• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    HC_
    HC_ --- ---
    WRNQ: ne:)
    ale plíny nejsou žádný šití myslím:)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    HC_: ty už jsi uměla šít před tím, než ses pustila do plínek?
    HC_
    HC_ --- ---
    jj já šila pytlíky taky ze starých záclon:)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: No, já bych řekla žínka, ale vastně malej ručník taky.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KOTENCE: Fakt žínka? Je to prostě čtverec froté s našitým ouškem... U nás jedou hlavně jako malé ručníky pro batole, jako vkladačka jsou taky skvělý (složeno na třetiny, ale co mám bambusové vkladačky, tak tohle je dost nouzovka...), ovšem jako samostatná plena opravdu pouze takto ANNNA: :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LUCHUB: Ty žínky jsou fakt žínky. My je teď hodně užijem s příkrmama, ale na miminko jsem je nepoužila skoro vůbec. A teda v nouzi už mi posloužily i jako vkládačka :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    anebo se tak dají zužitkovat staré záclony :) takové mám já, ségra je našila ze záclonoviny, co zbyla, když jsem koupila záclony délky 230 a chtěla jsem je jen na výšku okna. zbylo 6 metrů 80 cm širokého voálu... to máme obě sáčků, malých i velkých...
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNNA: dá se koupit i v té bráně k dětem a nebo já mám z HM
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MIKATCHOU: :-) 10 cm na stranu.... :-)
    Ale vážně - používala jsem čtvercovky - výhradně... Ty 70 jsem používala, když byla Lenka mimčo uplně maličké... Ty větší byly fakt velké (těch 10 cm bylo znát překvapivě dost). Pak když poporostla, tak jsem používala jen 80 a ty 70 byly slintací, utírací... a pak když porostla ještě o fous, tak jsem ji používala jako vkládačku - dávala jsem dvě plenky jednu 80 a druhou 70 a bylo to tak akorát...
    Těch 70 jsem měla 30.... a přišlo mi to akorát... Těch 80 jsem měla víc, ale nevím přesně kolik...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIKATCHOU: pytlík na praní jemného prádla, ze síťoviny. Jednou za čas mají v Lidlu, low-end verze mívají vietnamci. Případně se dá použít povlak na polštář :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    jakej je prosím vás rozdíl mezi 70 x 70 plenama a těma 80x80? jsou ty větší určený pro větší děti? Může novorozenec používat i ty 80cm? Nebo na střídačku?
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    ANNNA: diky, to zni rozumne. vyzkousim :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LUCHUB: záleží na dítěti - my z nějakýho důvodu přebalujeme 20x denně (princezna je jak průtokáč a nesnese ani kapičku v plíně). Je jí necelý měsíc, takže čekám, že to bude spíš už jen lepší - bohužel jsem ale musela plíny dokoupit a na noc zavést dočasně jednorázovky :) toť naše zkušenost...
    LUCHUB
    LUCHUB --- ---
    KOTENCE,
    TRISSIE:
    Dobře, přepisuju množství čtverců minimálně na 50ks :)
    Chci zkusit různé - Libštátské klasik, Libštátské extra, Kikko lux i Ikea...
    Recenze jsou na netu různé, pokud mi některé z nich nebudou vyhovovat, budu je používat pod hlavičku atd...
    Ty 30x30 jsem myslela z Ikea žínky http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40054538/ - někde jsem si přečetla doporučení na ně kvůli poměru cena/výkon
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    LUCHUB: ja mam 2 trimesicni holky a zatim pouzivam hlavne ctverce s vkladackama a staci nam to. na noc bud sio od petit lulu nebo 2 ctverce + vkladacka. pouzivam novosklad. Ctverce doporucuju libstatsky extra kvality (to extra kvality je fakt dulezity). Svrchnaku doporucuju vic, hlavne ze zacatku byly casto posrany kolem nozicek a bylo potreba je prat mnohem casteji... vkladacky mam od petit lulu a od anavy, mam jich cca 20 a budu jeste urcite dokupovat, protoze nestihaji uschnout... a pak mam jeste par kalhotkovek od baby lucy a ty pouzivam hlavne na ven a na prebalovani mimo domov.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCHUB: jen když tak nebuď překvapená, když vyfasuješ učúranější miminko, že čtverce nebudou stačit...
    já taky původně chtěla používat ty, ovšem holky už v nějakých 3 měsících, kdy jsem s látkováním začala koketovat, vzaly během tří hodin durch 2 čtverce až na oblečení. No vydrželo jim to do dneška, za odpolední spaní (ty tři hodiny) pročůraj durch noční kalhotkovou plenu s krátkou a dlouhou vkládačkou.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LUCHUB: Já používám čtvercovky. 30 je podle mě málo, ale záleží, jak často budeš přebalovat. Já měla na začátek 60 a prala jsem obden. Něco se vypotřebovalo pod hlavičku a tak. Ty o straně 30cm myslíš vícevrství? (Pak by ti to stačilo)
    Moje zkušenost je taková, že Kikko Lux nejsou nic moc, možná ty Libštátský jsou lepší, ale teď jsem koupila pleny/"osušky" z IKEY a jsem nadšená - jsou obšitý ze všech stran a krásně měkký.
    MIKATCHOU: Asi takovej ten na praní punčoch, prodávaj to v drogerii. Já tahám separačky z těsnění :-)
    LUCHUB
    LUCHUB --- ---
    HC_: díky

KOTENCE: tohle video už jsem viděla, zajímají mne zkušenosti zdejších maminek..

MIKATCHOU: chci začít hlavně se čtvercema, aby mi to v zimě všechno rychleji uschlo.. (nemáme sušičku)

Zatím jsem dala dohromady tento seznam:
    2x svrchní PUL kalhotky
    30ks čtvercových plen 70x70cm
    5x vkládací plena
    30x plena 30x30cm
    2x AIO

MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    jinak děkuji všem za rany k skladování plenek :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    LUCHUB: hlavně si v Bráně k dětem nekupuj látkové plenky - myslim ty kalhotky, je to pekelně drahý, pětikilo nebo kolik je fakt mazec, já to všecko pokoupila od žensých na sbazaru, které dováží nové z ciziny, většinou to prodávaj tak po 160-180 Kč za kus .)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ANNNA: jakože dáš separačky do pytlíku? jakého - látkového? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam