pracího programu, napuštěná voda a buben plný plen.

UZte odendat kryt od čerpadla, je tam taková vrtulka, občas se tam něco zasekne, drobné z kapsy, nebo tak něco.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Tak hodně štěstí :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYBKA: nepomohlo :-( ale ta rozborka sborka je dobrý nápad, to zkusím taky, jen škoda, že mě to nenapadlo hned, dopoledne jsem tu měla klid, ale teď budu mít asistenta :-/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Za zkoušku nic nedáš, ale když to dělá ty zvuky... :-( Nám právě přestala ždímat a vypouštět vodu, opravář po telefonu řek, že to asi bude řídící jednotka, takže celkem drahá oprava. Muž se rozhod, že se na to ještě mrkne, tak udělal takovou lehčí rozborku sborku, ale na nic nepřišel, nicméně pračka byla tu dobu odpojena ze sítě, a pak jsme to zkusili pustit a cyklus proběhl normálně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYBKA: pračka funguje, jen to čerpadlo nejede, dělá příšerný zvuky (klepe, že je to slyšet o patro níž a za zavřenýma dveřma) - odtok už jsem kontrolovala (kvůli tomu jsem tu měla opraváře dva roky zpátky, to jsem taky myslela, že čerpadlo, ale nakonec musel instalatér vymlátit kus zdi a vyměnit koleno ve zdi), můžu zkusit i to vypnutí, ale moc naděje tomu nedávám. No, pračce je 6 let, posledních pár let ji vytěžuju na maximum (co jsou holky, jede 2-5x denně), dalo se to čekat. Mrzí mě na tom akorát to, že protože ARDO zkrachovalo, tak nejsou náhradní díly a ne všechno je v druhovýrobě, takže kvůli součástce za litr půjde možná celá pračka na smeťák.

K sousedce nechci nosit smradlavý, koš s normálním jí určitě odnesu, kdyby to vypadalo na dýl než týden. Naštěstí všechno dospělé i dětské mám teď vyprané, aspoň uvidíme, na jak dlouho máme zásoby.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Zkoušela jsi vypojit ze zásuvky a zas zapojit? Nám se takhle jednou pračka prostě zrestartovala a od té doby jede dál... Jinak jestli máte se sousedkou dobré vztahy, klidně bych ji poprosila, jestli si tam nemůžu ještě jednu várku hodit. Pořád lepší než to prát ručně, se 3 pišišvorama za zadkem... Držím palce!
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: drz se! :-) nase se o to pomalu pokousi taky, uz mi parkrat pekelne zastavkovala, ze uz jsem se zacala divat po nove. mezitim nam ale nahle odesla mycka, tak doufam, ze pracka si to jeste chvilku rozmysli.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: to nasere :-(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NIENNA: jo, po vyprání jsou lepší a taky asi vydržej víc praní. V bráně to maj rozdělený asi podle stravy, co děti jedí. Ty batolecí jsou takový hebčí a lesklejší. Možná po nich častěji "sklouzne" to kojenecký hovínko ke straně. Já si nejsem schopná zapamatovat, jaký jsem koupila, tak akorát vím, kde jsem je brala a případně kolik stály.
    TRISSIE: upřímnou soustrast :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chjo... taky vám někomu při látkování odešla pračka?
    samozřejmě, jak jinak, byla v tom várka plínek, a protože mám pračkosušičku, tak peru vždycky v okamžiku, kdy beru předposlední sadu (s tím, že za 4 hodiny mám várku suchou a čistou) - a doma ani jednu jednorázovku, protože je nepoužíváme ani na cestování. No do večera vydržíme na čtvercích a pak přiveze muž z Prahy balení pampersek, ale co budu dělat s těma momentálně špinavejma plenama, než seženu opraváře (nebo než doručí novou pračku), to fakt nevím (várku z pračky, která naštěstí už byla vypraná, ale nevyždímaná, jsem odnesla k sousedce na ždímání, ale smradlavé plínky jí nosit nechci).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KOTENCE: Už je dlouho nepoužívám (s příkrmama a změnou konzistence jsem přešla na flís)...ale nepřišly... Přišly mi pevné, možná tuhé do prvního praní....Ale L. v nich měla prdelku krásně v suchu...i když spíš v uvozovkách, protože uplné sucho to nebylo, ale relativní určitě... Nedělaly jí nic špatného na kůži a já s nimi byla moc spokojená... Viděla jsem separačky Grovia a přes ty se dá obkreslovat obrázek...to je mi k ničemu... Asi existuje i něco úžasnějšího...já jsem s těmato byla spokojená, reference jsem brala odsud, takže to byl první a poslední pokus...
    Popravdě nevím, co je "ty z batolecí police", takže vůbec netuším, jaké máš na mysli... Moc do Brány nechodím... mám to z ruky...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    my látkujeme cca 5 dní a zatím velká spokojenost:)). v papírovkách se mi zdála prďka taková divně volezlá..., možná i díky vlhčený, ubrouskům...., aktuálně se nám osvědčilo mytí zadečku pod vodou..., ale na toho medvídka určitě kouknu- Vůbec jsem uvažovala o výrobě vl. vlhčených ubr-. recept jsem našla na stránkách latkovepleny.cz

Recept na vlhčené ubrousky vlastní výroby | www.latkovepleny.cz
    http://latkovepleny.cz/recept-na-vlhcene-ubrousky

máte s nimi někdo zkušenost?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NIENNA: nepřijdou ti tyhle separačky hrubý? V bráně byly na polici pro kojence, tak jsem je koupila, ale vůbec se mi je nechce dávat. Ty z batolecí police mi jsou příjemnější. Peru všechny nepokakaný.
    TEREZZ_: já meju zadek od narození pod kohoutkem rukou a suším plenou. V porodnici to bylo ještě pohodlnější, protože tam maj všechno vymyšlený jen na to. Ubrousky mám jen na cesty.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GIMEL: Tak to jsem ráda....Jsem si myslela, že mě tu "ukamenujete", že to "přeci každý ví" (jednu dobu se tady ta emulze hodně řešila) a jak je vidět, tak se hodí některé informace uvádět čas od času zase...jak se maminky mění ;-D

Ta perlička je pratelná suprově... S tím jedním balíčkem jsem vydržela dlouho (cca 18 měsíců)...No, než hlídal týden děda (podezírám ho z vyhazování, ale on to popírá), pak záhadně zmizela většina ubrousků i koupila jsem nové balení... Peru normálně s plenkama, jsou pořád uplně super, nic na nich není vidět...praním příjemně změknou...
    Lahvičku na ředění mám jednu od začátku... - stačila...

Jo a jinak - třeba mě někdo doplní / opraví....Pišou tam, že se má do lahvičky naředit každý den nová emulze...to jsem nedělala (nepřišla jsem na nic, co by tomu mohlo být). Testla jsem to... na konzistenci, vzhled, funkci apod. vliv nepozorován...Lenčina kůže si nestěžovala (a že si jinak stěžuje na kde co).... takže došla-li tekutina v lahvičce, dodělala jsem... Když byla L. maličká, tak to byla cca jednou za 3 dny... momentálně je to tak jednou měsíčně... Jen kdyby jste váhaly, jestli risknout, tak já riskla... :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: Taky jsem divna a jedu s jednema svrchnakama. Na zacatku jsem mela zdedene novorozenecke Imse Vimse (a pak jedny veliky, zatim nepouzitelny) a pouzivala jsem takovy celkem tenky kalhotky a to bylo mokry vsecko a pokadeny obcas taky, tak jsem rikala, ze bez druhych svrchnaku se neda poradne latkovat. Poridila jsem rostouci Imse Vimse s tim, ze kdyz budou vyhovovat, koupim dalsi. Krasne do nich sedi Haipa Daipa - pokadeny svrchnaky byly jednou a to jen smouha, co se z vlhkosti dostane na svrchnaky bezpecne uschne behem vetrani prcky, a kdyz ne, davam ty tenci kalhotky s tema malejma svrchnakama, ale to tak jednou tydne. Ted teda, kdyz si zahlasi na zachod behem kojeni, tak na zbytek kojeni davam papirovou, protoze ji rychleji nandam, aby, se dalo pokracovat v kojeni, takze zas cas, kdy svrchnaky v klidu schnou. Pocitam s tim, ze nejaky dokoupim, ale ted to proste neni treba.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NIENNA: o medvíkovi taky slyším prvně, to zní skvěle.

Mně se osvědčily Babylove ubrousky "vlhčené" mandlovým olejem. Stojí 54,- v DMku, je jich klasicky 80. Čistí a zároveň ošetřují. Jsem z nich nadšená, ale teda je to odpad navíc, no, jsou jednorázové. Ten medvídek by tím pádem byla zdravá alternativa.

Ty ubrousky perlička jsou pratelné jako separačky? Nebo je to prostě klasický papírový ubrousek?

Jinak já jsem asi divná - mám jedny (1 ks) svrchňáky Disana vlněné (ty na sucháč) a používám čtvercovky. Zatím látkuju cca měsíc, na noc dávám plastovky a nepocítila jsem potřebu mít jich víc. Jen jednou mi je pokadila, tak jsem je musela přemáchnout a dva dny jsem jela v plastovkách než uschly, ale to byla výjimka. Přes noc vyschnou a vyvětrají, vlna je prostě mazec materiál.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TEREZZ_: Taky jsem si myslela, že pojedu systém Voda-žínka...jenže se mi to uplně neosvědčilo...štkala jsem tady a dostala jsem radu, že existuje mycí emulze medvídek a je pro dětské prdky úžasně šetrná.... a jsem za tuto radu hluboce vděčná... Pediatra, když to u mě viděla, tak koukala původně lehce nedůvěřivě...přinesla jsem jí pak základní lahvičku, aby viděla složení a byla nadšená...že o tom ještě neslyšela a a kde jsem k tomu přišla... :-)))

Takhle geniální rady jsem tu dostala dvě: medvídek a papírové utěrky do kuchyně (které běžně nepoužívám) si vzít do porodnice... tak předávám vděčně dál... :-)

TEREZZ_: Není zač... :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NIENNA: tyjooo, to vidim prvne a libi se mi to! diky za tip.

TEREZZ_: separacky skvela vec!! a taky nejvetsi spokojenost s tema, co sem davala nienna. mimochodem ja davam vrstvy: separacka celulozova, flisova, vkladacka bambus, ctvercovka a svrchnaky. (mam 10,5m ditko, na male jsem davala jen ctverec nebo vkladacku, proste o vrstvu min) flisova separacka se mi osvedcila pod tu celulozovou i proto, ze fakt udrzi zadecek vic v suchu.

BTW: kdybyste nekdo mel zajem o 4 vkladacky GROVIA, tak mi napiste zpravu. svrchnaky nam prestaly drzet (vychozeny suchy zip), tak jedeme jen ve ctvercich.
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    NIENNA: ...ty bláho, ale koukám na Medvídka a super! Díky, do toho jdu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam