• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DALEEN: a nemela jsi pro potrebu nejaky signal? Mati, mi totiz rikala, ze vzdy, kdyz jsem potrebovala curat/kakat jsem se otrasla, tak mne posadila na nocnik a bylo. Teda hned jak jsem zacala sedet. No pamatuju si nejake velke nehody ve vane a tak, strasna bzunda :D
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: Tak jsem udajne byla v deseti mesicich bez plen, kdyz jsem se ptala na podrobnosti, mela jsem i osm nehod denne, takze mama pry prala nespocet teplaku a utirala louze. A tomu ja holt nerikam odplenkovani. A je fakt, ze s vnukem zacala byt vic az v momente, kdy byl bez plen, coz bylo dva mesice po 2,5 letech. Hrozne ji to lezelo v zaludku. Tomuhle pristupu fakt nerozumim
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Jo, to je taky pravda. Vím jak mi máma hrdě oznamovala, že jsem byla od deseti měsíců bez plen (rok 1985) a syn její kamarádky, stejně starý, měl pleny ještě v roce a půl (?).
    Opravdu si nemyslím, že bych byla v deseti měsících schopná říct mamince, že potřebuju na nočník :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    RYNA: hele s tema jednorazovkama. Mela jsem tady baleni jednorazovek (davala jsem na noc a na ven), co jsem chtela dopouzivat, bo uz ji byly male. Zhrozila jsem se, kolik odpadu produkuju a jak rychle to baleni bylo pryc a ty pliny nebyly k dispozici. Proste byly pryc! Takze hezky latkovky a konec, pro mne pres to nejde vlak.

DALEEN: tenhle model jsem taky jela, bohuzel se mi mala po jednorazovkach od leta strasne vyhazuje. Tak uz resim logistiku prepravy latkovek. Ja verim, ze to pujde!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    JANISKA: a někde je to tak pořád.
    Teď zrovna mi kamarádka se skoro stejně starou holčičkou (moje má 20 m, její 22) říkala, že v jejím okolí je naše Zorka jediný další dítě v tomhle věku s plínkama a že se ostatní tváří, že je normální být přeci bez plen....
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DALEEN: Já bych k tomu ještě doplnila, že v době, kdy jsem byla na plenkách já (1989/1990) byl i daleko větší sociální tlak na to, aby bylo dítě co nejdřív bez plenek. Ono to zní blbě, ale zatímco dneska se říká "nechme dítě hlavně dozrát", tehdy bylo svým způsobem otázkou prestiže, aby dítě začalo brzy chodit na nočník, a starší dítě v plenkách bylo považováno za znak neschopnosti matky. Nebo alespoň tak mi to máma s tchyní líčily.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: to jsem teda jeste neslysela. Ja pouzivala rybilku z porodnice a pak uz nic.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    MORPED: Tak teda asi v obojím :) No uvidím jaké to bude u nás
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Hele, řešil jste někdo používání krémů proti opruzení v kombinaci s látkovkama? Doteď jsem nikdy neslyšela, že by to mohl být problém, ale kamarádka mě upozornila na tohle: "Ne všechny krémy jsou vhodné a bezpečné v kombinaci s látkovými plenami. Krémy na opruzeniny mohou způsobit protékání Vašich plen, protože látku ucpou, naimpregnují." viz http://www.latkovky.info/top-10-nejvetsich-chyb-s-latkovymi-plenkami/
    MORPED
    MORPED --- ---
    SANCHA: ty ani ne tak v rodicich,ale v detech. Ja se mohla snazit jak chtela,ale on proste nechtel. Kdezto syn kamaradky nechtel byt ve srackach,ikdyz v pamperskach,ani minutu a v roce a pul byl bez plenky!
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    To co píšete dává smysl, že to spíš bude v rodičích :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SANCHA: Teorie to tvrdí, praxe bude jiná. Spíš bych řekla, že to vychází z minulosti z toho, že dřív nebyly vymakané pračky jako dnes a tudíž byla snaha maminek zbavit se plen co nejdřív. Tedy posazovaly děti na nočník jen co to šlo, podkládaly je polštářema a tak různě. Ono prát pleny na valše není žádná sranda (vyzkoušeno na chatě). A řekla bych, že ne že by dítě chodilo na nočník, ale matka praktikovala něco jako bezplenkovou komunikační metodu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: spis bych rekla, ze dite si na vlhko zvykne a pak mu to nevadi ani u teplaku. U nas je ta motivace na strane matky :-)
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: no já jsem na látkových plenách vyrostla (asi jako všechny děti té doby) a na nočník jsem prý začala chodit ve 2,5 letech. Ale budu se k této teorii upínat s vlastními dětmi :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SANCHA: U nás neplatilo :-) Podle mě záleží na dítěti.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SANCHA: u nás to teda neplatí
    HC_
    HC_ --- ---
    SANCHA: no matka pak musí častěji přebalovat dítě - což jí vede k tomu dítě učit dříve na nočník a dítě cítí, že je mokré + podle mě je to dost individuální, je to i o důslednosti rodiče a také na "zralosti" dítěte
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    V souvislosti s diskuzí látkové vs papírové mám teorii, ale nevím, jestli je to tak ve skutečnosti - řekla bych že když je dítě v látce, tak cítí že je mokré a tudíž by logicky mělo dřív chodit na nočník, než děti které v pampersce vlhkost necítí, tudíž jim to není nepříjemné - je na tom něco pravdy nebo jsem úplně vedle?
    HC_
    HC_ --- ---
    já mám (jako výrobce) zkušenost s různými materiály a nejvíc se nám osvědčilo bambusové froté, které super saje, a dlouho vydrží měkké a nezprkenatí, bambusový flís a konopí sice saje ještě víc, ale je za čas jak prkno.
    mně osobně v bytě, kde se přes zimu topilo, to schlo na sušáku celkem dobře, horší bylo to období, kdy je hnusně a už se netopí... pak bych volila např. sio, které se dá hezky rozložit (aspoň to naše), nebo třeba vícevrstvou, která saje podstatně víc než klasický čtverec, ale schne velmi rychle, a je za málo peněz.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: no právě, takhle jsem se totiž dostala k počtu pěti plen u kamarádky. S nadšením jsem totiž propočítala, že při počtu 12 plenek denně ušetřím měsíčně 6 stovek (800 vs. 1400 Kč mi to vycházelo), ona pak ale moje nadšení trochu zmrazila :)
    A náhodou, traktorům pod šatičkama dost fandím! :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DALEEN: jasně, jen když se dítě kojí spíš po třech hodinách, jednou jdu ven a nepřebaluju delší dobu, pak třeba ještě vytuhne na dýl i doma, v noci spí a usne na hodku ještě hned po ranním kojení, tak se asi na těch pět plínek dostanu celkem snadno taky....
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Já bych řekla, že ty propočty jsou počítané na stejnou četnost přebalování. V tu chvíli jsou ty látkové levnější, protože je fakt rozdíl jestli tu jednorázovku přebalíš pětkrát nebo desetkrát.

S neladícíma svrchňákama si hlavu nelam. Mě sice traktory a bagry pod kytičkovanýma šatama derou, ale nic s tím nenadělám. Navíc to dítě je stejně oblečené a plnena není vidět :)

Ale fakt prohledej ty bazary. Dají se tam najít úplné poklady. Kolikrát celé sady, minimálně použité a za slušné peníze (oproti nově pořizované sadě). A kolikrát ty oprané plínky jsou lepší, opoužívané a líp sajou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam