• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Přiznávám, že dávám na noc jednorázovku a nepřebaluju. Prostě uložím na noc a přebaluju až ráno. Zastávám názor, že v noci se spí, tudíž s dítětem moc nemanipuluju, jen přendám z postýlky do postele na kojení.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: Já podle potřeby přebaluju i v noci, ale dítě se nebudí. Když byla malinká a někdy se vzbudila, tak jsem jí dala prso a uspala. Za chvilku budeš umět přebalovat i po tmě, tak vám to taky půjde :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    RYNA: nee, nebudim. Ona jak se vzbudila na kojeni, tak jsem ji nakojila a pak skontrolovala plinu. Jak byla sucha, tak nic a jak byla durch, tak jsem ji vymenila. Ze zacatku se teda budila na kojeni co dve hodky. Pak uz jenom jednou kolem pulnoci-jedne a to teda mokra byla malokdy. No ja nekde cetla, ze jak decko dobre a tvrde spi, tak ani necura. Jako sama bych ji nebudila ani uz ani nahodou, jednou jsem to zkusila a bylo z toho rvouci a nespaci peklo. Ona i ja jsme byly podrazdene a nevyspale, takze to nechavam na ni.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Ta moje taky hrozně čůrá, ale prý je to tak dobře, když čůraj co to dá :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    Teda já vám ty nečůrací děti skoro závidím. Já mám doma úplnou Niagáru!
    FRENNET: Takže ji na přebalování i budíš? Já přebaluju, když si řekne nebo se vzbudí, ale to zpravidla není častěji než jednou za dvě hodiny (no, občas pak zase třeba dvakrát třikrát rychle za sebou). Plína je v tu chvíli už zcela durch (a to dávám dvě savé vrstvy), ale neumím si představit, že bych ho budila častěji...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JANISKA: hele to je divný, že je nemas suchý. Ja susim do skrine a konopny Babyidea a Popoliny mám krasne suchy.
    K tomu obrimu zadečku, taky jsem ho řešila, ale nakonec jsem se na to vyprdla. Mala ma větší zadek, no. Davala jsem jeden čtverec a menila ho co hodku no. Pal jsem přikoupila dalsi typy plenek. V noci jsem di vsimla, že první půlku noci necurala (tak do půlnoci)a pak už jo. Takže jsem ji prebalovala jenom jednou v noci a pak brzo ráno (kolem 4-5) jak se vzbudila na kojení.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    Jaky mate prosim zkusenosti s tots bots aio?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SNELA: jo to vypadá jakože to je ono. A ty gatě, určitě bych to zkusila, pokazit se tím asi nic nedá
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Ono pokud by měl s kyčlemi problémy a musela bys dávat abdukční balení, tak ho pak už na bok nepoložíš. Prostě to nepůjde, protože to abdukční balení nedovolí dát nožky k sobě. Ale to řeš až v okamžiku, kdy to nastane.
    Zatím ho dávej spát tak jak je mu pohodlné a jak tobě se to zdá vhodné ;)
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: jo, máš pravdu, nejlepší je najít si vlastní cestu.
    Mně šlo o to, že prcek na boku spí spokojeně a nemáme s tím problém, jen to divně vypadá, tak jsem se chtěla ujistit, zda to není špatně. Zeptám se na to ortopeda při kontrole kyčlí, ale asi to přestanu řešit.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Ono je to každých pár let jiné. Někdy se doporučuje dávat dítě na tvrdou podložku, někdy ne, někdy na bok, někdy na záda..... Ve výsledku si každý musí najít co mu vyhovuje.
    Já mám u obou odzkoušené spaní na zádech (jinak to prostě kvůli těm kyčlím nejde) a v péřové zavinovačce, lépe řečeno na ní. Zavinování se jaksi u nás nekoná (syn to nesnášel a dcera by i chtěla, ale zas kvůli té dečce to prostě nejde). Takže spí pěkně v měkkém teplém pelíšku.
    Oba jsou spokojení, zdraví a nedusí se. Ale je to prostě o pocitu a o tom, co komu vyhovuje.

Tak bych i řekla, že pokud se ti, RYNA, nelíbí jak má při spaní na boku nožičky, zkus to nějak jinak a uvidíš. Buď to bude lepší, nebo se zas vrátíte ke spaní na boku.

Kamarádce spal chlapeček zásadně jen a pouze na břiše. Můj syn zas na břiše začal spát až když se na něj sám ve spánku zvládnul otočit, což bylo tak kolem třičtvrtě roku.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    RYNA: se starší bylo odříhávání taky proces, vertikálně jsem ji prostě neudržela, ale našla jsem, že se může taky položit na bříško přes tvoje natažený nohy, to fungovalo docela dobře. Ale často si neodříhla a bylo to taky ok, i na zádech, oni když náhodou blinkají, tak tu hlavu mají stejně stočenou na bok a vyteče to. Ale samozřejmě jsem dávala hlavně na bok. Jinak kamarádi žijou v Belgii/Lucembursku a tam třeba pediatři doporučujou dávat na záda.
    A mladší teď je občas ochotná usnout akorát na břiše, no, někdy ji tak nechám i v noci...
    SNELA
    SNELA --- ---
    RYNA: ale tak separačka by ho měla udržet vcelku v suchu, až mě to překvapilo jak to funguje, jen bych osobně uvítala něco přírodnějšího než fleese..

Nějak se sesynchronizujete, my to taky tak měli, sice jsem asi všechno nedelala uplně správně, ale nějak jsme to zvládli a teď říhá jak starej chlap :D
    RYNA
    RYNA --- ---
    SNELA: já taky tak. na přebalování ho nebudím, takže když občas vydrží spát delší dobu v kuse (třeba 3,5 h), je v tom zkrátka trochu dýl, ale jinak obvykle taky tak co dvě hodiny.
    Doufám, že se o odříhávání trochu zlepší, až bude třeba držet hlavičku. Zatím to dělám, jak popisuješ, případně ještě poplácávám, ale všelijak mi na tom rameni vlaje... no, jsme na začátku :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    RYNA: každej si musí asi najit svůj "styl", ale pokud čůrá hodně, je to blbý, já přebaluju pokaždý když se vzbudí (nebo si řekne sama) a sice čůrá často, ale poměrně málo, ale třeba co dvě hodiny i častěji.

S odříháváním jsme taky bojovali, samo se to upravilo asi kolem 2 měsíce, takže taky kolikrát šla spát bez odříhnutí (o to horší bylo bolení břicha), pomáhalo dávat si ji přes rameno a rukou hladit záda odspodu nahoru a tím se dařilo ten vzduch "vytlačit"

RYNA
    RYNA --- ---
    KOTENCE: SNELA: no jo, když on čůrá jako o život, já se bez té vkládačky asi neobejdu, už takhle je celá plena vždy kompletně durch a to se snažím intervaly přebalování neflákat. ale vkládačka v novoskladu je dobrý nápad, to zkusím, třeba to pak aspoň nebude tak hrbolaté.
    DALEEN: vyšetření za sebou ještě nemáme, tak snad dokáže doktor posoudit, zda ho balím správně. Já právě zatím docela bojuju i s odříháváním, nějak mi to nejde a malý si odkrkne jenom někdy, tak mám pak z těch zad trochu strach.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: A pro představu velikosti zadku, dávám dvě čtvercovky složené na osminky, separačku a PUL kalhotky. Na noc dávám jednorázovku a tu abdukční dečku. Dceři jsou tři měsíce
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Dusit se nebude, neboj. Obě moje děti spí od příchodu z porodnice domů na zádech v péřové zavinovačce. Stačí nechat odříhnout po kojení.
    A ano, pokud má dítě horší nebo špatné kyčle tak se polohovat na bok nesmí. Stejně jako se nesmí nosit například v šátku v kolibce, ale jen vertikálně s nožičkama od sebe.
    Pokud už máte za sebou vyšetření kyčlí a jsou v pořádku tak to problém není. Asi bych tu plandající nožičku něčím vypodložila, ať jí může v klidu uvolnit.
    SNELA
    SNELA --- ---
    RYNA: ja teda pouzivam kalhotkovky bez vkladacky a prebaluju hodne často. Navic jsem zacala po sestinedeli a dcera byla velky dite, ale i me ten zadek vadil, tak jsem prave nedavala vkladacky a bylo to lepší. Zkusila bych vypodlozit zbytek tela do perinky treba. Ja teda taky davala jen na bok a menila strany a kycle mame ok
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: ja davala na bok. Ale ze zacatku jsem davala jen ctverec bez vkladacky a hodne prebalovala. Vkladacku davam dovnitr toho novoskladu, aby to nebylo na zadecek tak hrbolaty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam