• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: Někdo psal, tuším v porodních reportech, že si v porodnici vyžádal látkovky a v pohodě vyhověli. To by to pak vyprala porodnice a člověk by si to aspoň nacvičil na doma...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYBKA: Třebas v motole dostaneš jednu látkovou plenu na den a to pod hlavičku dítěte na ublinknutí. Čistou dostaneš pouze kus za kus. Na přebalování to není. Jak by se tvářili na vlastní látkové netuším, ale poskytují na dítě všechno - jednorázovky v libovolném množství, oblečení, věci na koupání.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYNA: Tak ono v porodnici je to imho zbytečně komplikovaný, jejich plen není tolik, aby s tím člověk vyšel, takže zbývá si přivézt vlastní a řešit, kde a jak skladovat, posílat si to domů vyprat apod.

A není až taková samozřejmost dělat věci tak, jak vyhovují tobě, znám spousty holek, co byly jako novopečené matky strhané, unavené a v depresích jen proto, že věci dělaly tak, jak "by se to správně mělo"...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RYNA: I největší látkovací vícedětné matky-drsňačky v mém okolí začínaly s látkovkama momentem odjezdu z porodnice (vyjma domarodících).
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    RYNA: Jasně:) Každopádně jak píše KOTENCE - ta smolka je takovej blbě pratelnej materiál. Až budeš doma a miminko bude kadit každou chvilku, budeš mít dost příležitostí to dostat do paže:)

Jsem asi měkká, ale po porodu jsem měla co dělat sama se sebou, takže látkový plínky jsem začala používat až po několika týdnech.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: děkuju, takhle nějak si to též představuju.
    KOTENCE: díky
    RYBKA: WRNQ: tak to je snad jasný, že to budu dělat tak, aby to vyhovovalo mně, ne? jen mě zajímaly zkušenosti ostatních, neumím si představit, jak to v porodnicích chodí a zda je na to vůbec prostor.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYNA: Začala jsem po návratu domů, ale podepisuju se pod radu, co píše WRNQ Všechno dělej tak, aby to vyhovovalo tobě (a miminku). Na látku se dá přejít kdykoli :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: ja po navratu z porodnice. Chtela jsem jeste doplacat baleni, ale kdyz jsem videla ten plnej kos, tak jsem hned dala latku. V porodnici se radsi zeptej predem, jestli by ti dali tolik plen k dispozi a natrenuj si novosklad. Mozna na tu smolku je papir lepsi, protoze to jde hodne blbe preprat. Ja kazdopadne priste pojedu latku rovnou.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    RYNA: Já nejsem správnej člověk na odpověď, proože dodneška to kombinuju, ale zkus se rozhodnout podle sebe, jo?:) Všechno dělej tak, aby to vyhovovalo TOBĚ.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Asi ve čtyřech týdnech dítěte. Ale byla jsem po císaři a neutahla košík s prádlem. Jinak bych začala asi dřív. Uvidíš jak se budeš cítit. Na začátek bych doporučovala jeden balík novorozeneckých jednorázovek nachystat doma abys mohla být v klidu.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Zdravím, chci se zeptat, kdy jste začínaly s látkovými plenkami, zda někdo už v porodnici (jde to vůbec?). Ráda bych začala po návratu domů, ale mám trochu obavy, jak všechno to nové budu zvládat.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Moc to řešíte, ženy:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DALEEN: A to já třeba na návštěvě nebo na výletech vědomě přebaluju míň, než bych přebalovala doma (i kdybych měla doma dítě v papíru). Z dlouhodobého hlediska to myslím nedělá dobře kůži, ale když jednou jen počůranou plínu nechám třeba čtyři hodiny, tak se nic nestane. Doma bych to neudělala. A navenek můžu působit jako hrozná matka, dítě v papíru, počůraný a ona ho nechá!
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    DALEEN: jo tak je pravda, ze jednorazovky prebaluji urcite casteji nez nektere maminky, co nelatkuji, to rozhodne.., ale prekvapilo me ,ze i kdyz ji ma nacuclou, je proste relativne suchej..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MIKEYLA: A tak já papírový pleny nezavrhuju. Na cestování jsou rozhodně praktičtější. Spíš mi šlo o to, že jsem se kolikrát setkala s přístupem "ještě nebudu přebalovat, ještě to nějakou dobu vydrží" přitom očividně to dítě už do té pleny čůralo minimálně jednou a dost. Týká se to tedy jednorázovek.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DALEEN: moje mati prirovnala jednorazovky k vlozkam. Ty teda uz nejaky cas nepouzivam (kalich asi rok), ale taky jsem je menila co 2-3hodky, i kdyz by se tam jeste neco veslo...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    DALEEN: jinak samozrejme papirovky nepropaguju probuh, ale sve vyhody maji a proto nejsem jejich uplny odpurce..a s latkou pres noc se nedaji srovnat
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    DALEEN: no jde o to, ze treba v pamprsce si curne a skoro to nepoznas, curne si v latce a prebaluju ihned. Muj malej cura v prubezne po troskach..(proto jsem se vykaslala na bezplenkovku, protoze jsme se uspesne vycurli do kybliku a pri naslednem polozeni na deku cural zase.. atd., hodne se koji a hodne pije.., v pamprsce mi prijde suchej, v latce rozhodne ne, proto kdyz je v papiru i 3 hod. ((vyjimecne), tak to neni takovy HC, jako kdyby mel latku.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Ale co mě přijde zajímavé je, že dost často slýchám, že v látkových plenách se musí často přebalovat. Jako jo, přebalovala jsem maximálně po dvou hodinách (nebo jsem ho minimálně zkontrolovala). Ale i jednorázovku jsem přebalovala stejně často jako tu látkovou. Prostě jakmile mimčo vykonalo potřebu tak jsem přebalila. Nedovedu si představit nechat dítě v pročůrané pleně jen proto, že "se tam ještě něco vejde".
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MIKEYLA: Hlásím se k těm co PL neprovlhly přes lemy. Ke konci používání už prvovlhávaly, ale neřekla bych, že to bylo kvůli lemům, ale že už byly dost opoužívané, oprané.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam