• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    FRENNET: kdyz ti to neprotece, tak bych rekla, ze v pohode. Ja tak nekdy skladam tu vnitrni, kdyz davam dve.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Mam tady nove pidimimco a latkovky velke klasicke 70x80 ci jak to je, ale ctverce to teda nejsou. Ten novosklad z toho obdelniku asi nedam. Teda zkousela jsem to skladat, ale nejak se mi to nedarilo. No a tak jsem ty pleny zacala skladat klasicky do obdelniku, ale posledni sklady na trikrat at jsou poskladany na uzko. Je na tom neco spatne, nebo to tak muzu delat i dal. Od ortopeda mam receno, ze nemusim balit na uzko.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    BLANCHE1: Tyjo, tak to je dobrý. To abych ještě na praní selektovala plíny podle materiálu...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TEREZZ_: A jinak teda ideal je susicka, pak jsou nadychane jako vanek!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TEREZZ_: Ocet se na bambusove plenky (tkaniny) obecne nedoporucuje. Ja to nevedela a z osusek mam podivne mnohouhelniky, ta vlakna se smrskla a osusky ztratily tvar.
    Jedna se ale asi hlavne o vizualni poskozeni, na funkci jsem vliv nepostrehla.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TEREZZ_: Prej pomáhá projet to sušičkou... Pozvat se k někomu se sušičkou na návštěvu, přijet s kýblem plným čerstvě vypraných plen, a po kafíčku odjet s měkkýma.
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    Ahoj vsem. :) Mam vicevrstvy bambusovy plenky a ted mi nejak ztvrdly. Takovy skrabavy nebyly. Mate nekdo tip, jak je zmekcit? Peru v DenkMit (detskym) a nevim, co by s tim provedl ocet. Jestli vubec neco. :)
    HC_
    HC_ --- ---
    Asi to sem úplně nepatří, ale zkusím.
    Na pátek až neděle, minimálně pátek a sobota sháníme někoho na brigádu stánek Pro dítě Brno k látkovým plenkám www.petitlulu.cz
    Už nebudu moc na netu, případné zájemkyně/zájemci :-) volejte na 776 223 695, příp. info@petitlulu.cz
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DALEEN: V Podolí byly čtvercovky k dispozici většinou tak 2-4 na den (případné další si člověk mohl vydyndat), ale taky jsem tam zažila, že měli nějaký výpadek v prádelně a čisté pleny došly, takže jsme točily 3 z předešlého dne a vybíraly vždycky tu nejčistší na další použití. Zachránily nás návštěvy, co přivezly zásoby z domova :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: Někdo psal, tuším v porodních reportech, že si v porodnici vyžádal látkovky a v pohodě vyhověli. To by to pak vyprala porodnice a člověk by si to aspoň nacvičil na doma...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYBKA: Třebas v motole dostaneš jednu látkovou plenu na den a to pod hlavičku dítěte na ublinknutí. Čistou dostaneš pouze kus za kus. Na přebalování to není. Jak by se tvářili na vlastní látkové netuším, ale poskytují na dítě všechno - jednorázovky v libovolném množství, oblečení, věci na koupání.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYNA: Tak ono v porodnici je to imho zbytečně komplikovaný, jejich plen není tolik, aby s tím člověk vyšel, takže zbývá si přivézt vlastní a řešit, kde a jak skladovat, posílat si to domů vyprat apod.

A není až taková samozřejmost dělat věci tak, jak vyhovují tobě, znám spousty holek, co byly jako novopečené matky strhané, unavené a v depresích jen proto, že věci dělaly tak, jak "by se to správně mělo"...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RYNA: I největší látkovací vícedětné matky-drsňačky v mém okolí začínaly s látkovkama momentem odjezdu z porodnice (vyjma domarodících).
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    RYNA: Jasně:) Každopádně jak píše KOTENCE - ta smolka je takovej blbě pratelnej materiál. Až budeš doma a miminko bude kadit každou chvilku, budeš mít dost příležitostí to dostat do paže:)

Jsem asi měkká, ale po porodu jsem měla co dělat sama se sebou, takže látkový plínky jsem začala používat až po několika týdnech.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: děkuju, takhle nějak si to též představuju.
    KOTENCE: díky
    RYBKA: WRNQ: tak to je snad jasný, že to budu dělat tak, aby to vyhovovalo mně, ne? jen mě zajímaly zkušenosti ostatních, neumím si představit, jak to v porodnicích chodí a zda je na to vůbec prostor.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYNA: Začala jsem po návratu domů, ale podepisuju se pod radu, co píše WRNQ Všechno dělej tak, aby to vyhovovalo tobě (a miminku). Na látku se dá přejít kdykoli :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: ja po navratu z porodnice. Chtela jsem jeste doplacat baleni, ale kdyz jsem videla ten plnej kos, tak jsem hned dala latku. V porodnici se radsi zeptej predem, jestli by ti dali tolik plen k dispozi a natrenuj si novosklad. Mozna na tu smolku je papir lepsi, protoze to jde hodne blbe preprat. Ja kazdopadne priste pojedu latku rovnou.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    RYNA: Já nejsem správnej člověk na odpověď, proože dodneška to kombinuju, ale zkus se rozhodnout podle sebe, jo?:) Všechno dělej tak, aby to vyhovovalo TOBĚ.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Asi ve čtyřech týdnech dítěte. Ale byla jsem po císaři a neutahla košík s prádlem. Jinak bych začala asi dřív. Uvidíš jak se budeš cítit. Na začátek bych doporučovala jeden balík novorozeneckých jednorázovek nachystat doma abys mohla být v klidu.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Zdravím, chci se zeptat, kdy jste začínaly s látkovými plenkami, zda někdo už v porodnici (jde to vůbec?). Ráda bych začala po návratu domů, ale mám trochu obavy, jak všechno to nové budu zvládat.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Moc to řešíte, ženy:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam