• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: Někdo psal, tuším v porodních reportech, že si v porodnici vyžádal látkovky a v pohodě vyhověli. To by to pak vyprala porodnice a člověk by si to aspoň nacvičil na doma...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RYNA: I největší látkovací vícedětné matky-drsňačky v mém okolí začínaly s látkovkama momentem odjezdu z porodnice (vyjma domarodících).
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    RYNA: Jasně:) Každopádně jak píše KOTENCE - ta smolka je takovej blbě pratelnej materiál. Až budeš doma a miminko bude kadit každou chvilku, budeš mít dost příležitostí to dostat do paže:)

Jsem asi měkká, ale po porodu jsem měla co dělat sama se sebou, takže látkový plínky jsem začala používat až po několika týdnech.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: děkuju, takhle nějak si to též představuju.
    KOTENCE: díky
    RYBKA: WRNQ: tak to je snad jasný, že to budu dělat tak, aby to vyhovovalo mně, ne? jen mě zajímaly zkušenosti ostatních, neumím si představit, jak to v porodnicích chodí a zda je na to vůbec prostor.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYNA: Začala jsem po návratu domů, ale podepisuju se pod radu, co píše WRNQ Všechno dělej tak, aby to vyhovovalo tobě (a miminku). Na látku se dá přejít kdykoli :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: ja po navratu z porodnice. Chtela jsem jeste doplacat baleni, ale kdyz jsem videla ten plnej kos, tak jsem hned dala latku. V porodnici se radsi zeptej predem, jestli by ti dali tolik plen k dispozi a natrenuj si novosklad. Mozna na tu smolku je papir lepsi, protoze to jde hodne blbe preprat. Ja kazdopadne priste pojedu latku rovnou.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    RYNA: Já nejsem správnej člověk na odpověď, proože dodneška to kombinuju, ale zkus se rozhodnout podle sebe, jo?:) Všechno dělej tak, aby to vyhovovalo TOBĚ.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Asi ve čtyřech týdnech dítěte. Ale byla jsem po císaři a neutahla košík s prádlem. Jinak bych začala asi dřív. Uvidíš jak se budeš cítit. Na začátek bych doporučovala jeden balík novorozeneckých jednorázovek nachystat doma abys mohla být v klidu.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Zdravím, chci se zeptat, kdy jste začínaly s látkovými plenkami, zda někdo už v porodnici (jde to vůbec?). Ráda bych začala po návratu domů, ale mám trochu obavy, jak všechno to nové budu zvládat.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Moc to řešíte, ženy:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DALEEN: A to já třeba na návštěvě nebo na výletech vědomě přebaluju míň, než bych přebalovala doma (i kdybych měla doma dítě v papíru). Z dlouhodobého hlediska to myslím nedělá dobře kůži, ale když jednou jen počůranou plínu nechám třeba čtyři hodiny, tak se nic nestane. Doma bych to neudělala. A navenek můžu působit jako hrozná matka, dítě v papíru, počůraný a ona ho nechá!
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    DALEEN: jo tak je pravda, ze jednorazovky prebaluji urcite casteji nez nektere maminky, co nelatkuji, to rozhodne.., ale prekvapilo me ,ze i kdyz ji ma nacuclou, je proste relativne suchej..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MIKEYLA: A tak já papírový pleny nezavrhuju. Na cestování jsou rozhodně praktičtější. Spíš mi šlo o to, že jsem se kolikrát setkala s přístupem "ještě nebudu přebalovat, ještě to nějakou dobu vydrží" přitom očividně to dítě už do té pleny čůralo minimálně jednou a dost. Týká se to tedy jednorázovek.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DALEEN: moje mati prirovnala jednorazovky k vlozkam. Ty teda uz nejaky cas nepouzivam (kalich asi rok), ale taky jsem je menila co 2-3hodky, i kdyz by se tam jeste neco veslo...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    DALEEN: jinak samozrejme papirovky nepropaguju probuh, ale sve vyhody maji a proto nejsem jejich uplny odpurce..a s latkou pres noc se nedaji srovnat
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    DALEEN: no jde o to, ze treba v pamprsce si curne a skoro to nepoznas, curne si v latce a prebaluju ihned. Muj malej cura v prubezne po troskach..(proto jsem se vykaslala na bezplenkovku, protoze jsme se uspesne vycurli do kybliku a pri naslednem polozeni na deku cural zase.. atd., hodne se koji a hodne pije.., v pamprsce mi prijde suchej, v latce rozhodne ne, proto kdyz je v papiru i 3 hod. ((vyjimecne), tak to neni takovy HC, jako kdyby mel latku.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Ale co mě přijde zajímavé je, že dost často slýchám, že v látkových plenách se musí často přebalovat. Jako jo, přebalovala jsem maximálně po dvou hodinách (nebo jsem ho minimálně zkontrolovala). Ale i jednorázovku jsem přebalovala stejně často jako tu látkovou. Prostě jakmile mimčo vykonalo potřebu tak jsem přebalila. Nedovedu si představit nechat dítě v pročůrané pleně jen proto, že "se tam ještě něco vejde".
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MIKEYLA: Hlásím se k těm co PL neprovlhly přes lemy. Ke konci používání už prvovlhávaly, ale neřekla bych, že to bylo kvůli lemům, ale že už byly dost opoužívané, oprané.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SEBIEN: Mne jeste nikdy neprovlhly. Ja mam skoro vsechny svrchnaky s flisem, protoze ty gumicky mi prijdou nepohodlny. Pro dite s buclatejma nozickama obzvlast.

A pleny Xkko eko: Proti latce je jednorazovka dost nezvyk a nemam srovnani s jinejma, ale zadny zapareniny, zapinani funguje nekonecne dlouho a lepitka jdou lehko sundat. Akorat teda pocurany trochu smrdej, neni to chemicky, spis jak piliny v kleci u krecku.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    MIKEYLA: Tak já je asi zkusim:)
    Díky všem za reference:)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SEBIEN: jsou příjemné, jak jsou velké (ale nemám ozkoušené jiné velké, takže nemůžu posoudit:), takže přebaluju fakt často, cca po hodině, max. po dvou a to už je mokrý..., takže jít někam ven a nemít možnost přebalit (v kočárku v zimě atd.), tak dám raději papírovku a mám klid (což teda dělám jen výjimečně), už jsme konečně zase v látce:), fyzioterapii kvůli neotáčení už máme za sebou:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam