• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SUCUBIS: no, ony jsou veliký i na normálnim novorozeněti. Bejt tebou koupím na začátek od každýho něco, čtverce se ti neztratěj a na miminko jsou podle mě nejlepší. Kalhotkový strašně dlouho schnou a menší než jeden čtverec stejně nejsou. Dobrý jsou takový, co jdou na sušení rozložit po vrstvách.
    TRISSIE: 10-12 setů na den pro dvě děti? Neni to málo?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KOTENCE: do porodnice je stejne vzit nemuzu a co jsem cetla je vetsina latkovek az od 3 kg (teda mensi jsem zatim nevidela)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SUCUBIS: ty jednovelikostní budou na narozenym dvojčeti obrovský.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    s dvema hadam prani tak jednou za dva dny, co pamatuju tak T. mel pracku plnou tak 2x/tyden jak prasil obleceni a plenky (ublinkavani a tak), u tech dvou kdyz to clovek znasobi to bude plno hadam hned s trema detma :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: jak často budeš prát? Počítej 10-12 setů na den krát četnost praní + 36 hodin na schnutí (tedy 18 do zásoby) - tedy těch 40 by mělo být OK při praní obden a sušení na šňůře.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: muz spocital 40ks na obe deti - vychazi to tak ?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    po konzultaci s muzem to zatim vychazi na kalhotkove jednovelikostni, aspon je se od ceho odrazit :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SUCUBIS: Ideální je koupit bazarový, případně popůjčovat pár kousků a dokoupit, co nejlíp vyhovuje.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    SUCUBIS: Kup jich jen pár na vyzkoušní v nejhoršim se dají prodat zase dál. Já používám čtverce a na to fleesovou a ty rozložitelné separační vložky. Když jdeme někam ven na delší dobu, dávám kalhotkové pleny.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    nj, ale co kdyz koupim latkovky a tem detem to nebude vyhovovat, co pak ?
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TRISSIE: ale kalhotkove pleny kdyz nasaknout, tak nasaknou celou tu plenku, cili to dite je mokry i na bocich a vsude, kde to proste propusti, samozrejme to ty svrchnaky nepropusti, ale pro to dite to musi bejt sileny ne?:) to ten sio system je lepsi v tom, ze to stece jen do te vlozky, ktera je mezi nohama nebo se mylim?:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SUCUBIS: Tohle je docela fajn přehled včetně typů a péče o plíny (s trochou reklamy) http://www.latkovky.cz/content/files/Blog/letak_latkovky_jak_na_pleny.pdf
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Mám hodně řídce kadící dítě, momentálně především v SIO od Petit Lulu ( http://www.petitlulu.cz/shop/sio-complete/cokoladove-opicky-sio-complete/ ). Vaječina to není, ale fakt dost jenom o stupínek tužší. Naprostá většina ušpiněných svrchňáků je dána manipulací s pokaděnou vnitřní vrstvou. Plus tím, že batoleti už to víc vycpávám vkladačkama (to jsou ty vložky), takže holt ty postranní křidýlka nemají moc šanci. Myslím, že na mini-miminu, co nepotřebuje vkladačku na zvýšení savosti, by to drželo bobky podstatně líp.

SUCUBIS: Jinak jsem začínala jen se svrchníma kalhotkama + vycpáno vším možným (na začátku u novorozenečka stačily dvě IKEA žínky složené podélně na třetiny, postupně čtvercovky nebo doma vyráběné vícevrstevné pleny). Postupně jsem ale látkovat v podstatě přestala, protože komfortem (pro dítě) a složitostí to neobstálo proti papírovkám. S dvojčatama si to už vůbec neumím představit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: a jinak, v létě jsem sem dávala fotku, jak se látkuje s dvojčatama :-)
    [ TRISSIE @ Jako v bavlnce*** ]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: já mám odzkoušené jen čtverce (nefungovalo) a kalhotkové (spokojenost), takže nejsem schopná až tak porovnávat, ale jedno pravidlo je univerzálnía: čím víc se do plenky vejde tekutiny (aka, čím dýl vydrží, než proteče), tím dýl pak taky bude schnout.

Kalhotkové systémy (ať už klasické, nebo SIO - to jsou svrchňáčky, do kterých přímo nacvakneš tu vkládací plenu) mají tu výhodu, že manipulace s nimi je velmi jednoduchá. Během minuty to vysvětlíš chlapovi, babičce nebo hlídací slečně - pokud umí nandat pampersku, zvládne tohle taky. Narozdíl od novorozeneckého skladu na čtvercích :-)
    Mně přišlo, že vkládačky schnou stejně dlouho, jako kalhotkové plenky (když jsem sušila na sušáku), takže nevím, jak dalece se ušetří čas na sušení při použití SIO - třeba tu má někdo víc zkušeností. Kalhotkovky udrží vevnitř všechno, PL je má dobře řešené, protečou mi akorát, když maj holky fakt hodně drsný průjem. U těch SIO nevím, jak je to s miminčí kašovitou stolicí - jestli není furt zamazaná ta vnější vrstva a nemusí se pořád prát.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: jsem z toho jelen :D jake jsou teda nejlepsi na objem pracky/skladovaciho mista/prakticnosti ? kdyz bych vazne nechtela ty obr ctverce
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: pokud myslíš kalhotkové pleny (jako třeba nabízí Petitlulu: http://www.petitlulu.cz/shop/jednovelikostni-kalhotkove-pleny/fialkove-srdicko-kalhotkova-plena-sz/ ) - tak ty kalhotky jsou ve skutečnosti právě ta plínka, a ta vložka je přídavné savé jádro (aby to pobralo víc tekutiny). Přes ně se ještě dávají svrchní kalhotky s nepromokavým zátěrem (třeba takovéhle: http://www.petitlulu.cz/shop/jednovelikostni/ruzove-bubliny-ruzove-svrchni-kalhotky/ )
    Kalhotkové pleny jsou vlastně taková pamperska, ta taky nasáká tekutinu celá.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    s dalsima otazkama se presunu sem :) zacnu naprosto lamacky, protoze ve vsech tech clancich se proste ztracim a potrebuju informace podane spise polopaticky :)

premyslim nad latkovanim dvojcatek (kdyz se vse zadari), a ted rada bych takove ty latkovky s "vlozkou", co vidim tak poruznu prodavat tak vetsinou je to sada XY kusu kalhotek s vlozkama, ono nestaci mit treba jen 4ks kalhotek a do toho hromadu tech vlozek ?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DALEEN: já mám pocit, že to promnutí by mi trvalo asi stejně dlouho jako to přejetí žehličkou, mně to pomáhá, líp se mi to pak skládá a ukládá, nakonec mi to nevadí a vyhovuje.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SEBIEN: Taky mám Haipa Daipa a nežehlím, jen je promnu v rukách. Žehlení mi na změknutí nepomohlo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DALEEN: jj, to máme stejně, když dokojím, položím do postýlky a i když se ještě mrská, nemluvím a nechám ji být, zatím nakonec vždycky usnula.

Btw. jak jsem již byla jednou psala, že mám Haipa Daipa a žehlím je, aby změkly - teď si vždycky říkám, že si to zpříjmením hudbou, a vždycky mě trochu naštve, že slyším tak akorát dvě písničky a mám hotovo ;).
    (Teda, samozřejmě můžu poslouchat i pak, ale to už není ono :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam